Το βιβλίο εικόνων της Misty Copeland’s Inspirational „Bunheads“.

Το βιβλίο εικόνων της Misty Copeland’s Inspirational „Bunheads“.

Januar 15, 2023 0 Von admin
Κάντε κλικ στην εικόνα για τον ιστότοπο του εκδότη

Το ντεμπούτο εικονογραφημένο βιβλίο της Misty Copeland το 2014, „Firebird“, παρουσίαζε μια ενήλικη Misty που ενθαρρύνει μια νεαρή μπαλαρίνα να ανέβει στα ύψη της σκηνής όπως έκανε. Με υπέροχη εικονογράφηση από τον αξιοσέβαστο Christopher Myers, το βιβλίο αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής χορεύτριας που δεν είχε αυτοπεποίθηση και χρειαζόταν να ακούσει τα λόγια σοφίας και καθοδήγησης που της ψιθύριζε η πρίμα μπαλαρίνα.

Το δεύτερο εικονογραφημένο βιβλίο του Copeland, ωστόσο, αφηγείται μια ιστορία που μοιάζει περισσότερο με την ιστορία του ίδιου του συγγραφέα. Το «Bunheads» ξεκινά με την πρώτη μέρα του μαθήματος μπαλέτου της νεαρής Misty. Στο “Firebird” είχε κατακτήσει την τέχνη αλλά εδώ, δεν ξέρει α διπλωμένο από ένα Σαφή. Αυτό το βιβλίο είναι επίσης ένα πρώτο για τον Γκανέζο καλλιτέχνη Setor Fiadzigbey. Ο «νεοφερμένος» είναι το θέμα για τον συγγραφέα, τον εικονογράφο και τον αναγνώστη.

Πολλοί θαυμαστές της Copeland είναι εξοικειωμένοι με το προσωπικό της ταξίδι να βρει μπαλέτο σε σχετικά καθυστερημένη ηλικία 13 ετών και να σπουδάσει με τη Cynthia Bradley στο San Pedro Dance Centre στο San Pedro της Καλιφόρνια. Κάτω από την πτέρυγα του Bradley, έγινε θαύμα του μπαλέτου και μέχρι τα δεκαοκτώ της – μόλις πέντε χρόνια αργότερα! – ήταν επαγγελματίας μπαλαρίνα με το American Ballet Theatre, όπου τώρα είναι κύρια χορεύτρια.

Misty Copeland in Coppelia, 2014, Φωτογραφία: Naim Chidiac Abu Dhabi Festival

Στο «Bunheads», η πρώτη μέρα του Misty είναι γεμάτη θαύμα καθώς η Miss Bradley περιστρέφει την ιστορία της Coppelia, μιας κούκλας τόσο ζωντανής που ο νεαρός Franz την ερωτεύεται και απορρίπτει την αγαπημένη του, Swanhilde. Μόλις ακούει αυτή την ιστορία, η Misty καταλαβαίνει αμέσως ότι θέλει να παίξει το ρόλο της Swanhilde. Ρίχνεται στην τάξη, απορροφώντας όσο περισσότερο μπορεί από τη δασκάλα της και τους συναδέλφους της χορευτές, και όταν έρθει η ώρα της οντισιόν, κερδίζει τον ρόλο! Ευτυχώς, η νέα της φίλη Cat παίρνει τον ρόλο που θέλει και οι δύο χορεύτριες είναι χαρούμενοι και καθόλου ανταγωνιστικοί.

Καθώς η Misty μας πηγαίνει στα μαθήματά της, οι νεαροί χορευτές μυούνται στο λεξιλόγιο του μπαλέτου όπως Στρογγυλό πόδι και όχι γεμιστά. Βλέπουν ότι έχει πρόβλημα με ορισμένα βήματα, αλλά δουλεύει πολύ πιο σκληρά επειδή έχει έναν στόχο. Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του βιβλίου, η Misty έχει μάθει αρκετά για να παίζει στη σκηνή με τους συμμαθητές της, ακόμα κι αν είναι λίγο νευρική.

Αυτό δεν είναι τόσο διαφορετικό από τη ζωή της ίδιας της Copeland, όπως θα θυμούνται οι θαυμαστές και οι αναγνώστες των απομνημονευμάτων της, «Life in Motion», (που κυκλοφόρησε για το Dance Advantage το 2014). Η Copeland βρέθηκε στο επίκεντρο του χορού ως Clara στο «The Chocolate Nutcracker» της Debbie Allen, όταν χόρευε για λιγότερο από ένα χρόνο.

Με ντογοητευτικό έργο τέχνης του Setor Fiadzigbey

Μία από τις απολαυστικές ανακαλύψεις στο «Bunheads» είναι το έργο τέχνης του Setor Fiadzigbey. Οι εντυπωσιακές εικόνες χορεύουν στις σελίδες. οι δισδιάστατες εικόνες φαίνονται να κινούνται με τους χαρακτήρες, από τον αιωρούμενο αμβλύ κομμένο βαρίδι της δεσποινίδας Μπράντλεϊ μέχρι τη μητέρα της Μίστι που τη σαρώνει σε μια αγκαλιά. Εμπνευσμένες και όχι διδακτικές, οι εικόνες των διαφόρων βημάτων μπαλέτου υποδηλώνουν κίνηση και κυκλικότητα – και χαρά! Μπορούμε να δούμε σε κάθε εικόνα μια αληθινή αγάπη για τον χορό.

Με τις διακοπές προ των πυλών, αυτό είναι ένα τέλειο δώρο για να πάρετε για τη νεαρή σας χορεύτρια. Για ηλικίες 6 ετών και άνω, αν και οι νεότεροι αναγνώστες πιθανότατα θα χρειαστούν βοήθεια με το γαλλικό λεξιλόγιο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα:

Η Misty Copeland έγραψε ιστορία το 2015, όταν ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που προήχθη σε κύρια χορεύτρια στο American Ballet Theatre, μια από τις πιο εξέχουσες εταιρείες κλασικού μπαλέτου στον κόσμο. Είναι επίσης συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου με εικόνες, „Firebird“. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Misty Copeland στο mistycopeland.com.

Σχετικά με τον εικονογράφο:

Ο Setor Fiadzigbey γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άκρα της Γκάνας. Από την παιδική του ηλικία του άρεσε να σχεδιάζει και είναι ευγνώμων που το κάνει επαγγελματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας καλλιτέχνης τώρα που έχει μεγαλώσει. Λατρεύει τις ιστορίες – να ακούει, να βλέπει, να διαβάζει και να τις δημιουργεί. Αυτή τη στιγμή ζει στην Γκάνα με την υπέροχη σύζυγο και την κόρη του.

Παρακαλούμε ακολουθήστε, κάντε like ή κοινοποιήστε: