Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βιολογικά παιδικά ρούχα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βιολογικά παιδικά ρούχα

Februar 13, 2023 0 Von admin
Βιολογικά Παιδικά Ρούχα Μοντέρνα Rascals

Αύξηση, γόνατα με δέρμα και σκισμένα τζιν. Τα παιδιά μεγαλώνουν και περνούν από (μερικές φορές κυριολεκτικά) ρούχα γρήγορα. Τη μια μέρα κάτι ταιριάζει και την άλλη, είναι πολύ μικρό. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί γονείς ακολουθούν τον γρήγορο δρόμο της μόδας για τις ντουλάπες των παιδιών τους. Χαριτωμένο, φθηνό, εύκολο. Αλλά τα ρούχα δεν πρέπει να είναι μιας χρήσης, ειδικά όταν είναι φτιαγμένα με χημικά και επικαλυμμένα με χημικά, όπως είναι πολλά προϊόντα μεγάλων ετικετών. Πώς μπορείτε λοιπόν να προστατεύσετε την υγεία των παιδιών σας ενώ τα ντύνετε με χαριτωμένα ρούχα που θα διαρκέσουν; Αγοράστε καλύτερα, αγοράστε λιγότερα και αγοράστε βασικά — αγοράστε εξαιρετικά μαλακά, βιολογικά ρούχα για παιδιά.

Τι κάνει τα ρούχα βιολογικά;

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο μέρος: την αγορά καλύτερων ρούχων. Αυτό σημαίνει καλύτερη ποιότητα, καλύτερη για την υγεία και την ευημερία όλων και καλύτερα για τη γη. Το βιολογικό βαμβάκι καλλιεργείται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και οι αγρότες συχνά ακολουθούν δίκαιο εμπόριο και δίκαιες πρακτικές εργασίας. Τα βιολογικά παιδικά ρούχα μπορούν επίσης Πιστοποιημένο beGOTS (Παγκόσμιο Πρότυπο βιολογικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων)., που σημαίνει ότι τα προϊόντα πληρούν μια λίστα κριτηρίων που ορίζονται από την Global Organic Textile Standard International Group Working Group. Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει τα ακόλουθα κριτήρια: ότι το υλικό πρέπει να είναι τουλάχιστον 95 τοις εκατό οργανικό, επεξεργασμένο σε χωριστή περιοχή από τα συμβατικά προϊόντα, απαλλαγμένο από σκληρές χημικές ουσίες και ΓΤΟ και ότι η εγκατάσταση πρέπει να πληροί δίκαια πρότυπα εργασίας. Βλέπω? Αυτά τα ρούχα δεν είναι απλώς καλύτερα για την οικογένειά σας, είναι ηθικά προερχόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Δεν θα είναι όλα τα βιολογικά παιδικά ρούχα πιστοποιημένα, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι εταιρείες πίσω από τα ρούχα που αγοράζετε περιγράφουν τις πρακτικές κατασκευής και εργασίας τους. Εάν πουλάει βιολογικά, ηθικά, φιλικά προς το περιβάλλον ρούχα, θα βρείτε αυτές τις πληροφορίες σε ετικέτες, ετικέτες και ιστότοπους. Για παράδειγμα, η βρετανική ετικέτα βιολογικών παιδικών ενδυμάτων Μικροί Πράσινοι Ριζοσπάστες αγοράστε 100 τοις εκατό οργανικό βαμβάκι δίκαιου εμπορίου και εμφανίστε το εικονίδιο Fairtrade στον ιστότοπό τους και τις ετικέτες των υφασμάτινων ρούχων που γράφουν „φτιαγμένο από 100% οργανικό βαμβάκι δίκαιου εμπορίου“. Οι κατασκευαστές και οι σχεδιαστές είναι περήφανοι που είναι βιολογικοί!

Αγοράστε λιγότερα για να ξοδέψετε περισσότερα

Το οργανικό βαμβάκι είναι μαλακό. Έχει πιο μαλακό και, φυσικά, πιο φυσική αίσθηση από άλλες συνθετικές ίνες ή ακόμα και βαμβάκι επεξεργασμένο με σκληρές χημικές ουσίες ή επικαλυμμένο με φορμαλδεΰδη για να διατηρείται φρέσκο. Ας είμαστε ειλικρινείς, γνωρίζοντας αυτό, ποιο ύφασμα θα επιλέγατε να βάλετε στο δέρμα του παιδιού σας (ή στο δικό σας, εν προκειμένω); Αισθάνεται καλύτερα, συχνά φαίνεται καλύτερα μακροπρόθεσμα και είναι καλύτερο για τη γη. Αλλά, ναι, κοστίζει περισσότερο. Κοστίζει περισσότερο για όλους τους φοβερούς λόγους παραπάνω: φιλικό προς το περιβάλλον, με ηθική πηγή και χωρίς χημικά.

Βιολογικά Παιδικά Ρούχα Μοντέρνα Rascals

Μερικές φορές το να κάνουμε πράγματα καλύτερα κοστίζει λίγο περισσότερο (αλλά το να κάνουμε πράγματα χειρότερα κοστίζει την υγεία μας και το περιβάλλον). Αλλά δεν θα νιώθατε καλύτερα να ξοδέψετε 40 $ για ένα μπλουζάκι, γνωρίζοντας ότι κανένα παιδί δεν συμμετείχε στην κατασκευή του, παρά να ξοδέψετε 5 $ και να αναρωτιέστε ποιος το έφτιαξε, ποιες ήταν οι συνθήκες εργασίας και με ποια χημικά έχει επικαλυφθεί;

Πώς λοιπόν ξοδεύετε περισσότερα και αγοράζετε λιγότερα χωρίς να έχετε τα παιδιά σας γυμνά; Ψωνίστε έξυπνα και αγοράστε βασικά. Τα παιδικά ρούχα πρέπει να είναι ευέλικτα ώστε να μπορούν να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους ή να στρωθούν με άλλα κομμάτια. Το καλύτερο μέρος σε αυτό είναι ότι τα παιδιά σπάνια (ή ποτέ) πρέπει να φορούν ρούχα που θα θεωρούνταν κατάλληλα για το γραφείο. Λατρεύουν τα έντονα χρώματα και τα ιδιότροπα μοτίβα και δείχνουν υπέροχα σε αυτά. Μην θέλετε να φορέσετε ένα πειρατικά τυπωμένο onesie για να δουλέψω?

Επιλέξτε χρώματα και μοτίβα που συντονίζονται και κομμάτια που μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν σε πολλά ρούχα. Ίσως αυτό είναι να αποφασίσετε ότι όλα τα παντελόνια του παιδιού σας θα είναι μονόχρωμα και το επάνω μέρος τους μπορεί να είναι είτε με σχέδιο είτε συμπαγές, έτσι ώστε κάθε επάνω μέρος να μπορεί να φορεθεί με κάθε πάτο. Ή ίσως είναι η επιλογή μιας απλής παλέτας χρωμάτων και η αγορά ρούχων εντός αυτής της παλέτας, έτσι ώστε όλα να ταιριάζουν. Ή ίσως είναι απλώς η προσοχή στον άνεμο και η έξαρση των χρωμάτων και των μοτίβων γιατί το να είσαι παιδί και να ντύνεσαι σαν ένα θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό!

Βιολογικά Παιδικά Ρούχα Μοντέρνα Rascals

Η αγορά βασικών δεν χρειάζεται να σημαίνει ουδέτερα χρώματα, αλλά θα πρέπει να σημαίνει ότι τα ρούχα δεν είναι διαφημίσεις για εταιρείες κινουμένων σχεδίων, έτσι ώστε τα παιδιά να μην μεγαλώνουν διανοητικά από τα ρούχα τους πριν τα κάνουν σωματικά. Η αγορά ρούχων ουδέτερου φύλου – που συνήθως σημαίνει ότι δεν στάζει ροζ, γκλίτερ ή σούπερ ήρωες – είναι επίσης καλή ιδέα. Τα ρούχα παραδίδονται ευκολότερα σε αδέρφια, συγγενείς ή φίλους ή ακόμα και μεταπωλούνται, αν δεν είναι διακοσμημένα με ξεπερασμένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Και φυσικά, η ανακύκλωση ρούχων είναι ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε ζεστά, ασαφή συναισθήματα στον κύκλο των βιολογικών παιδικών ρούχων σας!

Πώς να πλένετε τα παιδικά ρούχα

Τα παιδιά μπορεί να είναι σκληρά με τα ρούχα τους, επομένως μπορεί να μην μπορείτε να τα πλύνετε όλα στο χέρι (και ποιος έχει το χρόνο;). Η ομορφιά είναι ότι τα περισσότερα βιολογικά παιδικά ρούχα είναι φτιαγμένα από βαμβάκι, το οποίο πλένεται εύκολα. Επιπλέον, χωρίς τις σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να υποβαθμίσουν το ύφασμα, το οργανικό βαμβάκι μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Δείτε πώς μπορείτε να το διατηρήσετε φρέσκο, λαμπερό και να φαίνεται καινούργιο, ακόμα και όταν το κουράζετε.

Πλένεται σε ζεστό (ή ακόμα και κρύο), όχι ζεστό νερό. Το Boys & Girls Shop με έδρα το Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστά το βαμβάκι τους με πιστοποίηση 100% GOTS να πλένεται στους 30 βαθμούς Κελσίου αντί για τους συνηθισμένους 40 βαθμούς. Για τις πρώτες πλύσεις, διαχωρίστε τα σκούρα και ανοιχτά χρώματα και γυρίστε τα ρούχα με μοτίβο ή τυπώστε προς τα έξω για να κλειδώσετε το χρώμα. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ χλωρίνη και αποφύγετε σκληρά απορρυπαντικά καθώς και τα δύο μπορεί να είναι σκληρά για τα βιολογικά ρούχα. Εάν αγοράζετε βιολογικά, χρησιμοποιήστε και ένα φιλικό προς το περιβάλλον απορρυπαντικό πλυντηρίου!

Εάν είναι δυνατόν, κρεμάστε τα βιολογικά ρούχα για να στεγνώσουν. Το συμβατικό βαμβάκι επεξεργάζεται με χημικές ουσίες που το εμποδίζουν να συρρικνωθεί, ενώ το οργανικό βαμβάκι δεν είναι τόσο πλύσιμο σε ζεστό νερό και το στέγνωμα σε υψηλή θερμοκρασία θα μπορούσε να προκαλέσει συρρίκνωση και ξεθώριασμα. Προφανώς, το στέγνωμα στον αέρα ή το κρέμασμα δεν είναι πάντα απλό με τα μικρά παιδιά, γι‘ αυτό χρησιμοποιήστε το στεγνωτήριό σας σε χαμηλή ρύθμιση ή ακόμα και στον αέρα όταν αυτά τα ρούχα πρέπει να στεγνώσουν — και γρήγορα.

Φροντίστε πολύ τα βιολογικά ρούχα των παιδιών σας γιατί επενδύσατε λίγο παραπάνω σε αυτό και θα σας χαρίσει χρόνια υπέροχο στυλ, φωτεινά χρώματα και χαρούμενες αναμνήσεις!

Πού μπορείτε να βρείτε βιολογικά παιδικά ρούχα στον Καναδά;

Τυχεροί για εμάς τους γονείς, μια μαμά από το Τορόντο που δυσκολευόταν να βρει βιολογικά ρούχα ηθικής προέλευσης στον Καναδά έκανε κάτι γι‘ αυτό! Εκείνη εκτόξευσε Σύγχρονοι Ράσκαλοι ως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει παγκόσμιες μάρκες σε funky μοτίβα. Το καλύτερο κομμάτι? Δολάρια Καναδά και αποστολή χωρίς διασυνοριακές αποστολές (γεια σας, δεν έχετε το πακέτο σας στο τελωνείο για 3 εβδομάδες).

Τα παιδιά σας θα λατρέψουν να φορούν το μαλακό βαμβάκι χωρίς χημικά που είναι πιο ανθεκτικό από τις μάρκες fast-fashion. Και θα σας αρέσει να γνωρίζετε ότι έχετε δεσμευτεί για υγιεινές επιλογές, ηθικές συνθήκες εργασίας και το περιβάλλον.

Συνδεθείτε με τους Modern Rascals Δικτυακός τόπος | Facebook | Ίνσταγκραμ | Pinterest

Η Jana Reid είναι η ιδιοκτήτρια του Modern Rascals. Είναι πλέκτρια, κλώστη, παπλωματοκόπος και μαμά δύο μικροσκοπικών ανθρώπων. Έχει MBA και εγκατέλειψε τον εταιρικό κόσμο για να προσπαθήσει να βρει καλύτερη ισορροπία, τόσο για την ίδια όσο και για τα παιδιά της. Το Modern Rascals έγινε πραγματικό έργο πριν από ένα χρόνο (και όχι απλώς μια ιδέα που πέταξε αργά το βράδυ όταν μιλούσε με τον σύντροφό της), αφού οι άνθρωποι άρχισαν να με σταματούν στο δρόμο για να ρωτήσουν πού βρήκε τα ρούχα των παιδιών της.

Αποκάλυψη: Αυτή είναι μια ανάρτηση επισκέπτη. Το Journeys of The Zoo δεν έλαβε καμία αποζημίωση για την κοινή χρήση σχετικά με αυτήν την εταιρεία.