60 εκατομμύρια στερλίνες διανεμήθηκαν σε χιλιάδες παιδιά με αναπηρία τον πρώτο χρόνο ενός νέου επιδόματος στη Σκωτία – AT Today

60 εκατομμύρια στερλίνες διανεμήθηκαν σε χιλιάδες παιδιά με αναπηρία τον πρώτο χρόνο ενός νέου επιδόματος στη Σκωτία – AT Today

Dezember 9, 2022 0 Von admin

Εικόνα σημαίας της Σκωτίας

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι σχεδόν 60 εκατομμύρια λίρες έχουν διανεμηθεί σε χιλιάδες οικογένειες με παιδιά με αναπηρία τον πρώτο χρόνο ενός νέου επιδόματος της Σκωτίας, το οποίο αντικατέστησε το Επίδομα Διαβίωσης Αναπηρίας για Παιδιά του Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων (DWP).

Το επίδομα πληρωμής για αναπηρία παιδιού βοηθά στην κάλυψη των πρόσθετων εξόδων φροντίδας ενός παιδιού που είναι ανάπηρο, πάσχει από κατάσταση υγείας ή είναι άρρωστο σε τελικό στάδιο, έως την ηλικία των 18 ετών.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία από την Κοινωνική Ασφάλιση της Σκωτίας δείχνουν ότι οι οικογένειες σχεδόν 44.000 παιδιών και νέων λάμβαναν επίδομα Παιδικής Αναπηρίας τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Ο Ben Macpherson, υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, δήλωσε: «Η φροντίδα ενός παιδιού που είναι ανάπηρο ή έχει μια μακροχρόνια κακή κατάσταση μπορεί να έχει επιπλέον κόστος για τις οικογένειες, από την αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού μέχρι την πληρωμή για ταξί για να πάει στα ραντεβού. Μπορεί επίσης να είναι πιο ακριβό για τα παιδιά με αναπηρίες να συμμετέχουν στις δραστηριότητες και τις ευκαιρίες με τους συνομηλίκους τους.

«Το Child Disability Payment βοηθά τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους και βοηθά τους νέους να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο. Είναι ευπρόσδεκτη η είδηση ​​ότι περίπου 44.000 οικογένειες λαμβάνουν τώρα Πληρωμή για Παιδική Αναπηρία, ένα χρόνο αφότου το διαθέσαμε σε όλη τη Σκωτία.

«Με τις αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις στις οικογένειες, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να λαμβάνουν όλα τα προνόμια που δικαιούνται. Προτρέπω οποιονδήποτε πιστεύει ότι αυτός ή το παιδί του μπορεί να είναι επιλέξιμοι να έρθουν σε επαφή με την Κοινωνική Ασφάλιση Σκωτίας, καθώς και να ελέγξουν εάν μπορεί να δικαιούνται επιπλέον οικονομική υποστήριξη επισκεπτόμενοι costofliving.campaign.gov.scot/

Ένας γονέας που γνωρίζει τη διαφορά που μπορεί να κάνει η Πληρωμή για Παιδική Αναπηρία είναι η Χέδερ, της οποίας ο γιος έχει αυτισμό και ΔΕΠΥ.

Η Χέδερ είπε: «Πριν υποβάλει αίτηση για Πληρωμή Παιδικής Αναπηρίας, ο γιος μου δυσκολευόταν. Βρήκε το σχολείο πολύ δύσκολο και δεν πίστευε ότι ήταν καλός σε τίποτα. Δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, δεν είχε φίλους και ανησυχούσε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει δουλειά. Η αυτοεκτίμησή του ήταν τόσο χαμηλή.

«Η πληρωμή της παιδικής αναπηρίας μου επέτρεψε να του αγοράσω έναν υπολογιστή και να πληρώσω για τις υπαίθριες σχολικές συνεδρίες. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά του άλλαξε τη ζωή.

«Το υπαίθριο σχολείο του επιτρέπει να μαθαίνει σε πολύ μικρότερες ομάδες και με έναν ενεργό τρόπο που ταιριάζει στον εγκέφαλό του. Ο υπολογιστής και τα παιχνίδια τον άφησαν να μάθει νέες δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών, κάτι που έβρισκε αδύνατο πριν.

«Έχει επίσης ανακαλύψει ότι είναι εξαιρετικά καλός στα παιχνίδια. Αυτό του έδωσε κάτι για το οποίο να νιώθει περήφανος για πρώτη φορά και κάτι για να μιλήσει σε άλλα παιδιά.

«Τώρα μιλάει για να γίνει προγραμματιστής παιχνιδιών ή να εργαστεί για μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας.

«Αν δεν υπήρχε η πληρωμή για την αναπηρία του παιδιού, δεν θα μπορούσα να αντέξω οικονομικά τίποτα από αυτά και θα ήταν ακόμα το ίδιο αγόρι που έκλαιγε κάθε βράδυ μη θέλοντας να πάει σχολείο.

«Θα παροτρύνω οποιονδήποτε γονέα ή φροντιστή που πιστεύει ότι μπορεί να είναι κατάλληλος να εξετάσει το ενδεχόμενο αίτησης για Πληρωμή Παιδικής Αναπηρίας. Η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή από ό,τι φαντάζεστε και τα χρήματα θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή του παιδιού σας».

Τα τελευταία στοιχεία από το Πληρωμή παιδικής αναπηρίας: στατιστικά υψηλού επιπέδου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 Εμφάνιση ότι 34.000 άτομα που λάμβαναν Επίδομα Διαβίωσης Αναπηρίας για Παιδιά πριν από την έναρξη της πληρωμής Παιδικής Αναπηρίας μεταφέρθηκε το βραβείο τους στην Κοινωνική Ασφάλιση της Σκωτίας.

Η πλειονότητα όσων εξακολουθούν να λαμβάνουν Επίδομα Διαβίωσης Αναπηρίας για παιδιά στη Σκωτία αναμένεται να μεταφερθούν τα βραβεία τους μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους, χωρίς να χρειάζεται ο αποδέκτης να προβεί σε καμία ενέργεια και χωρίς διακοπή στις πληρωμές.

Αυτό συμβαίνει σε μια σταδιακή προσέγγιση, με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς για όλους όσους λαμβάνουν επίδομα διαβίωσης αναπηρίας για παιδιά έως την άνοιξη του 2023.

Μπορεί να υποβληθεί αίτηση για πληρωμή παιδικής αναπηρίας στον ιστότοπο mygov.scotτηλεφωνικά καλώντας την Social Security Scotland δωρεάν στο 0800 182 2222, ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως.