Οφέλη μιας πύλης πελατών για μεταφραστικές υπηρεσίες

Οφέλη μιας πύλης πελατών για μεταφραστικές υπηρεσίες

Februar 14, 2023 0 Von admin

Είτε είστε ήδη πελάτης είτε πρόκειται να γίνετε πελάτης για γλωσσικές υπηρεσίες –μετάφραση, διερμηνεία ή υπηρεσίες συγγραφής–, μπορεί να έχετε ήδη ακούσει για μια αποκλειστική πλατφόρμα πελατών. Έχετε μια αόριστη ιδέα σχετικά με αυτό, γνωρίζετε ότι με μια τέτοια πύλη μπορείτε να κάνετε παραγγελίες, να συμβουλευτείτε ένα ιστορικό, να λάβετε αναφορές. Εδώ το Cultures Connection σάς λέει περισσότερα για τα οφέλη μιας πύλης πελατών. Εξηγούμε πώς λειτουργεί, με χρήσιμες λεπτομέρειες και παραδείγματα.

– Γιατί μια πύλη πελατών για μεταφραστικές υπηρεσίες αποτελεί πλεονέκτημα;

– Πώς λειτουργεί μια πύλη πελατών;

Γιατί μια πύλη πελατών για μεταφραστικές υπηρεσίες αποτελεί πλεονέκτημα;

Έχετε σκεφτεί ποτέ τα πλεονεκτήματα μιας πύλης πελατών, δηλαδή η πλατφόρμα που παρέχεται από ορισμένες μεταφραστικές εταιρείες; Τώρα θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι αυτό το εργαλείο όσον αφορά την υποβολή παραγγελιών, την παρακολούθηση των εν εξελίξει έργων ή τη λήψη δεδομένων μέσω ενός ιστορικού παραγγελιών.

Η πύλη πελατών είναι μια εύχρηστη διαδικτυακή πλατφόρμα με άμεση πρόσβαση σε διαχειριστές λογαριασμών, διαχειριστές έργων, τρέχοντα έργα, προσφορές και τιμολόγια. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα! Μια τέτοια πλατφόρμα προσφέρει περιορισμένη ή πλήρη πρόσβαση στο έργο ανάλογα με την κατάσταση των χρηστών εντός του οργανισμού ή της εταιρείας τους. Έχετε έναν ασφαλή χώρο αποθήκευσης, μπορείτε να μοιράζεστε κείμενα προς μετάφραση (τα κείμενα πηγής) και μεταφρασμένα κείμενα, έχετε προσαρμοσμένες ροές εργασίας που μπορείτε να ανανεώνετε αυτόματα από το ένα έργο στο άλλο ή να τροποποιείτε.

Ακολουθεί μια λίστα πλεονεκτημάτων με βάση την εμπειρία μας και τα σχόλια των πελατών:

 • Αυτοματοποίηση: Η πλατφόρμα επιτρέπει τη διαχείριση ροής αυτόματα ανανεώσιμων θέσεων εργασίας από το ένα έργο στο άλλο με ενσωμάτωση όλων των βημάτων ή όχι, ανάλογα με τις επαναλαμβανόμενες ή εφάπαξ ανάγκες του πελάτη.
 • Προσαρμογή: Είναι εύκολο να τροποποιήσετε αυτοματοποιημένες διαδικασίες, επομένως ένα πρόσθετο βήμα αναθεώρησης, ένας δεύτερος ποιοτικός έλεγχος ή ακόμα και μια υπηρεσία γραφικού σχεδιασμού μπορεί να προστεθεί ομαλά. Είναι ιδανικό όταν οι διαδικασίες πρέπει να τροποποιηθούν καθώς αναπτύσσονται θυγατρικές, αλλάζουν έργα και επεκτείνονται ή ποικίλλουν οι γλωσσικές υπηρεσίες.
 • Ένας λογαριασμός για πολλούς χρήστες: Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για ομάδες πολλών οντοτήτων. Πράγματι, η πύλη σάς παρέχει περιορισμένη ή πλήρη πρόσβαση στο έργο ανάλογα με τις ταυτότητες και τους ρόλους των χρηστών σε μια εταιρεία. Κάθε χρήστης μπορεί να συνδεθεί με συγκεκριμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Πολλές φορές, μια πύλη είναι προσαρμόσιμη.
 • Ιστορικό με λεπτομερείς αναφορές δραστηριότητας: Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό μεταφράσεων ή άλλων παρεχόμενων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών αναφορών που δείχνουν τον αριθμό των γλωσσικών υπηρεσιών ανά οντότητα και οικονομικών πληροφοριών ή δεικτών απόδοσης. Τα γραφήματα με εύκολη προβολή και ερμηνεία δείχνουν, για παράδειγμα, τον αριθμό των γλωσσικών υπηρεσιών ανά οντότητα, αναλύοντας τα παραγγελθέντα ζεύγη γλωσσών και τον επείγοντα χαρακτήρα των παραγγελιών.
 • Λήψη αρχείων: Μπορείτε να κατεβάσετε τα πρωτότυπα κείμενα, τις μεταφράσεις, τις βάσεις δεδομένων ορολογίας και άλλα γλωσσάρια, προσφορές και σχετικά τιμολόγια, είτε μεμονωμένα είτε μέσω zip.
 • Τιμολόγηση: Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τιμολογίων –όπως ημερομηνίες λήξης, ποσά και κατάσταση– και ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε και να κατεβάσετε όλα τα προηγούμενα ή τρέχοντα τιμολόγια.
 • Εμπιστευτικότητα και ασφάλεια δεδομένων: Μια πύλη πελατών σας εγγυάται την αποθήκευση και την ασφαλή ανταλλαγή εγγράφων που πρόκειται να μεταφραστούν, αρχείων ήχου και βίντεο, τιμολογίων κ.λπ. Με βάση τις προτιμήσεις των πελατών, όλη η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της πύλης και, ως εκ τούτου, όλα τα έγγραφα παραμένουν στην πλατφόρμα προστατευμένα από αυστηρή πρόσβαση για κάθε χρήστη.

Πώς λειτουργεί μια πύλη πελατών;

Για τους διαχειριστές έργων, μια πλατφόρμα πελάτη είναι επίσης μια βέλτιστη πλατφόρμα διαχείρισης για τη διαχείριση έργων από το Α έως το Ω. Στη Cultures Connection, χρησιμοποιούμε μια εξαιρετική πλατφόρμα διαχείρισης έργων, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από έναν ηγέτη πληροφορικής για τη μεταφραστική βιομηχανία. Επωφελείστε από ένα προηγμένο σύστημα CRM με γρήγορη, αποτελεσματική και πάνω από όλα παραγωγική αλληλεπίδραση, επειδή μια πλατφόρμα σας επιτρέπει να ξεκινήσετε έργα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πώς λειτουργεί λοιπόν μια πλατφόρμα πελατών; Σε γενικές γραμμές, κάθε βήμα είναι ένα αεράκι γιατί οι πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή των πελατών καλύτερη. Διαβάστε παρακάτω μερικά στοιχεία για το πώς λειτουργεί:

 • Αποσπάσματα: Το να ζητήσετε μια προσφορά είναι πολύ εύκολο, τουλάχιστον με την πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε στο Cultures Connection. Για μια υπηρεσία μετάφρασης, η πύλη πελάτη μετράει αυτόματα τον αριθμό των λέξεων στο έργο σας και εφαρμόζει το ποσοστό που μπορεί να έχει οριστεί εκ των προτέρων για παρόμοιες υπηρεσίες όπως οι ίδιες γλώσσες, το πεδίο εξειδίκευσης ή το DTP.
 • Προσαρμοσμένες ροές εργασίας: Τα έργα που είναι προσαρμόσιμα –για διαφορετικές οντότητες, διαφορετικά τμήματα εντός της εταιρείας ή του οργανισμού σας– είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα. Ένας διαχειριστής έργου θα συνεργαστεί μαζί σας για να προσαρμόσετε τα έργα ανάλογα με τις ανάγκες, αν και είναι γενικά πολύ εύκολο να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία.
 • Προσαρμόσιμες λεπτομερείς αναφορές: Έχετε τον έλεγχο του τι περιλαμβάνεται στις αναφορές. Απλώς ελέγξτε τις πληροφορίες που θέλετε. Αυτές οι αναφορές μπορεί να περιλαμβάνουν γλωσσικές υπηρεσίες, λογιστικά δεδομένα, έρευνες ικανοποίησης, καθώς και βασικούς δείκτες απόδοσης, όπως έγκαιρη παράδοση ή συμμόρφωση με την ποιότητα.
 • Αρχειοθέτηση: Ορίζετε την προθεσμία και τις απαιτήσεις αρχειοθέτησής σας με ένα ημερολόγιο, αποκτάτε πρόσβαση και διαγράφετε παλιές μεταφράσεις και έγγραφα αναφοράς από την πύλη ή τα αποθηκεύετε. Η πύλη πελάτη εξασφαλίζει προστασία δεδομένων και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σύμφωνα με τις ρυθμίσεις σας.

Δείτε πώς η πύλη βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη με αυτά τα δύο ενδιαφέροντα παραδείγματα:

Στέλνετε πολλά email, με ένα εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο που αποστέλλεται μια συγκεκριμένη ημέρα, ένα γενικό προωθητικό email μια άλλη ημέρα και ένα προωθητικό email σε μια στοχευμένη εκδήλωση, π.χ. εκπτώσεις, νέα προϊόντα ή υπηρεσίες ή πρόσκληση. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία πολύγλωσσης μετάφρασης με μια πλατφόρμα πελάτη όπως αυτή που παρέχει η μεταφραστική μας εταιρεία στους πελάτες.

Ας φανταστούμε ότι στην αρχή της συνεργασίας σας με ένα LSP, τα μεταφραστικά σας έργα ήταν από μια γλώσσα πηγής σε, για παράδειγμα, τρεις γλώσσες-στόχους. Στη συνέχεια χρειάστηκαν σταδιακά δύο ή τρεις επιπλέον γλώσσες-στόχοι, ή ακόμα περισσότερες. Επιπλέον, έχετε νέες ανάγκες, για διαφορετικές υπηρεσίες, όπως οπτικοακουστική μετάφραση (υπότιτλοι), ή μετάφραση SEO. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις έργων μέσω της πλατφόρμας πελάτη.

Οπως βλέπεις, μια πλατφόρμα πελάτη για τα έργα μετάφρασης ή διερμηνείας σας είναι ένα πολύ πολύτιμο εργαλείομε επισκόπηση αλλά και αναλυτικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων πολλών λειτουργιών.

Μια αποκλειστική διαδικτυακή πύλη σάς επιτρέπει:

 • Δημιουργήστε προσφορές και λάβετε αμέσως την τιμή της υπηρεσίας, σύμφωνα με τις τιμές που έχουν διαπραγματευτεί εκ των προτέρων.
 • Ξεκινήστε ένα έργο εισάγοντας προθεσμίες και γλώσσες και ανεβάζοντας τα αρχεία απευθείας στην πύλη.
 • Παρακολουθήστε την πρόοδο των έργων.
 • Προσφέρετε προτάσεις και συστάσεις.
 • Τιμολογήστε τη μητρική εταιρεία ή κάθε θυγατρική ξεχωριστά και παρακολουθήστε τα τιμολόγια.

Μάθετε για άλλες λειτουργίες που κάνουν μια πύλη χρήσιμη, συνομιλήστε με έναν διαχειριστή έργου!