13 εύκολες λύσεις για τα χρήματα για το νέο έτος (ή οποιαδήποτε στιγμή!)

13 εύκολες λύσεις για τα χρήματα για το νέο έτος (ή οποιαδήποτε στιγμή!)

Januar 27, 2023 0 Von admin

4 Ιανουαρίου 2022


13 από τις πιο εύκολες λύσεις χρημάτων για το νέο έτος που πρέπει να δοκιμάσετε και να εφαρμόσετε ανά πάσα στιγμή, αλλά ξεκινήστε τώρα για να τα βάζετε σωστά με τα χρήματά σας!


1. Περάστε από τις συνδρομές σας. Δείτε όλα αυτά — τηλεόραση, περιοδικό, ιστότοπο, κέντρα υγείας και άλλα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε μια συνδρομή ή δεν την απολαμβάνετε πλέον, σταματήστε να κοροϊδεύεστε και ακυρώστε.

2. Επαναξιολογήστε τα δώρα των γιορτών. Πάρτε αυτά που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και πουλήστε τα στο διαδίκτυο ή κάντε εκπτώσεις σε γκαράζ.

3. Προγραμματίστε εκ των προτέρων για λιτή διασκέδαση. Σκεφτείτε τοπικά hotspot που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ ή αξιοθέατα που έχετε παραβλέψει και βρίσκονται σε απόσταση οδήγησης.

4. Κάντε την αποταμίευση μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας σας. Προσθέστε μια αυτόματη κατάθεση 5 έως 10 $ κάθε εβδομάδα για να χτίσετε κάτι ιδιαίτερο, όπως ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, δώρο επετείου ή ονειρεμένες διακοπές.

5. Αξιοποιήστε σωστά τα ανταλλακτικά σας. Αδειάστε τις τσέπες, τα συρτάρια και τα βάζα σας για να εξαργυρώσετε τα κέρματά σας για κάτι διασκεδαστικό.

6. Ελέγξτε με την πιστωτική σας έκθεση ή τους οικονομικούς λογαριασμούς σας. Αποτύχετε να το κάνετε και θα μπορούσατε να παραβλέψετε δόλιες χρεώσεις ή λογαριασμούς που δεν χρειάζεστε πλέον.

7. Αντιμετωπίστε τους οικονομικούς σας φόβους. Ίσως δεν έχετε ακόμη δημιουργήσει διαθήκη ή καταπίστευμα, οι οικονομικές σας καταστάσεις βρίσκονται σε κατάσταση αταξίας ή δεν μπορείτε να παρακολουθείτε τις πιστωτικές σας κάρτες. Οργανωθείτε και αντιμετωπίστε αυτά τα έργα.

8. Βοηθήστε το δολάριο σας να προχωρήσει περισσότερο κοινοποιώντας το. Είτε δωρίζετε χρήματα είτε χρόνο, θυμηθείτε να δώσετε.

9. Προκαλέστε μια κακή οικονομική συνήθεια. Όλοι έχουμε μερικές κακές συνήθειες που μας ενοχλούν – ξοδεύουμε υπερβολικά όταν ψωνίζουμε στο διαδίκτυο, παραγγέλνουμε φαγητό σε πακέτο πολύ συχνά, καθυστερούμε τη δημιουργία του Roth IRA. Αν οι συνήθειές σας φαίνεται να κυριαρχούν στα χρήματά σας, τώρα είναι η ώρα να αλλάξετε!

10. Αντιμετωπίστε τους φόρους σας νωρίς. Πάρτε μαζί τα φορολογικά σας έγγραφα και τις αποδείξεις σας νωρίς, μην περιμένετε τον Απρίλιο, όταν το άγχος είναι υψηλό.

11. Δεσμευτείτε να μάθετε. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε τουλάχιστον ένα βιβλίο (κάντε κλικ εδώ για να δείτε μερικά από τα αγαπημένα μου) σχετικά με τα προσωπικά οικονομικά, την εγγραφή σε ένα podcast ή την εξοικείωση με την οικονομική τεχνογνωσία σας στρατολογώντας έναν έμπειρο φίλο για να σας καθοδηγήσει.

12. Μάθετε να κάνετε DIY για ένα έξοδο που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς. Επενδύστε σε ένα κομμωτήριο στο σπίτι ή φτιάξτε τον δικό σας καφέ. Η εξοικονόμηση χρημάτων τη νέα χρονιά δεν έχει να κάνει με στερήσεις αλλά δημιουργικά να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

13. Επιλέξτε έναν μεγάλο οικονομικό στόχο για να δυναμώσει το νέο έτος. Τα προσωπικά οικονομικά δεν πρέπει να είναι αγγαρεία – οπότε τι σας ενθουσιάζει περισσότερο με τα χρήματά σας σε μια νέα χρονιά; Θα αισθανόσασταν ελεύθεροι χωρίς χρέος πιστωτικής κάρτας ή η αποταμίευση για ένα σπίτι σας κάνει να ζαλίζεστε; Ό,τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να έχετε τον ενθουσιασμό πίσω από αυτό για να κάνετε τον στόχο πραγματικότητα.

Τι σας ενθουσιάζει με τη νέα χρονιά;

Υπάρχουν μεγάλοι οικονομικοί στόχοι;