Marine Conservation Projects – Σεϋχέλλες

Marine Conservation Projects – Σεϋχέλλες

Januar 30, 2019 0 Von admin

Τα έργα διατήρησης της θάλασσας στις Σεϋχέλλες είναι άφθονα, αλλά το Wildlife ACT προσφέρει μια πολύ προσιτή εμπειρία οικοτουρισμού Σεϋχελλών που σας επιτρέπει να συνεισφέρετε σε γνήσιες προσπάθειες διατήρησης των νησιών και της θάλασσας. Ως εθελοντής ή οικοτουρίστας των Σεϋχελλών, θα συνεργαστείτε απευθείας με επιστήμονες για τη διατήρηση των νησιών και μια αφοσιωμένη ερευνητική ομάδα.

Το εθελοντικό μας έργο στις Σεϋχέλλες εστιάζει σε τρεις βασικές πτυχές: Παρακολούθηση απειλούμενων ειδών, διατήρηση της θάλασσας και αποκατάσταση οικοσυστήματος. Οι οικοτουρίστες του Wildlife ACT έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη διατήρηση της γης και της θάλασσας σε ένα αποκλειστικό, ιδιωτικό νησί που ονομάζεται North Island.

Το έργο επιδιώκει όσους έχουν έντονο ενδιαφέρον για τη διατήρηση και την οικολογία των τροπικών νησιών να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες του Τμήματος Περιβάλλοντος από την εργασία πεδίου έως την εισαγωγή δεδομένων. Πολλά από αυτά τα δεδομένα παρέχουν μια καλύτερη κατανόηση της οικολογίας των τροπικών νησιών, της διατήρησης της θάλασσας, των μοτίβων μετανάστευσης των θαλάσσιων πτηνών, των θερμοκρασιών των ωκεανών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Αυτό το έργο οικοτουρισμού των Σεϋχελλών είναι επίσης ένα φωτεινό παράδειγμα της σημασίας και της αποτελεσματικότητας της διατήρησης των νησιών και της θάλασσας μέσω του οικοτουρισμού.

The Noah’s Ark Project στο North Island

Η άγρια ​​ζωή και η θαλάσσια προστασία του Βόρειου Νησιού οραματίζεται στο έργο της Κιβωτού του Νώε, το οποίο στοχεύει να αποκαταστήσει και να αποκαταστήσει το Βόρειο νησί ως ασφαλές καταφύγιο για τη χλωρίδα και την πανίδα των Σεϋχελλών που απειλούνται με εξαφάνιση. Οι οικολόγοι και οι ειδικοί στη θαλάσσια διατήρηση του North Island αποκαθιστούν αυτούς τους γηγενείς βιότοπους για περισσότερο από μια δεκαετία, αφαιρώντας χωροκατακτητικά είδη και αποκαθιστώντας τους οικοτόπους των αυτόχθονων ειδών. Το 2017, το North Island ονομάστηκε νικητής των National Geographic World Legacy Awards για τη διατήρηση του Φυσικού Κόσμου.

Το North Island στο σύνολό του περιλαμβάνει ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα διατήρησης που έχουν αναληφθεί ποτέ από ιδιωτική εταιρεία. Είναι πολύ σπάνια η ευκαιρία να υπάρξει τόσο σημαντική και θετική επίδραση σε μια περιοχή, μια συγκεκριμένη περιοχή, την άγρια ​​ζωή και το περιβάλλον της. Μερικά από τα πιο σπάνια είδη άγριας ζωής στον κόσμο βρίσκονται μόνο σε αυτά τα μοναδικά νησιά του Ινδικού Ωκεανού.

Δραστηριότητες Έργου Προστασίας Γης και Θάλασσας

Ως ένα από τα πιο μοναδικά διαθέσιμα έργα θαλάσσιας διατήρησης, οι οικοτουριστικές δραστηριότητες της Wildlife ACT περιλαμβάνουν καθημερινές περιπολίες στην παραλία για αναζήτηση στοιχείων φωλεοποίησης θαλάσσιων χελωνών, βοηθώντας στην απομάκρυνση δενδρυλλίων καρύδας και άλλων χωροκατακτητικών ειδών, φύτευση αυτόχθονων/ενδημικών φυτών, συλλογή σπόρων, παρακολούθηση πληθυσμός White Eye, πληθυσμός Giant Aldabra Tortoise και Hawksbill Sea Turtle, φροντίδα των μωρών εάν είναι απαραίτητο, παγίδευση Terrapin και διεξαγωγή φωτογραφικών ερευνών για κολύμβηση με αναπνευστήρα για την υποστήριξη της θαλάσσιας διατήρησης. Κατά τη διεξαγωγή αυτών των δραστηριοτήτων με ερευνητικό προσωπικό και εθελοντές, οι συμμετέχοντες αποκτούν καλύτερη κατανόηση του περιβάλλοντος και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πρωτοβουλίες για τη διατήρηση των νησιών σε όλο τον κόσμο.

Δραστηριότητες έργου για τη διατήρηση της θάλασσας των Σεϋχελλών
Δραστηριότητες έργου για τη διατήρηση της θάλασσας των Σεϋχελλών.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

  • Σήμανση και παρακολούθηση πληθυσμών πράσινων (Chelonia midas) και θαλάσσιας χελώνας Hawksbill (Eretmochelys imbricata).
  • Καθημερινές περιπολίες στην παραλία, συμπεριλαμβανομένων νυχτερινών περιπολιών (και επισήμανση μεμονωμένων χελωνών όταν χρειάζεται)
  • Παρακολούθηση του πληθυσμού της γίγαντας χελώνας Aldabra (Aldabrachelys gigantea) και εύρεση και καταγραφή τοποθεσιών GPS των τοποθεσιών χελωνών για αναγνώριση εδαφών και μοτίβα κίνησης σε όλο το νησί.
  • Παρακολούθηση των ρυθμών ανάπτυξης του μωρού Aldabra Giant Tortoise (Aldabrachelys gigantea) μέσα σε στυλό μωρού χελώνας.
  • Αποκατάσταση της ενδημικής βλάστησης του North Island, απομάκρυνση δενδρυλλίων καρύδας σε αποκατασταθείσες περιοχές, καλλιέργεια δενδρυλλίων στο φυτώριο και φύτευση αυτόχθονων δέντρων σε αποκατασταθείσες περιοχές
  • Σήμανση και εκ νέου σύλληψη του πληθυσμού της μαύρης λάσπης χελώνας των Σεϋχελλών (Pelusios subniger parietalis) για να ληφθούν εκτιμήσεις πληθυσμού.
  • Παρακολούθηση των πληθυσμών των θαλάσσιων πτηνών, κυρίως του σφηνοουρά Shearwater (Puffinus pacificus) και του White-tailed Tropicbird (Phaeton lepturus).
  • Κολύμβηση με αναπνευστήρα κατά μήκος των κοραλλιογενών υφάλων του νησιού για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής βάσης δεδομένων ταυτότητας κοραλλιών και ψαριών που εμφανίζονται στους υφάλους και παρακολούθηση αλλαγών στα κοράλλια.
  • Παρακολούθηση μοτίβων κίνησης στην παραλία στις τρεις παραλίες του νησιού μέσω φωτογραφιών και χρησιμοποιώντας επίπεδα Abney.
  • Ψηφιοποίηση της βάσης δεδομένων πανίδας και χλωρίδας του Βόρειου Νησιού.