Τα οφέλη της εκπαίδευσης στο μουσικό θέατρο για χορευτές

Τα οφέλη της εκπαίδευσης στο μουσικό θέατρο για χορευτές

Januar 20, 2023 0 Von admin

Το μουσικό θέατρο είναι ένα στυλ χορού που είναι ζωντανό και ακμάζον λόγω της δημοτικότητας επιτυχημένων παραστάσεων στο Μπρόντγουεϊ όπως Χάμιλτον, Το Βιβλίο του Μόρμον, και Κακή Κορίτσια. Η εγγραφή στο μουσικό θεατρικό πρόγραμμα του στούντιο σας πάνω από τα βασικά που ήδη σπουδάζετε είναι επένδυση, αλλά αξίζει τον κόπο;

Νεαρές γυναίκες που τραγουδούν σε ένα μιούζικαλ

Ναί! Να γιατί:

Θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.

Αν δεν έχετε ξανακάνει μουσικό θέατρο, η σκέψη να μιλήσετε δυνατά στη σκηνή μπορεί να σας κάνει να παγώσετε από τον τρόμο. Η συμμετοχή σε ένα μάθημα μουσικού θεάτρου θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτούς τους φόβους του να μιλάτε και να τραγουδάτε δυνατά. Γιατί θα θέλατε να το κάνετε αυτό ως χορεύτρια; Είναι καλό για εσάς ως άνθρωπος να κάνετε πράγματα που σας τρομάζουν και σας αναγκάζουν να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει κατά την οντισιόν ή τη συνέντευξη. Και αφού το έχετε κάνει, θα νιώσετε εξαιρετικά περήφανοι και θα έχετε αποκτήσει τόση εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Θα εξερευνήσετε τον κωμικό συγχρονισμό.

Οι χορευτές λατρεύουν να απεικονίζουν την Tracy από Σπρέι μαλλιών, Άριελ από Η Μικρή Γοργόνα, και η Γκλίντα από Κακός. Είναι υπέροχοι χαρακτήρες, αλλά δεν απαιτούν να βγουν πολύ μακριά από τη ζώνη άνεσης ενός χορευτή. Είναι εύκολο να συνδεθούν μαζί τους και τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους είναι ελπιδοφόρες ή χαρούμενες μελωδίες που δεν απαιτούν υπερβολική ευπάθεια από τον ερμηνευτή. Ο δάσκαλος μουσικού θεάτρου σας μπορεί να σας ζητήσει να παίξετε κωμικούς χαρακτήρες όπως οι άσχημες θετές αδερφές από Σταχτοπούτα, Αδελαΐδα από Παιδιά και κούκλες, ή πριγκίπισσα Γουίνιφρεντ από Μια φορά κι ένα στρώμα. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι δυνατοί, αστείοι, έξω από αυτόν τον κόσμο και θα σας αναγκάσουν να έρθετε σε επαφή με την ανόητη πλευρά σας. Μόλις γνωρίσετε αυτή την πλευρά σας, μπορεί να σας αρέσει!

Κορίτσι που τραγουδά στη σκηνή σε ένα μικρόφωνο

Θα μάθετε περισσότερα για τη μουσική.

Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ξέρετε για τη μουσική εάν έχετε ήδη εγγραφεί στο χορό; Είναι άλλο πράγμα να κινείσαι στη μουσική, αλλά είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιείς εντελώς τη φωνή σου δημιουργώ ΜΟΥΣΙΚΗ. Εάν το πρόγραμμά σας περιλαμβάνει φωνητική εκπαίδευση, θα μάθετε για τον έλεγχο της αναπνοής, τη φωνητική δυναμική, το ρυθμό και ίσως ακόμη και να μάθετε πώς να διαβάζετε μουσική. Αυτές οι δεξιότητες θα μεταφερθούν και ίσως ακόμη και θα μεταμορφώσουν τον χορό σας.

Θα μάθετε για την ανάπτυξη χαρακτήρων.

Ο χαρακτηρισμός, ανεξάρτητα από το πόσο λεπτός, είναι παντού στο χορό, αλλά το μουσικό θέατρο έχει να κάνει με την ανάληψη ενός πολύ ιδιαίτερου χαρακτήρα και την αφήγηση της ιστορίας του. Θα εξετάσετε μια διαφορετική προοπτική και φόντο και θα τα εφαρμόσετε στο τραγούδι και την κίνησή σας. Η εξερεύνηση και η ανάπτυξη διαφορετικών χαρακτήρων στο μάθημά σας στο μουσικό θέατρο θα αυξήσει την ικανότητά σας για συμπόνια και ενσυναίσθηση, ενισχύοντας την απόδοσή σας σε άλλα στυλ χορού.

Θα δημιουργήσετε περισσότερες ευκαιρίες εργασίας για τον εαυτό σας στο μέλλον.

Όσο πιο ευέλικτο είναι το σύνολο των δεξιοτήτων σας, τόσο πιο πολύτιμος είστε ως ερμηνευτής και υπάλληλος. Ακριβώς όπως ένας δάσκαλος σχολείου που ξέρει να μιλάει μια δεύτερη γλώσσα είναι πιο ευέλικτος και πιθανόν να προσληφθεί από τον δάσκαλο που δεν ξέρει, ένας χορευτής που ξέρει επίσης πώς να τραγουδά και να παίζει είναι ένα πλεονέκτημα για κάθε παραγωγή. Οι χορευτές που δεν μπορούν να τραγουδήσουν δεν θα ληφθούν υπόψη καν για μιούζικαλ – πείτε αντίο σε ένα μεγάλο μέρος των χορευτικών εργασιών εκεί έξω.

Δραματικό χορευτικό με βαμμένα πρόσωπα και κορίτσι στα λευκά

Θα ξεπεράσεις τα όριά σου.

Η ποικιλία κρατά τη ζωή ενδιαφέρουσα και αποτρέπει τους χορευτές από το οροπέδιο, είτε είναι σωματικά είτε διανοητικά. Μετά από ώρες προπόνησης χορού, ένα μάθημα που δοκιμάζει τις δεξιότητές σας με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή ρυθμού και μια πρόκληση για το μυαλό και το σώμα σας, που θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε σε έναν προσαρμόσιμο άνθρωπο.

Το να παρακολουθήσετε το πρώτο σας μάθημα μουσικού θεάτρου μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά αν του δώσετε πραγματική προσπάθεια και χρόνο, θα αποκτήσετε τόσες πολλές νέες δεξιότητες που θα εμπλουτίσουν το χορό σας και θα ανεβάσουν την ποιότητα της απόδοσής σας στο επόμενο επίπεδο. Το μάθημά σας μουσικού θεάτρου μπορεί ακόμη και να γίνει αγαπημένο για τις διαφορές και τις μοναδικές προκλήσεις του!

Heather Currie του See Heather Smile

Η Heather Currie είναι από το Saskatoon του Καναδά με πολυετή εμπειρία ως πιστοποιημένη ομαδική εκπαιδεύτρια γυμναστικής και χορού. Είναι επίσης βραβευμένη χορογράφος με εμπειρία στη δημιουργία ρουτίνες για στούντιο χορού, ζωντανά θέατρα και ιδιωτικές εκδηλώσεις. Η Heather είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και χορογράφος με ένα προσωπικό blog που ονομάζεται Δείτε το Χέδερ Σμάιλ. Στο See Heather Smile, η Heather εξερευνά τη θετική και δημιουργική ζωή. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη Heather στο Instagram, το Pinterest και το Facebook @seeheathersmile.

Παρακαλούμε ακολουθήστε, κάντε like ή κοινοποιήστε: