Πώς να αποκλείσετε τα ανεπιθύμητα σχόλια στο WordPress με το CAPTCHA

Januar 25, 2023 0 Von admin

Τα ανεπιθύμητα σχόλια στο wordpress μπορεί να είναι ένα πολύ ενοχλητικό πρόβλημα για τους αρχάριους του WordPress. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων σχολίων, αλλά εάν δεν έχετε χρόνο να αντιμετωπίσετε τον αυξανόμενο αριθμό των ανεπιθύμητων σχολίων, υπάρχει πάντα η επιλογή να αποκλείσετε τα ανεπιθύμητα σχόλια χρησιμοποιώντας την τεχνική CAPTCHA.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να αποκλείσετε ανεπιθύμητα σχόλια στο WordPress με το Google CAPTCHA. Θα συζητήσουμε επίσης τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης CAPTCHA στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Τι είναι το CAPTCHA;

Το CAPTCHA είναι ένα αρκτικόλεξο του όρου «Πλήρως αυτοματοποιημένο δημόσιο τεστ Turing για να διαχωρίσει τους υπολογιστές και τους ανθρώπους». Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των σχολίων που αποστέλλονται από αυτοματοποιημένα ρομπότ. Παρουσιάζει στους χρήστες μια εικόνα που περιέχει επιλογές για να τις αναγνωρίσει ο χρήστης. Για να υποβάλουν μια φόρμα ιστού, οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν τις σωστές εικόνες για να αποδείξουν ότι είναι άνθρωποι.

Πλεονεκτήματα της χρήσης CAPTCHA

Το πιο προφανές όφελος από τη χρήση του CAPTCHA για σχόλια είναι ότι μειώνει τα ανεπιθύμητα μηνύματα επειδή τα περισσότερα ανεπιθύμητα σχόλια αποστέλλονται από αυτοματοποιημένα ρομπότ. Το CAPTCHA αποτρέπει τα ρομπότ από το να κάνουν κατάχρηση της φόρμας σχολίων σας. Ο συνδυασμός της τεχνικής CAPTCHA με το Akismet μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ανεπιθύμητων σχολίων σε έναν ιστότοπο WordPress.

Μειονεκτήματα της χρήσης Captcha

Το CAPTCHA δεν είναι καθόλου χρήσιμο για τη μη αυτόματη διακοπή των ανεπιθύμητων σχολίων. Επί του παρόντος, ένας μεγάλος αριθμός ανεπιθύμητων σχολίων αποστέλλεται από ανθρώπους χρήστες που προσπαθούν να προσθέσουν στα σχόλιά τους έναν σύνδεσμο προς αμφίβολους ή άσχετους ιστότοπους.

Ένα άλλο μειονέκτημα στη χρήση του CAPTCHA για τον έλεγχο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων είναι ότι προσθέτει ένα επιπλέον βήμα για τους χρήστες που σχολιάζουν τον ιστότοπό σας. Ένας μέσος χρήστης βρίσκει τη συμπλήρωση της φόρμας CAPTCHA βαρετή και δύσκολη και μπορεί να αισθάνεται λιγότερο κίνητρο να σχολιάσει τον ιστότοπό σας.

Εάν τα μειονεκτήματα της χρήσης CAPTCHA στη φόρμα σχολίων σας φαίνονται υπερβολικά, τότε ίσως θέλετε να δοκιμάσετε να αποκλείσετε ανεπιθύμητα σχόλια στο WordPress χρησιμοποιώντας το Δοχείο μελιού .

Εφαρμογή CAPTCHA στα σχόλιά σας στο WordPress

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα WordPress που σας επιτρέπουν να προσθέσετε CAPTCHA ή reCaptcha στη φόρμα σχολίων του WordPress. Επιλέξαμε μερικά από αυτά για να τα δοκιμάσετε στον ιστότοπό σας.

1. Προηγμένο Nocaptcha Recaptcha

Εμφάνιση noCaptcha ή αόρατου captcha σε μορφή σχολίου (μετά το σχόλιο, πριν το κουμπί υποβολής). Μπορεί να εφαρμοστεί στη φόρμα επικοινωνίας 7, bbPress, BuddyPress, woocommerce, Login, Register, Lost password, Reset password. Μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εύκολα.

  • Επιτρέψτε πολλαπλά captcha στην ίδια σελίδα.
  • Να επιτρέπεται η σύνδεση υπό όρους captcha (μπορείτε να ορίσετε μετά από πόσες αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης θα εμφανίζεται το captcha σύνδεσης)

2. Κωδικό επαλήθευσης

Προσθέστε μεθόδους προστασίας από ανεπιθύμητο περιεχόμενο του κώδικα Captcha σε φόρμες WordPress. Οι φόρμες περιλαμβάνουν φόρμα σχολίων, φόρμα αίτησης, χαμένο κωδικό πρόσβασης και φόρμα σύνδεσης. Για να δημοσιεύσουν σχόλια ή να εγγραφούν, οι χρήστες θα πρέπει να εισάγουν τον κωδικό που φαίνεται στην εικόνα. Αυτό αποτρέπει τα ανεπιθύμητα μηνύματα από αυτοματοποιημένα ρομπότ. Προσθέτει ασφάλεια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. Ο διαχειριστής μπορεί να καθορίσει πού θα εμφανίζεται το captcha, δηλαδή σχόλια, σύνδεση, εγγραφή ή χαμένος κωδικός πρόσβασης.
  2. Ο διαχειριστής επιλέγει τον τύπο των γραμμάτων από τις διαθέσιμες επιλογές – Κεφαλαία γράμματα, Μικρά γράμματα ή Κεφαλαία και πεζά γράμματα.
  3. Ο διαχειριστής επιλέγει τον τύπο captcha από τις διαθέσιμες επιλογές – Αλφαριθμητικά, Αλφάβητα ή Αριθμοί.
  4. Η μετάφραση ενεργοποιήθηκε.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να αποκλείσετε τα ανεπιθύμητα σχόλια στο WordPress με το CAPTCHA.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μπορείτε να μας βρείτε στο Κελάδημα , Facebook, Ίνσταγκραμ μι Google+ και ακολουθήστε γρήγορα τις δημοσιεύσεις μας!