Ο Δήμος εισάγει ψηφιακή πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο για τη διαχείριση του κοινοτικού του συστήματος τηλεφροντίδας – AT Today

Ο Δήμος εισάγει ψηφιακή πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο για τη διαχείριση του κοινοτικού του συστήματος τηλεφροντίδας – AT Today

November 28, 2022 0 Von admin

Συμβούλιο του East Renfrewshire έχει γίνει η πρώτη τοπική αρχή στη Σκωτία που εισήγαγε μια πλήρως ψηφιακή πλατφόρμα βασισμένη στο cloud για το χειρισμό του κοινοτικού συστήματος συναγερμού, έχοντας συνεργαστεί με έναν ευρωπαϊκό πάροχο τηλεφροντίδας.

Το σύστημα τηλεφροντίδας της τοπικής αρχής, με τη μορφή κοινοτικού συναγερμού, παρέχει μια σύνδεση από το σπίτι ενός κατοίκου σε ένα 24ωρο κέντρο απόκρισης που βρίσκεται μέσα στην αίθουσα ελέγχου κοινοτικής ασφάλειας. Ο συναγερμός επιτρέπει στο χρήστη να καλεί για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το συμβούλιο είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση κλήσεων της υπηρεσίας τηλεφροντίδας του East Renfrewshire, ενώ η Health and Social Care Partnership (HSCP) διαχειρίζεται την ομάδα απόκρισης, η οποία παρευρίσκεται στο σπίτι του χρήστη όταν χτυπήσει ο συναγερμός.

Μέχρι το 2025, οι εταιρείες τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο απενεργοποιούν τις αναλογικές τηλεφωνικές υπηρεσίες και τις αντικαθιστούν με ψηφιακή τεχνολογία που βασίζεται στο Διαδίκτυο. Για να μπορέσει το συμβούλιο να συνεχίσει να παρέχει την υπηρεσία τηλε-εξυπηρέτησης τηλεφωνικών κλήσεων σε περισσότερους από 3.000 κατοίκους, ήταν ζωτικής σημασίας η προμήθεια συμβατής και ασφαλούς στο μέλλον τεχνολογίας τηλεφωνικών κέντρων.

Οι χρήστες της υπηρεσίας και οι συγγενείς τους ήρθαν σε επαφή τον περασμένο χρόνο για να τους ενημερώσουν σχετικά με την αλλαγή και πώς θα τους επηρεάσει.

Ο αρχηγός του συμβουλίου του East Renfrewshire, Owen O’Donnell, δήλωσε: «Για να μας επιτρέψουμε να μεταφέρουμε τους πελάτες μας σε ψηφιακούς συναγερμούς, έπρεπε να αλλάξουμε τη λύση διαχείρισης κλήσεων συναγερμού σε λύση που να βασίζεται στο cloud και πλήρως ψηφιακή. Έπρεπε να μπορεί να λαμβάνει ψηφιακές κλήσεις από μια μεγάλη ποικιλία ψηφιακών συναγερμών χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί τις αναλογικές τηλεφωνικές γραμμές που σύντομα θα είναι απαρχαιωμένες.

«Είναι φανταστικό που το East Renfrewshire πρωτοπορεί στην εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας για να εξασφαλίσει μια απρόσκοπτη μετάβαση σε αυτή τη νέα ψηφιακή υπηρεσία».

Σε συνεργασία με την Enovation, έναν ευρωπαϊκό πάροχο που ασχολείται με την παρακολούθηση της ευημερίας περισσότερων από 1,4 εκατομμυρίων χρηστών τηλεφροντίδας, το συμβούλιο αντικατέστησε τώρα το κέντρο λήψης συναγερμών SafetyNet.

Όλοι οι χρήστες τηλεφροντίδας του East Renfrewshire έχουν ήδη περάσει στη νέα λύση διαχείρισης κλήσεων συναγερμού, επιτρέποντας τη σταδιακή μετάβαση σε ψηφιακές συσκευές στα σπίτια των κατοίκων πριν από την ημερομηνία απενεργοποίησης το 2025.

Οι χρήστες Telecare θα υποστηρίζονται για μεταφορά σε ψηφιακή υπηρεσία, ακόμη και αν το σπίτι δεν διαθέτει ψηφιακή τηλεφωνική γραμμή ή ευρυζωνική σύνδεση. η ομάδα θα χρησιμοποιήσει κάρτες SIM για να εξασφαλίσει πρόσβαση στην υπηρεσία τηλεφροντίδας.

Πρόσφατα, Συμβούλιο του South Lanarkshire απονεμήθηκε Careium η σύμβαση εξοπλισμού τηλεφροντίδας της, ως μέρος ενός έργου για τη μετεγκατάσταση των πελατών συναγερμού της κοινότητας σε μια ψηφιακή λύση τηλεφροντίδας.