Οι εργαζόμενοι στην κοινωνική μέριμνα στην Ουαλία λαμβάνουν πραγματική αύξηση των μισθών διαβίωσης – AT Today

Οι εργαζόμενοι στην κοινωνική μέριμνα στην Ουαλία λαμβάνουν πραγματική αύξηση των μισθών διαβίωσης – AT Today

Dezember 16, 2022 0 Von admin

Εικόνα φροντιστή

Ως μέρος της κυβέρνησης της Ουαλίας Σχέδιο Προϋπολογισμού 2023-24ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι στην κοινωνική πρόνοια θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον πραγματικό μισθό διαβίωσης.

Η υπουργός Οικονομικών Ρεμπέκα Έβανς αποκάλυψε χρηματοδότηση περίπου 70 εκατομμυρίων λιρών για να εκπληρώσει τη δέσμευση.

Οι τοπικές αρχές της Ουαλίας και τα υγειονομικά συμβούλια θα λάβουν το εκτιμώμενο ποσό των 70 εκατομμυρίων λιρών, ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν την αύξηση του πραγματικού μισθού διαβίωσης – σε £ 10,90 την ώρα – με τους εργαζόμενους να αισθάνονται το όφελος έως τον Ιούνιο του 2023.

Ο πραγματικός μισθός διαβίωσης υπολογίζεται ανεξάρτητα από το Resolution Foundation και εποπτεύεται από την Επιτροπή Μισθών Διαβίωσης. Η αύξηση θα ισχύει για τους εγγεγραμμένους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και οικιακής φροντίδας, τόσο σε υπηρεσίες ενηλίκων όσο και σε υπηρεσίες παιδιών. Θα περιλαμβάνει επίσης προσωπικούς βοηθούς που παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη η οποία χρηματοδοτείται μέσω άμεσης πληρωμής.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Τζούλι Μόργκαν δήλωσε: «Ήμασταν υπερήφανοι που μπορέσαμε να παράσχουμε πρόσθετη χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό του περασμένου έτους για να δώσουμε στο προσωπικό κοινωνικής φροντίδας σε όλη την Ουαλία μια αύξηση των αποδοχών που χρειάζεται τόσο πολύ. Αυτή η περαιτέρω ανάταση θα βοηθήσει στην υποστήριξη της πρόσληψης και της διατήρησης.

«Η κοινωνική μέριμνα συνεχίζει να δέχεται σημαντική πίεση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εργαστούμε για τη βελτίωση των όρων και προϋποθέσεων απασχόλησης στον κλάδο».

Η Hannah Blythyn, Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Σύμπραξης, πρόσθεσε: «Ο πραγματικός μισθός διαβίωσης κάνει τη διαφορά και βάζει περισσότερα χρήματα στις τσέπες των εργαζομένων με τους χαμηλότερους μισθούς, παρέχοντάς τους κάποια προστασία από το αυξανόμενο κόστος ζωής. Είμαι περήφανος που συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας για το πραγματικό μισθό διαβίωσης στην κοινωνική περίθαλψη ως μέρος της ευρύτερης δέσμευσής μας για δίκαιη εργασία».

Ως μέρος του σχεδίου προϋπολογισμού, η κυβέρνηση της Ουαλίας αποκάλυψε επίσης ότι ένα επιπλέον £165 εκατομμύρια διατίθεται για το NHS Wales για να βοηθήσει στην προστασία των υπηρεσιών πρώτης γραμμής.