Οι υπουργοί Υγείας της Ουαλίας και της Σκωτίας καλούν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερες αμοιβές NHS – AT Today

Οι υπουργοί Υγείας της Ουαλίας και της Σκωτίας καλούν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερες αμοιβές NHS – AT Today

November 29, 2022 0 Von admin

εικόνα χρημάτων

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει παροτρυνθεί να αυξήσει το ποσό της διαθέσιμης χρηματοδότησης για τις αμοιβές του NHS πριν από τη δήλωση του φθινοπώρου 2022, η οποία θα μοιραστεί στις 17 Νοεμβρίου 2022.

Η υπουργός Υγείας της Σκωτίας Humza Yousaf και η υπουργός Υγείας της Ουαλίας Eluned Morgan έστειλαν επιστολή στον υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Steve Barclay για να ζητήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση για να αποφευχθεί η απεργία αυτό το χειμώνα στο NHS.

Στην επιστολή, επισημαίνει ότι το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής έχει ανακοινώσει μια σαρωτική νομική εντολή για εργατικές ενέργειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Σκωτία, το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής έχει ενταχθεί σε πολλά άλλα συνδικάτα που εκπροσωπούν το προσωπικό του NHS για την απόκτηση νομικής εντολής για εργατική δράση με ψηφοδέλτια που αναμένεται να επιβεβαιώσουν μια εντολή στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνεχίζει η επιστολή: «Ο κίνδυνος για το NHS της βιομηχανικής δράσης αυτόν τον χειμώνα είναι μεγάλος και όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τη βιομηχανική δράση σε οποιαδήποτε μορφή.

«Το NHS σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να αισθάνεται τις επιπτώσεις της πανδημίας καθώς ανακάμπτει και επανακινητοποιείται, και οποιαδήποτε ενέργεια είναι πιθανό να έχει καταστροφικές συνέπειες σε όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η έκκληση για αύξηση των αμοιβών του προσωπικού του NHS από τους υπουργούς Υγείας της Ουαλίας και της Σκωτίας ακολουθεί την πρόσφατη απεργία των φυσιοθεραπευτών του NHS.

Τα μέλη της Chartered Society of Physiotherapists (CSP) ψήφισαν υπέρ της απεργίας στην πρώτη τους ψηφοφορία για τις αμοιβές.

Τα μέλη του CSP στη Σκωτία απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης της Σκωτίας για κατ‘ αποκοπή αύξηση των μισθών κατά 2.205 £ (μέση αύξηση επτά τοις εκατό) για όλο το προσωπικό του NHS.

Η κοινωνία αντέδρασε «με θυμό» σε αυτή την πρόταση μισθού, δηλώνοντας ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι σύμφωνη με τον πληθωρισμό που τρέχει στο 10 τοις εκατό και ότι οι εργαζόμενοι στις κορυφαίες μπάντες θα λάμβαναν μικρότερη αύξηση μισθού από την προηγούμενη προσφορά που απορρίφθηκε. αύξηση πέντε τοις εκατό. Η CSP πρόσθεσε ότι η χαμηλότερη αύξηση των μισθών για το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορούσε να ωθήσει τους ανθρώπους στη συνταξιοδότηση σε μια εποχή που υπάρχει ήδη «κρίση» του εργατικού δυναμικού.

Η υπουργός Υγείας της Σκωτίας Humza Yousaf και η υπουργός Υγείας της Ουαλίας Eluned Morgan συνέχισαν στην επιστολή τους: «Βιώνουμε μια κρίση κόστους ζωής και ο θυμός του προσωπικού του NHS είναι απολύτως κατανοητός. Ο εκτοξευόμενος πληθωρισμός σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια, άμεσο αποτέλεσμα της καταστροφής που προκλήθηκε από τον μίνι προϋπολογισμό της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, σημαίνει ότι απλά δεν είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του προσωπικού του NHS σε όλη τη χώρα.

«Αν και η υποστήριξη που παρέχεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε τομείς όπως η υποστήριξη για τους λογαριασμούς ενέργειας είναι ευπρόσδεκτη, δεν έχει προχωρήσει αρκετά».

Η επιστολή κλείνει: «Σας παρακαλούμε λοιπόν να συνεργαστείτε μαζί μας για να υποβάλετε την υπόθεση στον Καγκελάριο πριν από τη Φθινοπωρινή Δήλωσή του για αυξημένη χρηματοδότηση για το NHS και τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις στο σύνολό τους, κυρίως για να πληρώσει το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό του NHS δίκαιη αύξηση των αμοιβών ενόψει της κρίσης του κόστους ζωής αυτόν τον χειμώνα και αποφυγή ό,τι θα μπορούσε να είναι καταστροφική βιομηχανική δράση στο NHS».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.