Legends of the Black Forest (Τόμος 3)

Legends of the Black Forest (Τόμος 3)

Januar 13, 2023 0 Von admin

Το τρίτο βιβλίο της σειράς μέσης τάξης για την ατρόμητη Κλάρα και τον φίλο της, τον γενναίο πρίγκιπα Ντάστιν, θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο. Οι θαυμαστές του πρώτου μυθιστορήματος, «Deep in the Black Forest» και του σίκουελ του, «Secrets of the Black Forest», θα απολαύσουν περισσότερες από τις περιπέτειές τους στην τρίτη δόση, «Legends of the Black Forest».

Οι αναγνώστες θα θυμούνται ότι το πρώτο μυθιστόρημα του Daniel Lee Nicholson ήταν μια επανάληψη του κλασικού «The Nutcracker and the Mouse King» της ETA Hoffmann, η ιστορία που χρησίμευσε ως έμπνευση για το μπαλέτο που γνωρίζουμε ως «The Nutcracker». Σε αυτό, η Clara έγινε μια πολεμίστρια από μόνη της, υπηρετώντας δίπλα στην πριγκίπισσα Sugar Plum και τη Queen Nordika και έναν στρατό από ασυνήθιστα και άγρια ​​πλάσματα.

Κάστρο Zauberin, εικονογράφηση του Luke Ahearn

Στην τρέχουσα ιστορία, η Κλάρα πρέπει και πάλι να δώσει μάχη, αλλά αυτή τη φορά, παλεύει με έναν νέο αντίπαλο: τη Σεριχίλντα με μωβ μάτια, μια μάγισσα που είναι αποφασισμένη να βγάλει τον κακό μάγο Ντράχενμάγιερ από τη φυλακή. Προηγουμένως μάθαμε ότι ο καλός μας μάγος Χερ Ντροσελμάγιερ είχε έναν δίδυμο αδερφό, τον Ντράχενμαγερ, ο οποίος νικήθηκε από τον Πρίγκιπα Ντάστιν και την Κλάρα και κλείστηκε στη φυλακή. Η Serihilda έχει στόχο να τον απελευθερώσει και να συνεργαστεί για να καταλάβει ολόκληρο τον Μέλανα Δρυμό και να κυβερνήσει τις Σκοτεινές Δυνάμεις. Η Clara, ο Dustin (τώρα βασιλιάς), η Sugar Plum, η Nordika και ο Drosselmeyer συγκεντρώνουν όλα τα πλάσματα που μπορούν για να αντιμετωπίσουν την πονηρή μάγισσα και τον κακό μάγο.

Serihilda, illus του Luke Ahearn

Όπως και σε προηγούμενα βιβλία, υπάρχουν ιδιότροπες πινελιές μαγείας, όπως ένας σκύλος που μιλάει ονόματι Μότσαρτ και αισθανόμενοι φρύνοι, και άφθονο χιούμορ κατάλληλο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους.

Τα εσωτερικά έργα τέχνης του Luke Ahearn δίνουν το σκηνικό και τον τόνο για κάθε κεφάλαιο, είτε πρόκειται για ένα σκίτσο χιονισμένων βουνών είτε για μια στρατιά από τρολ που βαδίζουν.

Trolls, illus του Luke Ahearn

Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνονται θέματα συζήτησης που παρέχουν την ιστορία της σειράς καθώς και ενδιαφέροντα σημεία για περαιτέρω εξερεύνηση. Οι γονείς των χορευτών που είτε παίζουν είτε παρακολουθούν παραστάσεις του «The Nutcracker» θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτή τη σειρά βιβλίων ως έμπνευση για να συζητήσουν πώς διαφέρουν από την αρχική ιστορία που γνωρίζουν οι χορευτές ή αντίστροφα, πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις νέες εκδοχές του μπαλέτου (π.χ. θα ήταν σαν να βάζαμε τρολ να εκτελούν Reed Flutes;). Στην καρδιά της, αυτή η σειρά υπερασπίζεται την Κλάρα, δίνοντάς της πολλές περιπέτειες και ευκαιρίες να γίνει ο ήρωας.

(Εικονογράφηση και εξώφυλλο παρέχονται από τον εκδότη.)

Σχετικά με τον Συγγραφέα:

Ο Daniel Lee Nicholson γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Midwest και έπαιξε σε διάφορες παραγωγές του μπαλέτου The Nutcracker. Αυτή τη στιγμή ζει με τη σύζυγό του στο Λος Άντζελες όπου εργάζεται στα Μέσα και την Ψυχαγωγία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα και τη σειρά μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του εκδότη, Fossil Mountain Publishing LLC. Το „Legends of the Black Forest“ κυκλοφορεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Παρακαλούμε ακολουθήστε, κάντε like ή κοινοποιήστε: