Σταματήστε να κατηγορείτε την Organic για κακές μεταβατικές πρακτικές διαχείρισης στη Σρι Λάνκα

Σταματήστε να κατηγορείτε την Organic για κακές μεταβατικές πρακτικές διαχείρισης στη Σρι Λάνκα

Dezember 31, 2022 0 Von admin

«Η οργανική διαχείριση γης δεν ευθύνεται για την τρέχουσα θέση της Σρι Λάνκα», δήλωσε σήμερα ο Tim Marshall, πρόεδρος της NASAA Organic.

Η NASAA Organic είναι η αρχική ένωση βιολογικής βιομηχανίας της Αυστραλίας, η οποία παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης της αγοράς και της βιομηχανίας, υπεράσπισης, εκπαίδευσης, πολιτικής και παροχής συμβουλών.

«Ακούμε εδώ και μήνες, πώς η αλλαγή στη βιολογική παραγωγή ώθησε την οικονομία της Σρι Λάνκα σε οριακό σημείο και ήταν η αιτία της κατάρρευσης των γεωργικών συστημάτων και της τρέχουσας επισιτιστικής κρίσης», είπε ο κ. Μάρσαλ, «και νομίζω ότι είναι καιρός να σημειώσω την αλήθεια του θέματος».

«Η ξαφνική κατάργηση των εισροών από ένα καθιερωμένο γεωργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να βασίζεται αποκλειστικά σε αυτές τις εισροές για επιτυχία, δεν μεταβαίνει σε ένα σύστημα βιολογικής διαχείρισης», συνεχίζει ο κ. Μάρσαλ εξηγώντας.

«Το «αποτυχημένο» πείραμα της Σρι Λάνκα δεν αποδεικνύει ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι μια κακή επιλογή για τους δυτικούς αγρότες και η Σρι Λάνκα δεν «βγάζει βιολογικά».

Η ξαφνική ενέργεια του Προέδρου να δώσει εντολή στη χώρα να χρησιμοποιεί μόνο λιπάσματα από φυσικές πηγές, ήταν κακώς σχεδιασμένη και εξαναγκάστηκε από άθλιες οικονομικές συνθήκες. Η πολιτική κρίση της Σρι Λάνκα είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης κακής οικονομικής κατάστασης, που επιδεινώθηκε από μια πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση, που σημείωσε τη συνολική εξάντληση των συναλλαγματικών της αποθεμάτων και την αθέτηση του εξωτερικού χρέους φέτος.

«Το να κατηγορούν οι σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης σε μερικές παραγράφους τα «οργανικά» για μια πολύ περίπλοκη αποτυχημένη πολιτική και οικονομική κρίση, είναι αφελές και εσφαλμένο», σημείωσε ο Alex Mitchell, Γενικός Διευθυντής της NASAA Organic.

«Υπάρχουν αρκετοί πιστοποιημένοι χειριστές βιολογικών προϊόντων στη Σρι Λάνκα που είναι με πελάτες της θυγατρικής μας NASAA Certified Organic για δεκαετίες», είπε η κ. Mitchell.

«Αυτοί οι πελάτες είναι ζωντανή απόδειξη ότι το σύστημα λειτουργεί όταν εφαρμόζεται καλή διαχείριση της γεωργικής γης. Είναι παραγωγικοί, κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνοι, παρέχουν οικιακούς κήπους για το εργατικό δυναμικό τους, το οποίο τρέφεται καλά και παρέχουν ζωτικό εισόδημα από εξαγωγές για τη χώρα».

«Η μετάβαση στη βιολογική παραγωγή απαιτεί θετικές ενέργειες διαχείρισης, όχι απλώς αποφυγή των συνθετικών λιπασμάτων», είπε ο κ. Μάρσαλ.

«Οι Αυστραλοί αγρότες δεν θα μετατράπηκαν σε βιολογικά, χωρίς προσεκτικό σχεδιασμό για να καθορίσουν ποιες εισροές απαιτούνται, από πού θα προέλθουν, εάν απαιτούνται αλλαγές ολόκληρου του συστήματος, όπως διαφορετικές καλλιέργειες και ποικιλίες, διαφορετική έμφαση στα ζώα ή στις καλλιέργειες ή στην ολιστική βόσκηση διαχείριση και πού θα πωληθούν τα προϊόντα».

Η NASAA Organic έχει αναπτύξει μια αξιοζήλευτη φήμη, ως μια πρωτοποριακή και καινοτόμος ένωση βιολογικής βιομηχανίας, που στοχάζεται μπροστά και προσβλέπει ενεργά στην πρόοδο της βιολογικής βιομηχανίας προς όφελος των μελών και της βιομηχανίας αγροτικών προϊόντων γενικότερα.

«Η NASAA Organic έχει δεσμευτεί να παρέχει ορθές γεωπονικές συμβουλές για κάθε αγρότη που θέλει να μειώσει την εξάρτησή τους από εισαγόμενες χημικές εισροές, είτε με τη μορφή λιπασμάτων είτε με χημικούς ελέγχους παρασίτων και ασθενειών».

«Είμαστε σε καλή θέση για να φέρουμε την πιο πρόσφατη γνώση και επιστήμη σε εναλλακτικές μεθόδους γονιμότητας του εδάφους και διαχείρισης ζιζανίων, παρασίτων και ασθενειών», εξήγησε η κ. Mitchell.

Η National Association for Sustainable Agriculture Australia (NASAA Organic) διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο, στην υποστήριξη και την προώθηση της υιοθέτησης βιώσιμων γεωργικών πρακτικών που οδηγούν σε ασφαλέστερα και πιο βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων.

Η ένωση ιδρύθηκε το 1986 για να υποστηρίξει την ανάπτυξη και την εκπαίδευση της βιολογικής βιομηχανίας και των καταναλωτών σχετικά με τις βιολογικές, βιοδυναμικές και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.