Σχεδιάζοντας μια εμπειρία DAM με γνώμονα τον χρήστη, Μέρος 3

Σχεδιάζοντας μια εμπειρία DAM με γνώμονα τον χρήστη, Μέρος 3

März 4, 2023 0 Von admin
Αρθρο

Από: Kara Van Malssen

15 Απριλίου 2021

Κάρα Βαν Μάλσεν

Η Kara Van Malssen είναι Συνεργάτης και Διευθύνων Σύμβουλος Συμβουλευτικής στην AVP. Η Kara συνεργάζεται με πελάτες για να γεφυρώσει τις τεχνικές, ανθρώπινες και επιχειρηματικές πτυχές των έργων. Η Kara έχει υποστηρίξει πολλούς οργανισμούς με την επιλογή και την υλοποίηση DAM, τη μοντελοποίηση μεταδεδομένων και την ανάπτυξη σχημάτων και την ανάπτυξη ταξινόμησης και τις προσπάθειες σχεδιασμού εμπειρίας χρήστη.

Αυτή η σειρά μοιράζεται ασκήσεις που προσφέρουν έναν τρόπο να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες σας είναι πιθανό να περιηγηθούν, να αναζητήσουν, να ανακαλύψουν, να ερμηνεύσουν και να χρησιμοποιήσουν στοιχεία πληροφοριών. Προλάβετε το Μέρος 1 και το Μέρος 2.

ΑΣΚΗΣΗ 3. ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Στην άσκηση 1 χρησιμοποιήσαμε τη μέθοδο ταξινόμησης καρτών για να κατανοήσουμε πώς βλέπουν οι χρήστες τον κόσμο σας. Η άσκηση 2 εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αναζητούν και περιηγούνται.

Αυτή η τελική προσέγγιση μπαίνει στην καρδιά της ερώτησης των μεταδεδομένων ρωτώντας τους χρήστες: μόλις βρείτε ένα στοιχείο, τι χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτό για να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά;

Αυτό μπορεί να μάθει πολύ εύκολα: απλά ρώτα.

noun_Arrow curved_712945-1 ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

1. Προσδιορίστε μια ομάδα συμμετεχόντων στη μελέτη που στοχεύουν τις διαφορετικές ομάδες χρηστών σας (λίγες ανά ομάδα). Βρείτε τουλάχιστον 5 συμμετέχοντες, έως και 12 περίπου.

2. Δείξτε στους συμμετέχοντες ένα πλεονέκτημα. Όπως και στην προηγούμενη άσκηση, πρέπει να τους δείξετε την πραγματική εικόνα, βίντεο, εικονογράφηση κ.λπ.

3. Ζητήστε από τους συμμετέχοντες να φανταστούν ότι βρήκαν αυτό το πλεονέκτημα. Ποιες πληροφορίες πρέπει να γνωρίζουν για να τις χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά στην εργασία τους; Ζητήστε τους να γράψουν όσες ιδέες μπορούν να σκεφτούν σε περίπου 5 λεπτά. Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητες σημειώσεις και αποτυπώστε μία ιδέα ανά σημείωση.

4. Επαναλάβετε αυτό για κάθε συμμετέχοντα.

5. Συνθέστε τα αποτελέσματα και εντοπίστε μοτίβα.

Αυτή η άσκηση λειτουργεί καλά ως άσκηση 1:1, καθώς και σε μικρές ομάδες των 3-4 ατόμων. Οι διαλειτουργικές ομάδες είναι συχνά οι καλύτερες επειδή κάθε συμμετέχων θα έχει διαφορετικά πράγματα που είναι σημαντικά για αυτόν και οι προτάσεις τους μπορεί να προκαλέσουν ιδέες ο ένας για τον άλλον.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σχέδιο χωρίς τίτλο (2)

Κατανοώντας το νοητικό μοντέλο των χρηστών για τα περιουσιακά μας στοιχεία, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αναζητήσουν και να περιηγηθούν και τι πρέπει να γνωρίζουν για να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα στοιχεία, μπορούμε να σχεδιάσουμε λύσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που εξυπηρετούν πραγματικά τις ανάγκες των χρηστών. Χρησιμοποιήστε αυτές τις τεχνικές για να ανακαλύψετε τρόπους βελτίωσης της αφοσίωσης των χρηστών με το σύστημά σας, έτσι ώστε οι χρήστες σας να λένε: «Ναι, έχουμε φράγμα. Ειναι υπεροχο! Μπορώ να βρω όλα όσα χρειάζομαι.“