Simon Kronenfeld: Πώς να φτάσετε στην οικονομική ελευθερία

Simon Kronenfeld: Πώς να φτάσετε στην οικονομική ελευθερία

Januar 2, 2023 0 Von admin

Όλοι ονειρεύονται να αντέξουν οικονομικά τον τρόπο ζωής που θέλουν χωρίς να χάσουν χρέη, αλλά δεν τα καταφέρνουν όλοι. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σκληρή δουλειά, εκπαίδευση και πειθαρχία. Επιχειρηματίας του Σάιμον Κρόνενφελντ Το ταξίδι δείχνει τι μπορείτε να επιτύχετε αναπτύσσοντας αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς τον έχουν οδηγήσει από το πλύσιμο των πιάτων στην ιδιοκτησία μεγάλων επιχειρήσεων μέσα σε λίγα μόνο χρόνια. Ανεξάρτητα από την τρέχουσα κατάστασή σας, έχετε τον έλεγχο του μέλλοντός σας. Αυτή είναι η συμβουλή του Kronenfeld για τη δημιουργία ενός σχεδίου για την επίτευξη οικονομικής ελευθερίας:

Θέστε έξυπνους στόχους

Το SMART σημαίνει Συγκεκριμένο, Μετρήσιμο, Εφικτό, Ρεαλιστικό και Επίκαιρο. Αυτές οι αρχές σας βοηθούν να μετατρέψετε έναν στόχο υψηλού επιπέδου σε επιτεύξιμα ορόσημα. Αυτή η στρατηγική θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του τι θέλετε, αλλά και των βημάτων που πρέπει να κάνετε για να φτάσετε εκεί. Σάιμον Κρόνενφελντ πιστεύει στη θεωρία ότι το να καταγράφεις τις ιδιαιτερότητες του στόχου σου δημιουργεί μεγαλύτερη πιθανότητα να τον πετύχεις. Οραματιστείτε τους στόχους σας. Γράψ’τα σε ένα χαρτί. Θυμηθείτε για τι δουλεύετε όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Συχνά οι άνθρωποι τα παρατάνε επειδή έχουν χάσει τα μάτια τους τον αρχικό τους στόχο. Εάν έχετε πάντα στο μυαλό σας τους στόχους σας, όχι μόνο θα είναι πιο εύκολο για εσάς να δείτε τι πρέπει να γίνει, αλλά θα είναι πιο εύκολο να βρείτε το κίνητρο και την αποφασιστικότητα να το πετύχετε.

Εξόφληση τυχόν οφειλών

Το χρέος είναι το αντίθετο της οικονομικής ελευθερίας. Το συσσωρευμένο χρέος θα σας βαρύνει στο μέλλον και θα σας εμποδίσει να φτάσετε στην οικονομική ανεξαρτησία. Ως αποτέλεσμα, η εξόφληση των μακροπρόθεσμων χρεών σας πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα στο σχέδιό σας. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για τη διαχείριση του χρέους και η σωστή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκεκριμένη οικονομική σας κατάσταση. Ξεκινήστε με ένα δομημένο σχέδιο αποπληρωμής του χρέους και βρείτε τρόπους να μειώσετε τα τακτικά σας έξοδα, ώστε αυτά τα οικονομικά να μπορούν να κατευθυνθούν προς την επίλυση του χρέους σας. Αν και η ποιότητα της ζωής σας έχει σημασία, μπορείτε πιθανώς να μειώσετε τις δαπάνες σας για διασκέδαση, έξοδο και άλλες πολυτέλειες και να μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή. Κρατήστε τον εαυτό σας στη νέα προθεσμία για τον προϋπολογισμό και την επίλυση του χρέους που ορίσατε. Εάν το τηρήσετε, τα χρέη σας θα εξοφληθούν πριν το καταλάβετε.

Γνωρίστε τις επενδυτικές σας επιλογές

Διαφορετικές επενδύσεις αποφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα. Η συνεισφορά σε έναν λογαριασμό 401(k) ή IRA είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση οικονομικής ασφάλειας στα ενδεχόμενα έτη συνταξιοδότησής σας. Ωστόσο, αυτά είναι μόνο τα βασικά. Εκτός από αυτό, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιος τύπος λογαριασμών λειτουργεί καλύτερα για τους στόχους σας προτού λάβετε οποιεσδήποτε αποφάσεις. Για παράδειγμα, ένα σχέδιο 529 είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός ταμείου για να περάσετε τα παιδιά σας στο κολέγιο. Εκτός από αυτές τις επενδύσεις, φροντίστε να αφήσετε στην άκρη μέρος των χρημάτων σας για να τα βάλετε σε λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης. Αυτό θα λειτουργήσει ως ταμείο έκτακτης ανάγκης, αλλά διαφορετικά δεν θα αγγίξετε τα χρήματα που τοποθετήσατε εκεί. Αν και είναι δελεαστικό να επενδύσετε όλα τα χρήματά σας σε πιο άμεσες επιχειρήσεις, η επένδυση και η συνετή αποταμίευση θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε οικονομικά προβλήματα στο μέλλον. Η γνώση των επενδύσεών σας πρέπει να συνδυαστεί με την απαραίτητη εκπαίδευση στους τομείς της αγοράς που έχετε επιλέξει για να αποδώσει πραγματικά. Για παράδειγμα, Σάιμον Κρόνενφελντ έγινε επιτυχία επένδυσης σε ακίνητα αξιολογώντας σωστά τις μελλοντικές αξίες της γης καθώς ξεκινούσε.

Καθοδήγηση

Η οικονομική ελευθερία είναι εφικτή για όποιον μπορεί να είναι υπομονετικός, να έχει κίνητρα και να καταβάλλει τη σκληρή δουλειά. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές όταν δημιουργείτε το δικό σας σχέδιο για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Σάιμον ΚρόνενφελντΤο ταξίδι του από έναν 15χρονο μετανάστη σε έναν εκατομμυριούχο ακινήτων προσφέρει έμπνευση και παράδειγμα για το πώς να επιτύχετε την επιτυχία μέσω έξυπνων επενδύσεων. Βρείτε κάποιον που αναζητάτε και στοχεύστε να κατανοήσετε τη νοοτροπία που επέτρεψε την επιτυχία του και μάθετε από τα λάθη και τις επιτυχίες του.