Ψυχική υγεία: Το 66% των αναλυτών κυβερνοασφάλειας βίωσαν εξάντληση φέτος

Ψυχική υγεία: Το 66% των αναλυτών κυβερνοασφάλειας βίωσαν εξάντληση φέτος

Dezember 17, 2022 0 Von admin

Δείτε όλες τις κατ‘ απαίτηση συνεδρίες από το Intelligent Security Summit εδώ.


Η κυβερνοασφάλεια είναι ένα παιχνίδι υψηλού πονταρίσματος. Με τη μέση παραβίαση δεδομένων να κοστίζει 4,35 εκατομμύρια δολάρια, οι αναλυτές ασφαλείας βρίσκονται υπό συνεχή πίεση για να προστατεύσουν κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία δεδομένων και συχνά αφήνονται να αναλάβουν την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά. Μαζί, αυτοί οι παράγοντες παρέχουν την τέλεια συνταγή για μια κρίση ψυχικής υγείας.

Σήμερα, πάροχος ασφάλειας εφαρμογών Ακρωτήριο δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας με 311 επαγγελματίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας που πραγματοποιήθηκε στη φετινή Μαύρο καπέλο Ευρώπη έκθεση νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το 66% των ερωτηθέντων ισχυρίζεται ότι έχει βιώσει εξουθένωση φέτος. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 51% ανέφερε ότι εργάζεται περισσότερες από τέσσερις ώρες την εβδομάδα σε σχέση με τις ώρες που έχουν συμβληθεί.

Πάνω από το 50% απάντησε ότι ο φόρτος εργασίας ήταν η μεγαλύτερη πηγή άγχους στις θέσεις τους, ακολουθούμενο από το 19% που ανέφερε ζητήματα διαχείρισης, το 12% έδειξε δύσκολες σχέσεις με τους συναδέλφους και το 11% ότι οφείλεται στην ανεπαρκή πρόσβαση στα απαιτούμενα εργαλεία. Μόλις το 7% απέδωσε άγχος στην κακοπληρωμένη.

Πάνω απ ‚όλα, η έρευνα υπογραμμίζει ότι οι αναλυτές κυβερνοασφάλειας αναμένεται να διαχειρίζονται έναν μη διαχειρίσιμο φόρτο εργασίας για να συμβαδίζουν με τους παράγοντες απειλών, γεγονός που τους αναγκάζει να εργάζονται υπερωρίες και επηρεάζει αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Εκδήλωση

Ευφυής Σύνοδος Κορυφής Ασφάλειας Κατ‘ Απαίτηση

Μάθετε τον κρίσιμο ρόλο του AI & ML στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις ειδικές περιπτωσιολογικές μελέτες του κλάδου. Παρακολουθήστε τις συνεδρίες κατ‘ απαίτηση σήμερα.

Παρακολουθήστε εδώ

Η ανάγκη για υποστήριξη της ψυχικής υγείας με νοοτροπία που προέχει την ασφάλεια

Αυτή η έρευνα έρχεται όχι μόνο καθώς το χάσμα στις δεξιότητες στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά και καθώς οι οργανισμοί συνεχίζουν να ξεχωρίζουν άτομα και ομάδες ως υπεύθυνες για παραβιάσεις. Οι περισσότεροι (88%) επαγγελματίες ασφαλείας κανω ΑΝΑΦΟΡΑ πιστεύουν ότι υπάρχει κάπως μια κουλτούρα ευθυνών στον κλάδο, με το 38% στις ΗΠΑ να θεωρεί μια τέτοια κουλτούρα ως «πολύ διαδεδομένη».

Με τόσους πολλούς επαγγελματίες ασφαλείας να θεωρούνται υπεύθυνοι για παραβιάσεις, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί καταφεύγουν σε υπερωρίες για να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τους οργανισμούς τους ασφαλείς – με μεγάλο κόστος για τη δική τους ψυχική υγεία.

«Η έρευνά μας στο φετινό Black Hat Europe ρίχνει φως σε μερικές από τις μεγάλες αστοχίες που βλέπουμε στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας στο σύνολό του», δήλωσε ο Jan Vidar Krey, Αντιπρόεδρος Μηχανικής στην Promon. «Δεν είναι μυστικό ότι η εργασία σε αυτόν τον κλάδο είναι δύσκολη και, για πολλούς, απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά και συχνά και υπερωρίες».

Δεδομένου ότι τα σύγχρονα επιχειρηματικά περιβάλλοντα ασκούν εξαιρετική πίεση στις ομάδες ασφαλείας, οι CISO και άλλα στελέχη πρέπει να κάνουν περισσότερα για να υποστηρίξουν τους αναλυτές στην πρώτη γραμμή.

«Γνωρίζοντας ότι αυτές οι θέσεις εργασίας συχνά συνοδεύονται από εγγενές άγχος, οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους τους από την αρχή και να διασφαλίσουν ότι γνωρίζουν ότι έχουν ένα μέρος να στραφούν εάν τα πράγματα αρχίσουν να γίνονται συντριπτικά», είπε ο Krey.

Όχι μόνο οι οργανισμοί πρέπει να προσφέρουν στους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας περισσότερη υποστήριξη με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά πρέπει να υιοθετήσουν μια νοοτροπία «πρώτα η ασφάλεια», με όλα τα επίπεδα του οργανισμού να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη συνολική ασφάλειά του — και όχι απλώς να επιβαρύνουν μια χούφτα αναλυτών.

Η αποστολή του VentureBeat πρόκειται να αποτελέσει μια ψηφιακή πλατεία της πόλης για τους τεχνικούς λήπτες αποφάσεων ώστε να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη μετασχηματιστική επιχειρηματική τεχνολογία και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Ανακαλύψτε τις Ενημερώσεις μας.