Το Tasty Loaf βασίζεται στην επιτυχία του καπνιστού κρεμμυδιού

Το Tasty Loaf βασίζεται στην επιτυχία του καπνιστού κρεμμυδιού

Dezember 30, 2022 0 Von admin

Cult ιρλανδικό καρύκευμα φαγητού Smoked Onion Mayo, που δημιουργήθηκε από την Heather Connolly του καφέ Galway Νόστιμο καρβέλι ήταν τόσο επιτυχημένη που οδήγησε σε ρεκόρ κύκλου εργασιών, εθνικές λίστες σούπερ μάρκετ και μια ειδική μονάδα παραγωγής για να βοηθήσει την κλιμάκωση.

Δεν είναι μυστικό ότι εμείς οι ίδιοι ήμασταν τεράστιοι υποστηρικτές και υποστηρικτές αυτής της εθιστικά καλής μαγιονέζας, φωνάζοντας τη λέξη παντού τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μην αναφέρουμε ότι έχουμε μια ειδική εικονογράφηση του προϊόντος στις σελίδες του πρώτου μας βιβλίου μαγειρικής. Ζεστό λίπος. Είναι υπέροχο να βλέπεις την επιτυχία της Heather με αυτήν τη σειρά προϊόντων και μάλιστα με τη διεύθυνση του δημοφιλούς ιρλανδικού καφέ και αρτοποιείου με έδρα το Spiddal, το οποίο προβλέπει κύκλο εργασιών ρεκόρ για την επιχείρηση το 2023 άνω των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πώς έφτασε το μικρό καφενείο που μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο; Λοιπόν, πιο πρόσφατα το Smoked Onion Mayo ήταν ένας από τους νικητές του προγράμματος Grow With Aldi, το οποίο προσφέρει εποχικές καταχωρίσεις στη μάρκα σούπερ μάρκετ για μικρούς, μεσαίους και βιοτέχνες παραγωγούς σε όλη την Ιρλανδία ως σκαλοπάτι για την επιτυχία λιανικής. Αν και οργανώθηκε κάπως ως διαγωνισμός για την επίτευξη των περισσότερων πωλήσεων, φέρνοντας τους παραγωγούς εναντίον του άλλου ως μέχρι στιγμής διεκδικητές για την επίτευξη στόχων πωλήσεων – με τους οποίους προσωπικά δεν συμφωνούμε – τελικά σε αυτούς που πετυχαίνουν περισσότερο συχνά προσφέρεται μια πιο μόνιμη ή μεγαλύτερη- συμβολαιακή εισαγωγή. Το Heather’s mayo ήταν ένα από τα ξεχωριστά από τα 24 προϊόντα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 2022 και τώρα θα προμηθεύει και θα εισαχθεί και στα 152 καταστήματά της στην Ιρλανδία. Το προϊόν θα διατίθεται σε βάζα των 330 γραμμαρίων στα καταστήματα Aldi πανελλαδικά στην τιμή των 3,79€, ενώ η γκάμα των προϊόντων είναι επίσης διαθέσιμη για παραγγελία από builinblasta.com.

Εικόνα (γ) Kirsty Lyons

Η Heather λέει: «Γνωρίζαμε ότι το Smoked Onion Mayo είχε λίγο λατρεία, αλλά ήμασταν έκπληκτοι που περάσαμε στον τελευταίο γύρο του Grow με τον Aldi στην πρώτη μας προσπάθεια… [this] πρόκειται να δώσει μεγάλη ώθηση για την επιχείρησή μας και σημαίνει ότι μπορούμε με σιγουριά να κάνουμε επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό και προσωπικό. Κάτι που ήταν στα χαρτιά για πολύ καιρό, αλλά τώρα είναι πραγματικότητα.» Αποκαλώντας το SOM «το μοναδικό μας προϊόν» η Heather προσθέτει ότι της αρέσει που οι πελάτες «είναι φανατικοί γι‘ αυτό».

Εικόνα (γ) Kirsty Lyons

Το SOM βρίσκεται σε μια μικρή αλλά ισχυρή σειρά προϊόντων από την καφετέρια, η οποία χρησιμοποιεί το όνομα της καφετέριας ως παραγωγό. Αρχικά αναπτύχθηκε απλώς ως μια σειρά για χρήση στο σπίτι σε πιάτα καφέ και αρτοποιείου το 2018, η σειρά περιλαμβάνει ένα Red Onion & Tomato Relish, δύο τσάτνεϊ (Chutney Apple & Almond, Chutney Pineapple Chilli) και μια τριάδα dressings: Honey Mustard , Βινεγκρέτ Βαλσάμικο και Καίσαρα. Κάθε ένα από τα προϊόντα σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην τόνωση της γεύσης της σπιτικής μαγειρικής, αναδεικνύοντας ένα πιάτο με μια απλή, γρήγορη και νόστιμη προσθήκη. Μια Mixed Berry Jam έχει επίσης εισαχθεί πρόσφατα.

Η μαγιονέζα συγκεκριμένα έγινε ΤΟ πράγμα που πρέπει να έχετε στο ντουλάπι σας και το σύγχρονο καρύκευμα έλαβε πανελλαδική ζήτηση. Το SOM έχει αναγνωριστεί από τους κριτικούς και έχει αναγνωριστεί ευρέως, λαμβάνοντας Silver (2022) και Gold (2021) στα Blas na hEireann Awards, και Silver στην κατηγορία Rogha na Gaeltachta στο Blas το 2020.

Νέα μονάδα παραγωγής για Builin Blasta

Φρέσκο ​​στο πίσω μέρος της επιτυχίας του Grow with Aldi και, με τη βοήθεια χρηματοδότησης από την Údarás na Gaeltachta, το Builín Blasta έχει αυξηθεί σημαντικά για να καλύψει την αναμενόμενη εθνική ζήτηση. Η παραγωγή του βραβευμένου Smoked Onion Mayo και των άλλων γκουρμέ σάλτσες, τσάτνεϊ και ντρέσινγκ του καφέ και του αρτοποιείου με βάση το Spiddal, έχουν πλέον τη δική τους αποκλειστική μονάδα παραγωγής. Αυτό επέτρεψε την εισαγωγή της ημιαυτόματης επεξεργασίας, ένα βασικό βήμα για την αναβάθμιση της κλίμακας της επιχείρησης για την αύξηση της χωρητικότητας. Η νέα εγκατάσταση έχει επίσης προσθέσει άλλους τέσσερις ρόλους πλήρους απασχόλησης στην επιχείρηση, πέρα ​​από τα δεκαοκτώ άτομα πλήρους απασχόλησης και εποχικού προσωπικού που απασχολούνται στο καφέ. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η ανάπτυξη νέων προϊόντων και πιο συναρπαστικές γεύσεις είναι στα σχέδια που θα προστεθούν στη σειρά, συμπεριλαμβανομένου ενός Spicy Smoked Onion Mayo.

Εικόνα (γ) Kirsty Lyons

Σεφ-ιδιοκτήτρια Heather Connolly, Tasty Loaf Cafe & Bakery

Η Καναδή σεφ Heather κατάγεται από το Saskatoon του Saskatchewan και μετακόμισε στην Ιρλανδία πριν από 17 χρόνια. Εκπαιδεύτηκε στο Bachelor of Business & Culinary Arts στο GMIT, αργότερα έγινε Head Chef άνοιγμα The Gourmet Tart Co. στο Salthill πριν μετακομίσετε σε ένα καθιερωμένο, οικογενειακά διοικούμενο κατάστημα γκουρμέ τροφίμων McCambridge’s ως Executive Chef για να ξεκινήσει το εστιατόριο στον επάνω όροφο. Το 2015 χτύπησε μόνη της αναλαμβάνοντας το ήδη καθιερωμένο καφέ στην καρδιά του Galway Gaeltacht και, βασιζόμενη στην επιτυχία της μετάβασης, άρχισε να φέρνει επανάσταση στην προσφορά με τη γκάμα προϊόντων το 2018.

Εικόνα (γ) Kirsty Lyons

Μαζί της ως επιχειρηματικοί εταίροι είναι οι Jenya Hardziyuk και Eimear Killian, που απεικονίζονται παραπάνω (δεξιά προς τα αριστερά). Το μενού του καφέ ειδικεύεται σε υγιεινό, νόστιμο comfort food που ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους διατροφικούς περιορισμούς και αφοσιώνεται στην ποιότητα και στο χειροποίητο από την αρχή μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένων ψωμιών, κέικ και αρτοσκευασμάτων που παρασκευάζονται στο σπίτι. Νόστιμο καρβέλι διαθέτει επίσης εκτεταμένη λιανική και άδεια για κρασί και είναι πλέον ανοιχτό αρκετά βράδια την εβδομάδα (Πέμπτη-Σάββατο) μέχρι τις 22:30, προσφέροντας ένα φρέσκο ​​και συναρπαστικό μενού Wine Bar.

Εικόνα (γ) Kirsty Lyons

Irish Artisan Condiment Hampers –– Χριστούγεννα 2022

Εικόνα (γ) Kirsty Lyons

Νέο για το 2022, η καφετέρια και το αρτοποιείο λανσάρουν γκουρμέ εμπόδια γεμάτα με χειροποίητα ιρλανδικά προϊόντα (και όμορφα κρασιά, που προέρχονται από όλο τον κόσμο) με τη σειρά προϊόντων Builín Blasta μπροστά και στο κέντρο. Διατίθεται μια σειρά διαφορετικών επιλογών για παραγγελία μέσω Διαδικτύου για παράδοση σε όλη τη χώρα, όπως με/χωρίς κρασί, διαφορετικές επιλογές γλυκών και αλμυρών προϊόντων με/χωρίς τη σειρά προϊόντων Builín Blasta, καθώς και επιλογές όπως ιρλανδικά τυριά αγροικίας, κράκερ και κούπες.

Εικόνα (γ) Kirsty Lyons

Παραγγελία μέσω builinblasta.com και οι τελικές παραγγελίες για εγγυημένη παράδοση πριν από τα Χριστούγεννα είναι Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022.