Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν 2,8 εκατομμύρια αιτήσεις PIP μέχρι σήμερα λόγω «άνευ προηγουμένου» ζήτησης – AT Today

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν 2,8 εκατομμύρια αιτήσεις PIP μέχρι σήμερα λόγω «άνευ προηγουμένου» ζήτησης – AT Today

Dezember 15, 2022 0 Von admin

Εικόνα του Τμήματος Εργασίας και Συντάξεων

Μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει 2,8 εκατομμύρια ενάγοντες που δικαιούνται PIP σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία με πάνω από το ένα τρίτο να λαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο βραβείου.

Αυτά τα τελευταία στοιχεία προέρχονται από τα τριμηνιαία στατιστικά PIP του Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων (DWP) για το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο του 2022, υπογραμμίζοντας τις τάσεις των ατόμων που διεκδικούν επίδομα αναπηρίας στην Αγγλία και την Ουαλία.

Τι είναι το PIP;

Το PIP βοηθά με ορισμένες από τις επιπλέον δαπάνες που προκαλούνται από μια μακροχρόνια αναπηρία, κακή υγεία ή μια ανίατη ασθένεια. Τα οικονομικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά βασικών υποστηρικτικών τεχνολογιών για άτομα με μειωμένη κινητικότητα ή για την κάλυψη του κόστους ενός φροντιστή.

Υπάρχουν δύο τύποι βραβείων PIP:

  • Μέρος καθημερινής διαβίωσης: όπου ο ενάγων χρειάζεται βοήθεια σε καθημερινές εργασίες όπως το ποτό, η λήψη αποφάσεων για χρήματα, το μπάνιο ή το διάβασμα
  • Μέρος κινητικότητας: εκεί χρειάζεται βοήθεια για την κίνηση του ενάγοντος

Νωρίτερα φέτος, η DWP ανακοίνωσε ορισμένες προτεινόμενες αυξήσεις PIP που τέθηκαν σε ισχύ στις 11 Απριλίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εβδομαδιαίες αυξήσεις πληρωμών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τριμηνιαία στοιχεία

Τα τριμηνιαία στατιστικά της DWP καλύπτουν τη διαδρομή του πελάτη από την εγγραφή έως την πληρωμή, παρέχοντας βασικά δεδομένα για εγγραφές PIP, εκκαθαρίσεις, βραβεία και υποχρεωτικές επανεξετάσεις. Μια υποχρεωτική επανεξέταση (MR) είναι όταν οι ενάγοντες που επιθυμούν να αμφισβητήσουν μια απόφαση σχετικά με την αξίωση PIP τους σε οποιοδήποτε στάδιο ζητούν από την DWP να επανεξετάσει την απόφαση.

Το υψηλότερο επίπεδο βραβείου αναφέρεται σε αιτούντες που λαμβάνουν τόσο το μέρος της καθημερινής διαβίωσης όσο και το μέρος της κινητικότητας του PIP.

Τα τριμηνιαία στατιστικά καλύπτουν τόσο τις νέες αξιώσεις όσο και τις αξιώσεις που υποβάλλονται από άτομα με υφιστάμενη αξίωση για Επίδομα Διαβίωσης Αναπηρίας (DLA) (γνωστή ως επαναξιολόγηση). Από τις 8 Απριλίου 2013, το DWP άρχισε να αντικαθιστά το DLA για άτομα σε ηλικία εργασίας με PIP.

Βασικά στοιχεία και τάσεις στην Αγγλία και την Ουαλία

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2022, οι εγγραφές και οι εκκαθαρίσεις PIP ήταν και πάλι στο υψηλότερο επίπεδό τους για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Έγιναν 200.000 εγγραφές και 210.000 εκκαθαρίσεις για νέες απαιτήσεις. Η DWP λέει ότι αυτό οφείλεται σε «άνευ προηγουμένου» ζήτηση.

Αναφέρθηκαν 25.000 αλλαγές των περιστάσεων και 31.000 εκκαθαρίστηκαν.

Επιπλέον, καταγράφηκαν 130.000 προγραμματισμένες αναθεωρήσεις βραβείων PIP και 64.000 εγκρίθηκαν. Καταγράφηκαν επίσης 61.000 MR και 66.000 εκκαθαρίστηκαν.

Αν και ο αριθμός των κριτικών για το βραβείο PIP είναι υψηλός, θα μπορούσε ίσως να οφείλεται σε καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19. Τον Μάρτιο του 2020, η DWP ανέστειλε όλες τις πρόσωπο με πρόσωπο αξιολογήσεις PIP σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και να προστατεύσει τα ευάλωτα άτομα. Μόλις τον Μάιο του 2021 ξεκίνησαν ξανά οι προσωπικές αξιολογήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχαν αξιολογήσεις PIP αξίας άνω του ενός έτους που δεν έγιναν.

Για αρχικές αποφάσεις μετά από αξιολόγηση PIP από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2022, το 37 τοις εκατό των ολοκληρωμένων MR έναντι αρχικών αποφάσεων μετά από αξιολόγηση PIP συνέχισαν να υποβάλλουν ένσταση.

Το 15 τοις εκατό των προσφυγών που υποβλήθηκαν είδαν την DWP να αλλάζει την απόφαση υπέρ του πελάτη πριν εκδικαστεί η έφεση στο δικαστήριο. Το 4% των αρχικών αποφάσεων PIP ανατράπηκαν (αναθεωρήθηκαν υπέρ του πελάτη) σε ακρόαση του δικαστηρίου.

Επίδομα αναπηρίας ενηλίκων της Σκωτίας

Στη Σκωτία, το PIP έχει αντικατασταθεί από ένα νέο επίδομα αναπηρίας, το οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση της Σκωτίας, που ονομάζεται Πληρωμή για την Αναπηρία Ενηλίκων.

Από τις 29 Αυγούστου 2022, το Adult Disability Payment (ADP) έχει κυκλοφορήσει σε εθνικό επίπεδο στη Σκωτία.

Σημαίνει ότι τα τελευταία στοιχεία PIP της DWP διαφέρουν από προηγούμενες εκδόσεις, καθώς τα στοιχεία της Αγγλίας και της Ουαλίας είναι πλέον χωριστά από τα στοιχεία της Σκωτίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι τρέχουσες τάσεις στα τελευταία τριμηνιαία στατιστικά PIP δεν είναι συγκρίσιμες με προηγούμενα στατιστικά στοιχεία.

Υπήρχαν 330.000 αξιώσεις με δικαίωμα PIP για άτομα που διαμένουν στη Σκωτία στις 31 Οκτωβρίου 2022.

Τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία PIP αποκαλύπτουν επίσης ότι υπήρξαν 3.500 εγγραφές και 19.000 εκκαθαρίσεις για νέες απαιτήσεις. Αναφέρθηκαν 1.500 αλλαγές των περιστάσεων και 2.900 εκκαθαρίστηκαν. και 5.000 προγραμματισμένες αξιολογήσεις βραβείων καταγράφηκαν και 24.000 εκκαθαρίστηκαν.

Από την εισαγωγή του ADP, οι εγγραφές νέων αξιώσεων μειώθηκαν τον Ιούνιο-Αύγουστο 2022, με 34 τοις εκατό λιγότερες νέες αιτήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της τρίμηνης περιόδου σε σύγκριση με τον μέσο μηνιαίο όγκο την περίοδο Ιανουαρίου έως Μαΐου 2022. Τα ισοδύναμα στοιχεία για την Αγγλία και την Ουαλία ήταν 1 τοις εκατό περισσότερες νέες αξιώσεις κατά την ίδια περίοδο.