7 προκλήσεις SEO που θα αντιμετωπίσετε εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το Website Builders

7 προκλήσεις SEO που θα αντιμετωπίσετε εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το Website Builders

Januar 23, 2023 0 Von admin

Εάν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα δημιουργίας ιστότοπου, πιθανότατα είχατε ήδη προκλήσεις SEO που έπρεπε να ξεπεράσετε…

Στο διαδίκτυο στη Βραζιλία σήμερα υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε ηλεκτρονικές σελίδες με λίγα κλικ.

Συνήθως, δεν απαιτούν προγραμματισμό και παρέχουν μια διαισθητική διεπαφή, έτσι ώστε ακόμη και απλοί άνθρωποι να μπορούν να μεταδώσουν τα έργα τους στον αέρα μέσα σε λίγα λεπτά – αυτές οι υπηρεσίες είναι γνωστές ως δημιουργοί ιστότοπων.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή ονόματα είναι τα WIX, Site123, Weebly, WordPress. Πολλά από αυτά, στην πραγματικότητα, εκτός από τη δημιουργία ιστοσελίδων, προσφέρουν συχνά φιλοξενία – για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μεταβείτε σε αυτόν τον ιστότοπο. Ωστόσο, η ευκολία χρήσης έχει μερικές ανταλλαγές. Το κυριότερο είναι το SEO.

Όταν απευθύνεστε σε κατασκευαστές ιστοτόπων για ανάπτυξη SEO, μπορείτε τελικά να δεσμευτείτε στο σύστημα. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει λειτουργίες που θα έκαναν τις σελίδες του πιο φιλικές προς το Google, το Bing ή άλλες δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης.

Είναι δυνατό να ξεπεράσετε τους περιορισμούς με μερικά απλά κόλπα, τόσο στην απόδοση του ίδιου του ιστότοπου όσο και με ορισμένες μετρήσεις SEO – ειδικότερα, τη σύνταξη των άρθρων σας. Έτσι, ανεξάρτητα από την περιοχή που εργάζεστε: μπορεί να είναι στη δημιουργία ενός εικονικού καταστήματοςστην ανάπτυξη ενός ιστότοπου δημοσιογραφικού περιεχομένου ή μιας θεσμικής σελίδας, οι συμβουλές είναι οι ίδιες.

Παρακάτω, επισημαίνουμε τις 7 πιο συνηθισμένες προκλήσεις SEO που μπορούν να παρουσιάσουν οι δημιουργοί ιστοσελίδων όσον αφορά το SEO και τον απλούστερο και ταχύτερο τρόπο επίλυσής τους. Μερικά από αυτά μπορούν ακόμη και να αποφευχθούν ακόμη και πριν ξεκινήσετε την κατασκευή του «ηλεκτρονικού έργου» σας – και αυτό, όπως θα δείτε, θα αποφύγει πολύ πονοκέφαλο αργότερα.

πώς να βελτιώσω το SEO της ιστοσελίδας μου1. Αργή Φιλοξενία

Προτού καν σκεφτείτε έναν δημιουργό ιστότοπου, επιλέξτε τον πάροχο φιλοξενίας και το πρόγραμμα που θα εγγραφείτε με μεγάλη προσοχή και στοργή. Αυτή είναι μια από τις κορυφαίες προκλήσεις SEO που πρέπει να σκεφτείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή η ταχύτητα με την οποία φορτώνει θα είναι καθοριστική για την επίτευξη καλών βαθμολογιών στις μηχανές αναζήτησης – και, προφανώς, στο Google ειδικότερα.

Επίσης, εάν ο πάροχος φιλοξενίας συνεχίζει να καταρρίπτει τον ιστότοπό σας, μετράει ως αρνητικό σκορ SEO. Το υπερβολικό κοινό, τα βαριά αρχεία και άλλα αντικείμενα μπορούν επίσης να αφήσουν το έργο σας εκτός αέρα (και αυτό συνδέεται επίσης με τη φιλοξενία, η οποία μπορεί να προσφέρει περισσότερους ή λιγότερους πόρους, ανάλογα με το τι χρειάζεστε).

Επομένως, η συμβουλή εδώ για να αποφύγετε την αργή φιλοξενία είναι να κάνετε έρευνα πριν κλείσετε κάτι. Ακόμα κι αν είναι δωρεάν φιλοξενία, αξίζει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός οικοδεσπότη Ιστού πριν από την πρόσληψη.

Μπείτε στα κοινωνικά δίκτυα εταιρειών φιλοξενίας και αναλύστε κριτικές πελατών. Το Facebook και το Twitter τείνουν να δίνουν καλά σχόλια σε αμφίβολους πελάτες. Ο ιστότοπος Reclame Aqui τείνει να είναι ένας μεγάλος σύμμαχος από αυτή την άποψη.

2. Καταχώρηση Ερασιτεχνικού Χώρου

Ακόμη και πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων για τη συναρμολόγηση των ηλεκτρονικών σας σελίδων, είναι σημαντικό να σκεφτείτε το όνομα που θα έχει το έργο σας. Μόλις γίνει αυτό, καταχωρήστε τον τομέα .com.br και, εάν είναι δυνατόν, προσθέστε επιπλέον επεκτάσεις, όπως .com.

Ορισμένοι κατασκευαστές ιστότοπων – ιδιαίτερα οι δωρεάν – προσφέρουν τομείς με το επίθημα υπηρεσίας. Έτσι, αυτό που έχουμε είναι „όνομα-of-your-site.name-of-creator-of-site.com.br“. Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google καταλαβαίνουν ότι δεν είναι επαγγελματικό έργο και τείνει σε χαμηλότερους βαθμούς.

Επομένως, πρώτα απ ‚όλα, επιλέξτε με σύνεση και κατοχυρώστε ένα domain. Δείτε αν το υποστηρίζει η υπηρεσία δημιουργίας ιστότοπου. Αν ναι, γίνεται το δεύτερο βήμα.

3. Παλιά ή ξεπερασμένα πρόσθετα

Με τον ιστότοπό σας να λειτουργεί και να λειτουργεί, η φιλοξενία και η εγγραφή έχουν ολοκληρωθεί, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τεχνικά ζητήματα. Και πάλι, είμαστε πίσω εδώ για την απόδοση και την ταχύτητα του έργου σας.

Κατά την ανάπτυξη σελίδων με δημιουργούς ιστότοπων, τα πρόσθετα χρησιμοποιούνται συχνά για να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή. Υπάρχουν πολλά πολύ, πολύ καλά – για παράδειγμα, αυτά της δημιουργίας και διαχείρισης φόρουμ στο διαδίκτυοσύστημα επικοινωνίας, βελτιστοποίηση email, AMP ή εκδόσεις του ιστότοπου για κινητά.

Αποδεικνύεται ότι, εάν τα πρόσθετα είναι ένα χέρι στον τροχό για την εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών, επιβαρύνουν επίσης τον ιστότοπο και μπορούν να τον επιβραδύνουν. Μια άλλη ανησυχία είναι ότι εάν γίνουν ξεπερασμένα, παρεμβαίνει επίσης στην ασφάλεια του ηλεκτρονικού σας έργου.

Η λύση εδώ είναι απλή: κρατήστε τα ενημερωμένα και απαλλαγείτε από αυτά που δεν ωφελούν. Με αυτό το τμήμα του ιστότοπού σας ενημερωμένο, η απόδοση και η ασφάλεια αυξάνονται και ο βαθμός σας στο Google επίσης.

4. Βαριές εικόνες

Οι εικόνες είναι ένας πόρος υποστήριξης για κάθε ιστότοπο. Ωστόσο, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης τους, μπορούν να γίνουν κακοί του SEO για οποιονδήποτε κατασκευαστή ιστότοπων.

Πριν τα δημοσιεύσετε, είναι σημαντικό να τα κάνετε όσο το δυνατόν πιο ελαφριά και σε μορφές που είναι πιο δημοφιλείς στις μηχανές αναζήτησης.

Σε γενικές γραμμές, μεταξύ 70k και 100k έχουν καλή ανάλυση όταν πρόκειται για internet. Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα μεγέθη μόνο σε συγκεκριμένες ή ειδικές περιπτώσεις (για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας είναι φωτογραφία).

Όσον αφορά τις μορφές, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί – ειδικά όταν πρόκειται για δημιουργούς ιστότοπων, οι οποίοι δέχονται μόνο ορισμένους. Εάν υπάρχουν λίγες επιλογές στη δική σας, το JPEG είναι το πιο ακριβές. Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WebP, προτιμήστε το.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους ή πρόσθετα για να κάνετε συντόμευση εικόνας για σενα.

5. Κείμενα με κακή μορφή

Αυτή η συμβουλή εξαρτάται λιγότερο από το εργαλείο δημιουργίας του ιστότοπού σας παρά από την κοινή λογική σας – ωστόσο, πολλά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (που ονομάζονται CMS) δεν προσφέρουν καλά εργαλεία για τη συγκριτική αξιολόγηση της γραφής SEO.

Εάν συμβαίνει αυτό, ορισμένα πρόσθετα μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτήν την εργασία. Ένα από τα πιο διάσημα είναι το Yoast SEO.

Τέλος πάντων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σύνταξη του κειμένου σας, σκεφτείτε και ακολουθήστε τη λίστα ελέγχου. Επιλέξτε τη λέξη-κλειδί και αφήστε τη πάντα με έντονη γραφή. Μην παρακάνετε τη χρήση και μην βάζετε την εμφάνιση λιγότερων (Το Yoast, που προαναφέρθηκε, σας βοηθά να γνωρίζετε τον ιδανικό αριθμό).

Εισαγάγετε συνδέσμους που σχετίζονται με το θέμα στο κείμενό σας – είτε αναφέρονται σε άλλες σελίδες στον ιστότοπό σας είτε από άλλες διάσημες και αξιοσέβαστες πλατφόρμες.

Το μέγεθος του κειμένου ποικίλλει ανάλογα με το προφίλ του ιστότοπού σας – αλλά οι περισσότεροι ειδικοί SEO υποδεικνύουν κάτι μεταξύ 500 και 1.000 λέξεων. Χρησιμοποιήστε διατίτλους και, εάν είναι δυνατόν, συνθέστε πληροφορίες με αριθμούς ή κουκκίδες.

Capriche στα Πορτογαλικά. Ενημερώνετε συχνά τον ιστότοπό σας – ακόμα κι αν πρόκειται για στατική, εταιρική ή επαγγελματική σελίδα, αξίζει να δημιουργήσετε μια ενότητα κειμένων, όπως ένα ιστολόγιο.

6. Εικόνες χωρίς περιγραφή

Έχουμε μιλήσει για τη σημασία των εικόνων στο SEO στο παρελθόν, αλλά θα πρέπει να τις εξετάσετε προσεκτικά όταν πρόκειται επίσης για περιεχόμενο (και όχι μόνο για το σχήμα ή το βάρος).

Όταν δημοσιεύετε φωτογραφίες, μην ξεχάσετε να βάλετε λεζάντες και άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Αυτά τα δεδομένα επηρεάζουν το SEO. Ανάλογα με τον τρόπο χρήσης τους, ο ιστότοπός σας μπορεί να εμφανίζεται ευδιάκριτα σε συγκεκριμένες μηχανές αναζήτησης φωτογραφιών – όπως οι Εικόνες Google.

7. Μικρή ενσωμάτωση με την Google

Ορισμένοι κατασκευαστές ιστότοπων διαθέτουν συγκεκριμένα εργαλεία και συστήματα που δεν επικοινωνούν με πολλές υπηρεσίες της Google. Είναι σημαντικό να το σκεφτείτε και να το αναλύσετε πριν επιλέξετε το δικό σας.

Καθώς περισσότερο από το 90% των αναζητήσεων παγκοσμίως εκτελούνται με τη χρήση της μηχανής αναζήτησης Google, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναπτύξετε την πλατφόρμα σας προκειμένου να αξιοποιήσετε πλήρως τις συστάσεις της.

Προσφέρει API που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη – ελέγξτε αν ο δημιουργός του ιστότοπού σας τα υποστηρίζει.

Για παράδειγμα, συμπεριλάβετε τη σελίδα σας στους Χάρτες Google ή στο Google My Business. Δημιουργήστε μια έκδοση για κινητά του τύπου AMP. Μετρήστε την απόδοσή τους (επιτραπέζιος υπολογιστής, κινητό) στο Google PageSpeed ​​​​InSights (το οποίο σας δίνει ακόμη και συμβουλές για το πώς να τα βελτιώσετε).

Συμπέρασμα σχετικά με τις προκλήσεις SEO

Με αυτές τις συμβουλές SEO, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους κατασκευαστές ιστότοπων χωρίς να κολλάτε με κοινά προβλήματα SEO. Τώρα ήρθε η ώρα να βάλετε το χέρι σας στη ζύμη.

Σας άρεσε το άρθρο σχετικά με τον τρόπο ελαχιστοποίησης του προκλήσεις seo που θα έχετε στον δημιουργό της ιστοσελίδας σας; Αν σας άρεσε, αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω.