Πώς να ζήσετε καλύτερα και να εξοικονομήσετε χρήματα το φθινόπωρο

Πώς να ζήσετε καλύτερα και να εξοικονομήσετε χρήματα το φθινόπωρο

Januar 29, 2023 0 Von admin

8 Οκτωβρίου 2021


Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές όχι μόνο για να κάνετε οικονομία το φθινόπωρο, αλλά και για να προετοιμαστείτε για τη μετάβαση στο χειμώνα, βοηθώντας σας να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας.


Την περασμένη εβδομάδα, τα Starbucks άρχισαν να σερβίρουν τα εποχιακά ροφήματα μπαχαρικών κολοκύθας. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό: έρχεται ο χειμώνας.

Ευτυχώς για όλους εμάς που απλά δεν είμαστε έτοιμοι για κρύο και σύντομες μέρες, το φθινόπωρο έχει έναν ωραίο τρόπο να μας μεταφέρει από το καλοκαίρι στον χειμώνα. Είναι επίσης ένα τέλεια στιγμή για να ξεκουραστείτεχειριστείτε εργασίες στο τέλος του έτους και ξεκινήστε τον προγραμματισμό για τις διακοπές.

Η νέα σεζόν είναι μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε check-in με τα χρήματά σας, γι‘ αυτό σας συνιστώ ανεπιφύλακτα όταν αλλάζετε τα διακοσμητικά σας και βγάζετε τα κασκόλ, να κάνετε και μια μελωδία στο σπίτι και με τα χρήματά σας.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές όχι μόνο για να κάνετε οικονομία το φθινόπωρο, αλλά και για να προετοιμαστείτε για τη μετάβαση στο χειμώνα, βοηθώντας σας να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας.

Κοιτάξτε τους λογαριασμούς σας

Το καλοκαίρι είναι μια χαοτική εποχή του χρόνου. Όλοι προσπαθούν να στριμώξουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μεγαλύτερες μέρες, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών, των εργασιών στην αυλή και των μπάρμπεκιου με φίλους. Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει και τα φύλλα αρχίζουν να αλλάζουν, είναι η τέλεια στιγμή να εξετάσετε τις δικές σας αλλαγές σχετικά με τις πιστωτικές σας κάρτες.

Σας συνιστώ να συγκεντρώσετε όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, τα στοιχεία σύνδεσης και τη γραφειοκρατία σας και να εξετάσετε όλες τις καλοκαιρινές συναλλαγές σας με μια χτένα με λεπτά δόντια. Το έκανα πρόσφατα και βρήκα δύο ανανεώσεις μελών που είχα ήδη ακυρώσει. Ευτυχώς, μπόρεσα να ανακτήσω τις απώλειές μου, αλλά ποιος ξέρει αν θα είχα παρατηρήσει ποτέ αυτά τα λάθη αν δεν είχα αφιερώσει χρόνο για να ξεπεράσω τους δίσκους μου;

Επιπλέον, μου αρέσει να αξιολογώ τις τρέχουσες πιστωτικές μου κάρτες στις αρχές του φθινοπώρου και να εναρμονιστείς με τον προϋπολογισμό μου. Ακυρώνω ό,τι πρόκειται να επιβαρυνθεί με ετήσια χρέωση και σκέφτομαι επίσης να εγγραφώ για νέα. Αυτό μου επιτρέπει να συγκεντρώσω ανταμοιβές κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν το επόμενο καλοκαίρι. Εάν δεν έχετε ελέγχονται στο πιστωτικό αποτέλεσμά σαςαυτή είναι η τέλεια στιγμή για check in.

Πηγαίνετε μέσα από την γκαρνταρόμπα σας

Μόλις αρχίσει να χάνεται η ζέστη του καλοκαιριού, βγάζω όλα μου τα ζεστά και χειμωνιάτικα ρούχα και τα ταξινομώ. Δωρίζω ή πουλάω οποιαδήποτε καλοκαιρινά ρούχα που δεν φόρεσα εκείνη τη χρονιά και επίσης αξιολογώ τη χειμερινή μου αποθήκη.


Χρήσιμα κριτήρια για να αποφασίσετε τι πρέπει να μείνετε ή να φύγετε: „Θα είμαι ενθουσιασμένος που θα το βγάλω για να το φορέσω ξανά τον επόμενο χρόνο;“ Εάν όχι, πετάξτε ή δωρίστε. «Αυτό ήταν σε κουτί, αόρατο εδώ και χρόνο, είμαι ενθουσιασμένος που θα το φορέσω αυτή τη σεζόν;» Προτού μπορέσετε να μιλήσετε στον εαυτό σας για να το κρατήσετε, αν είναι μη το μεταδώσετε.

Εάν έχετε κάποιες τρύπες στην γκαρνταρόμπα σας, αυτή η διαδικασία απενεργοποίησης σάς δίνει άφθονο χρόνο για να συμπληρώσετε στρατηγικά, ελπίζουμε να πετύχετε πολλά στη διαδικασία. Αν περιμένετε να πετάξει το χιόνι για να το κάνετε αυτό, θα καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα από απόλυτη απόγνωση. Θυμηθείτε, κάντε οικονομία το φθινόπωρο αλλιώς θα ξοδέψετε τον χειμώνα!

Ερευνητική Ασφάλιση για Ανοιχτή Εγγραφή

Τα περισσότερα προγράμματα ασφάλισης υγείας ξεκινούν την 1η Ιανουαρίου. Τούτου λεχθέντος, η ανοιχτή εγγραφή ξεκινά συνήθως στα μέσα του φθινοπώρου. Εάν αγοράσετε τη δική σας ασφάλεια από το Healthcare.gov marketplace, η εγγραφή είναι από 1 Νοεμβρίου 2018 έως 15 Δεκεμβρίου 2018.

Είναι απίστευτα σημαντικό να παραμείνετε στην κορυφή αυτής της διαδικασίας. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη φυσική εργασία για να πληροί τις προϋποθέσεις για ορισμένες εκπτώσεις, να παρακολουθείτε τις αποστολές και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να εγγραφείτε στο διαδίκτυο.

Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί για το σωστό πρόγραμμα για εσάς και την οικογένειά σας. Η υγεία σας μπορεί να έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο ή το σχέδιο για το επόμενο έτος μπορεί να έχει αλλάξει δραστικά. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να χάσετε πολύτιμα ασφαλιστικά προνόμια επειδή δεν κάνατε τα μαθήματά σας – και αυτό δεν είναι μια εργασία που πρέπει να την αποθηκεύσετε για την τελευταία στιγμή όταν είστε αγχωμένοι και σχεδιάζετε τις διακοπές!

Ενεργειακοί Έλεγχοι και Συντονισμοί Φούρνων

Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να κάνετε οικονομία το φθινόπωρο είναι να κάνετε έναν ενεργειακό έλεγχο. Σύμφωνα με το Energy.gov:

Μια οικιακή ενεργειακή επιθεώρηση, γνωστή και ως ενεργειακή αξιολόγηση σπιτιού, είναι το πρώτο βήμα για να αξιολογήσετε πόση ενέργεια καταναλώνει το σπίτι σας και να αξιολογήσετε ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε για να κάνετε το σπίτι σας πιο ενεργειακά αποδοτικό. Μια αξιολόγηση θα σας δείξει προβλήματα που μπορεί, όταν διορθωθούν, να σας εξοικονομήσουν σημαντικά χρηματικά ποσά με την πάροδο του χρόνου.

Energy.gov έχει εξαιρετικούς πόρους σχετικά με τους ελέγχους και πώς να κάνετε έναν ή ακόμα και πώς να κάνετε το δικό σας! Μόλις έχετε τα αποτελέσματα του ελέγχου σας, μπορείτε να εργαστείτε για τη βελτίωση τυχόν ζητημάτων που μπορεί να σπαταλούν πολλά χρήματα.

Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να ρυθμίσετε και να καθαρίσετε τον φούρνο σας. Αυτό θα βοηθήσει το σύστημα HVAC να λειτουργεί με μέγιστη απόδοση. Και αν διαθέτετε μερικές εκατοντάδες δολάρια, σας συνιστώ να προσλάβετε μια εταιρεία καθαρισμού αγωγών για να καθαρίσει την εργασία των αγωγών σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας έχετε αλλεργίες.

Επίσης, εφοδιαστείτε με αλάτι μαλακτικού και φίλτρα φούρνου, ώστε να μην ανησυχείτε για τη μεταφορά αυτών γύρω στα μέσα του χειμώνα. Τέλος, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναβαθμίσετε τα χειριστήρια HVAC σε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε κόστος ενέργειας και θα διευκολύνει την αλλαγή των ρυθμίσεών σας για την καλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.

Χρησιμοποιήστε το FSA και το PTO σας

Έχετε έναν ευέλικτο λογαριασμό δαπανών που θα λήξει στο τέλος του έτους; Είναι σίγουρα καιρός να σκεφτείτε το υπόλοιπο που απομένει και πώς θα ξοδευτεί. Σε αντίθεση με ένα HSA, το οποίο μεταβαίνει στο επόμενο έτος, ένα FSA είναι ένας λογαριασμός χρήσης του ή απώλειας του. Εξοικειωθείτε με το τι πληροί τις προϋποθέσεις για αγορές FSA και ξοδέψτε αυτά τα χρήματα! Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι αγοράζετε 50 μπουκάλια παυσίπονο (αν αυτό πληροί τις προϋποθέσεις για τον λογαριασμό σας), είναι καλύτερο από το να χάσετε χρήματα.

Σε παρόμοια σημείωση, εάν δεν έχετε PTO/διακοπές που μεταφέρονται στο επόμενο έτος ή δεν μπορείτε να εξαργυρώσετε, είναι καιρός να αρχίσετε να σχεδιάζετε μερικές ημέρες άδειας. Έχω έναν φίλο που χάνει εύκολα 2+ εβδομάδες διακοπών κάθε χρόνο γιατί απλά δεν θέλει να απογειωθεί από τη δουλειά. Ακριβώς, υπάρχουν λεφτά, ρε παιδιά, και απλά τρελά. Το κερδίσατε, γι‘ αυτό χρησιμοποιήστε το!

Ξεκινήστε τον προγραμματισμό για τις διακοπές

Μερικοί από εμάς, πιο τύπου Α, κρύβουμε σιγά-σιγά και φτιάχνουμε δώρα από την *προηγούμενη* περίοδο των γιορτών. Για όσους από εσάς είστε λίγο λιγότερο νευρωτικοί, αυτή τη στιγμή είναι η κατάλληλη στιγμή ξεκινήστε την προετοιμασία για τις διακοπές.

Κάντε μια λίστα με όλα τα αναμενόμενα έξοδα των διακοπών σας και αρχίστε να αποταμιεύετε για τους στόχους σας. Επίσης, προσέξτε τις εκπτώσεις και τις διαδικτυακές προσφορές, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε δώρα σε προσιτές τιμές. Εναλλακτικά, αν είστε περισσότερο DIY άτομο, σίγουρα ξεκινήστε με αυτά τα σπιτικά δώρα.

Υπάρχουν πράγματα που κάνετε για να αποταμιεύσετε το φθινόπωρο ή για να προετοιμαστείτε για τον επερχόμενο χειμώνα; Σχολιάστε παρακάτω! Μας αρέσει να ακούμε νέα σας.

Αυτή η ανάρτηση γράφτηκε ως μέρος του προγράμματος Allstate Influencer και χρηματοδοτήθηκε από Allstate. Όλες οι απόψεις είναι δικές μου. Ως ο μεγαλύτερος δημόσιος ασφαλιστής προσωπικών γραμμών του έθνους, η Allstate είναι αφοσιωμένη όχι μόνο στην προστασία όσων έχουν μεγαλύτερη σημασία – αλλά και στην καθοδήγηση των ανθρώπων να ζήσουν το Καλή ζωήκάθε μέρα.