Το Bewakoof.com εστιάζει στην ενίσχυση της βάσης προμηθειών και προμηθευτών του

Το Bewakoof.com εστιάζει στην ενίσχυση της βάσης προμηθειών και προμηθευτών του

Dezember 3, 2022 0 Von admin

Η ινδική βιομηχανία μόδας βλέπει μια μεγαλύτερη ευκαιρία να προσεγγίσει τους καταναλωτές μέσω του επιχειρηματικού μοντέλου Direct-to-Consumer (D2C). Αυτό το μοντέλο όχι μόνο αυξάνει τα έσοδα για τις επωνυμίες που είναι υπερκινητικές στα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να παραμείνουν συνδεδεμένες με τους πελάτες τους, αλλά συμβάλλει επίσης στη δημιουργία αξίας της επωνυμίας.

Μία από αυτές τις μάρκες D2C είναι η Bewakoof.com με έδρα τη Βομβάη, η οποία συμπληρώνει 10 χρόνια από την ίδρυσή της και έχει εξυπηρετήσει 6 εκατομμύρια πελάτες μέχρι σήμερα. Η εταιρεία σχεδιάζει να επιταχύνει την αναπτυξιακή της τροχιά επενδύοντας στο μάρκετινγκ, το branding, την τεχνολογία και την απόκτηση ταλέντων με στόχο να φτάσει τις Rs. 1.000 crore σε πωλήσεις σε τέσσερα χρόνια. Καθώς ασχολείται κυρίως με πλεκτά ενδύματα, όπως τα μπλουζάκια, η κύρια προμήθεια της μάρκας είναι από την Tirupur και τη Ludhiana που είναι γνωστό ότι είναι δύο «πλεκτές πόλεις» της Ινδίας. Από τώρα, η Bewakoof προμηθεύεται ετησίως περίπου 5 εκατομμύρια ενδύματα και είναι προετοιμασμένη να προσθέσει νέους προμηθευτές. Το μηνιαίο μέγεθος παραγγελίας της Bewakoof ανά προμηθευτή ποικίλλει από 5.000 κομμάτια στη μόδα έως 1 λαχ. κομμάτια στην κύρια κατηγορία, ανάλογα με το μέγεθος του πωλητή.

Σε μια σύντομη αλλά κατατοπιστική συνέντευξη με Apparel Resources (AR), Prabhkiran Singh, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που είναι επίσης IITian, ​​έχει δώσει έμφαση στην ενίσχυση της βάσης προμηθειών της εταιρείας και δήλωσε ότι η ομάδα προμηθειών του οδηγεί τους προμηθευτές από το μπροστινό μέρος αντί να ακολουθεί και να περιμένει δοκιμές και διασφαλίζει την ομαλή και οικονομικά αποδοτική προμήθεια.

Prabhkiran Singh, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος
  • Η γρήγορη ανάκαμψη είναι ένας τρόπος

Ο ιδανικός χρόνος παράδοσης για εμάς είναι 75-90 ημέρες. Ωστόσο, όσον αφορά τη γρήγορη ανάκαμψη, κλείνουμε ολόκληρο τον κύκλο σε 30 ημέρες επίσης, ειδικά για συγκεκριμένες παραγγελίες που πρέπει να φτάσουν στην καταναλωτική αγορά γρήγορα. Αυτό το χρονικό πλαίσιο περιέχει το χρόνο από την επιβεβαίωση της παραγγελίας έως τις παραδόσεις στην αποθήκη. Για να έχουμε μια απρόσκοπτη διαδικασία σε αυτό, εργαζόμαστε με προμηθευτές που διαθέτουν 50 μηχανήματα καθώς και με πωλητές που έχουν μια πολυεργοστασιακή εγκατάσταση 500 μηχανημάτων. Έχουμε τακτικές παραγγελίες για τα βασικά μας στυλ, ενώ οι κατηγορίες προϊόντων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τοποθετούνται στους προμηθευτές με μικρότερο χρόνο παράδοσης.

Εκτός από μπλουζάκια, το καλάθι προϊόντων της περιλαμβάνει τζόγκερ, σορτς, μπόξερ, πιτζάμες, φούτερ, φούτερ, αθλητικά, μπουφάν, πουλόβερ και αθλητικά ρούχα – τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

«Ο αυξανόμενος όγκος και η ποικιλία των προϊόντων είναι ένα περίπλοκο μέρος της προμήθειας του Bewakoof.com. Έχουμε φήμη λόγω των εξαιρετικά εκτυπωμένων μπλουζών μας. Ως εκ τούτου, η διαδικασία εκτύπωσης είναι γρήγορη, επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το ίδιο στην καταναλωτική αγορά. Η εκτύπωση γίνεται κυρίως εσωτερικά με τα πλήρως ηλεκτρονικά μηχανήματα εκτύπωσης της M&R για διατήρηση της ακρίβειας και της τέλειας ποιότητας εκτύπωσης στα μπλουζάκια», λέει ο Prabhkiran Singh.

  • Με την αύξηση της βάσης των προμηθευτών, η ανάπτυξη προμηθευτών είναι αναπόφευκτο μέρος

Εμείς στο Bewakoof προσπαθούμε συνεχώς το καλύτερο δυνατό για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή βάση πωλητών. Εξετάζοντας τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης για το Bewakoof, έπρεπε να προχωρήσουμε σε εξωτερική ανάθεση για μεγαλύτερη ποσότητα και μεγαλύτερη ποικιλία για τους πελάτες μας. Καθώς λανσάρουμε τα εσωτερικά ρούχα σύντομα, νέοι προμηθευτές για αυτό το τμήμα είναι επίσης αυτό που αναζητούμε. Έχουμε μια σωστή διαδικασία ελέγχου όπου βλέπουμε ότι το εργοστάσιο συμμορφώνεται με τις συνήθεις εγκαταστάσεις και διαδικασίες για την κατασκευή ενδυμάτων για την επίτευξη ενός καθορισμένου αποδεκτού επιπέδου ποιότητας (AQL).

Η εταιρεία σίγουρα προτιμά τους πωλητές που διαθέτουν καλή υποδομή και μηχανήματα για να κατασκευάζουν την επιθυμητή ποιότητα ενδυμάτων. Είναι σημαντικό να είναι οικονομικά σταθερά και να έχουν την απαραίτητη τεχνική επάρκεια για την παραγωγή των ενδυμάτων της αντίστοιχης κατηγορίας τους.

Ο αριθμός των προμηθευτών είναι εύκολο να προστεθεί, αλλά η επωνυμία δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στη συμμόρφωση και την απόδοση του προμηθευτή. Υπάρχουν περίπου 100 πωλητές που συνδέονται μαζί μας για ρούχα και άλλοι 30 πωλητές για αξεσουάρ/διακοσμητικά στοιχεία. Με τους πωλητές με απόδοση, το μέγεθος των παραγγελιών μας αυξάνεται κατά περίπου 20 τοις εκατό ετησίως. Διαθέτουμε μια τεχνικά ικανή ομάδα προμήθειας και μελετάμε τεχνικά το προϊόν σε βάθος όσον αφορά λεπτομέρειες όπως πλήθος, κατασκευή, GSM, μετρητής, σύνθεση κ.λπ., και παρέχουμε επαρκείς πληροφορίες στον πωλητή για να κατασκευάσει τα σωστά υφάσματα και το σωστό ένδυμα όπως απαιτείται από εμάς. Οδηγούμε τους πωλητές από μπροστά αντί να ακολουθούμε και να περιμένουμε δοκιμές.

Η εταιρεία δίνει επίσης την απαιτούμενη σημασία σε βιώσιμες πρωτοβουλίες, καθώς περισσότερες εταιρείες προχωρούν να συμμετάσχουν στις κοινωνικές ευθύνες που έχουν απέναντι σε ολόκληρο τον κόσμο για να συμβαδίσουν με την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών που ζητούν ποικιλία, επέκταση σε προϊόντα και κατηγορίες. Όλα αυτά οδηγούν ακόμη και σε οικονομικά οφέλη από άποψη κοστολόγησης και πλεονεκτήματα οικονομιών κλίμακας, όταν εργάζεστε με εξειδικευμένες κάθετες εγκαταστάσεις.

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, η επωνυμία λειτουργεί στο SAP, αλλά οι πωλητές έχουν το δικό τους λογισμικό για συντήρηση και σεβόμαστε τον χρόνο και τα σχέδια δράσης τους.

Ο κίνδυνος προσφοράς, ο μακρύς κύκλος διαδικασιών και η έλλειψη στρατηγικής ευθυγράμμισης με τους προμηθευτές είναι μερικές από τις προκλήσεις που είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Η επωνυμία έχει ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις δουλεύοντας με λίγους στρατηγικούς προμηθευτές και χτίζοντας μια βαθιά σχέση μαζί τους με την πάροδο του χρόνου.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τα οφέλη από την προμήθεια από το Μπαγκλαντές έχουν συγκριτικά μειωθεί καθώς οι ίνες βαμβακιού έχουν γίνει πιο ακριβές. Η μεγαλύτερη ποσότητα νήματος για το Μπαγκλαντές εξάγεται από την Ινδία και παγκοσμίως τα οφέλη που αποκομίζει το Μπαγκλαντές από τη διαφορά τιμής του νήματος μειώνονται, λόγω της έλλειψης προσφοράς και της υψηλής τιμής του βαμβακιού.

Συνολικά, το λιανικό εμπόριο μόδας αλλάζει πολύ γρήγορα και οι πελάτες γίνονται πιο απαιτητικοί. Βλέπουμε ότι η προμήθεια για τις επωνυμίες D2C θα έχει αλλαγές όσον αφορά τους μικρότερους/γρηγορότερους χρόνους παράδοσης και οι επωνυμίες θα πρέπει να αυξήσουν ή να βελτιώσουν την προσφορά προϊόντων τους όσον αφορά την ποικιλία. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, όλες οι μάρκες θα πρέπει να προσφέρουν προϊόντα καλής/βελτιωμένης ποιότητας στους πελάτες τους.