Οικογένεια, φίλοι θυμούνται την κληρονομιά της παρέλασης MLK της Tulsa

Οικογένεια, φίλοι θυμούνται την κληρονομιά της παρέλασης MLK της Tulsa

Februar 7, 2023 0 Von admin

Για 44 χρόνια, η παρέλαση του Tulsa Martin Luther King ήταν μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της πόλης για να τιμήσει την κληρονομιά του ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων. Ο Κινγκ γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1929. Ήταν βαπτιστής υπουργός και ηγέτης του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα, υπερασπιζόμενος τη δικαιοσύνη και την ισότητα από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 μέχρι τον θάνατό του από δολοφονία το 1968.

Υπό την προεδρία για πολλά χρόνια οι Patricia Bryant και Jackie Terry, η εκδήλωση έχει αυξηθεί πάρα πολύ από την έναρξή της το 1978.

«Βλέπω περισσότερους ανθρώπους στους δρόμους και περισσότερους ανθρώπους στην παρέλαση κάθε χρόνο που το κάνουμε αυτό», είπε ο Μπράιαντ σε ένα 1997. Tulsa World άρθρο. «Η κοινότητα είναι τόσο αφοσιωμένη σε αυτό το γεγονός και σε αυτό που υποστήριξε ο Δρ Κινγκ. Είχαμε ακόμη και κάποιες ομάδες να έρχονται από έξω από την πόλη για να είναι στην παρέλαση. Η λέξη έχει βγει.“

Η εγγονή του Μπράιαντ, Φάλιν Αλεξάντερ στο Family & Children’s Services, θυμάται ότι κάθε χρόνο όταν ήταν μικρό παιδί μαζί με άλλους νέους, συνδέθηκε με τη γιαγιά της και τον Τέρι. Ο Μπράιαντ πέθανε πρόσφατα το 2021.

«Έχω τόσες παιδικές αναμνήσεις από το να είμαι μέρος της MLK Parade κάθε χρόνο», είπε. «Μερικά από τα αγαπημένα μου συγκεκριμένα θα ήταν στις ειδήσεις καθισμένη δίπλα στη γιαγιά μου καθώς μιλούσε για την παρέλαση προς τιμήν του σπουδαίου, αείμνηστου Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ένα άλλο θα ήταν απλώς να παρακολουθώ τη γιαγιά μου και τη θεία μου Τζάκι να οργανώνουν μια τόσο ιδιαίτερη, τιμητική εκδήλωση που έχει επεκταθεί περισσότερο με τα χρόνια».

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στην παρέλαση με θεματικά άρματα, μουσική και διαδηλωτές. Η παρέλαση συνεχίζει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται σε ποιότητα και περιεχόμενο. Ο Dr. Martin Luther King, Jr. Commemoration Society έχει παράσχει άμεσο προγραμματισμό, ανάπτυξη ηγεσίας, συμμετοχή στα κοινά και ευκαιρίες για καλλιτεχνική έκφραση για περισσότερα από 20.000 αγόρια και κορίτσια σε όλη την Tulsa, την Tulsa County και τις γύρω περιοχές. Η Εταιρεία έχει απονείμει υποτροφίες 120.000 δολαρίων τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε τοπικούς αποφοίτους γυμνασίου που φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν το όνειρο του Δρ. Κινγκ.

Αν και άλλοι συντονίζουν τώρα την ετήσια εκδήλωση τα τελευταία χρόνια, ο Terry θυμάται τις πρώτες μέρες της.

«Αρχικά δεν συμμετείχα στην παρέλαση, αλλά εντάχθηκα στην Εορταστική Εταιρεία Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, χάρη στον Ρον Γιανγκ, ο οποίος ήταν ο μόνος μαύρος επίτροπος οικονομικών που είχαμε ποτέ στην Τάλσα», είπε. «Μου ζήτησε να πάω σε αυτή τη συνάντηση και θα ήταν η μόνη φορά που έπρεπε να πάω. Ένιωθε ότι ήμουν σε θέση να δώσω μια ξεκάθαρη εικόνα για τον εορτασμό των διακοπών του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Ήταν στη συνάντηση που γνώρισα τον Pat (Bryant). Γίναμε οι καλύτεροι φίλοι και μαζευτήκαμε και αρχίσαμε να κάνουμε παρέλαση».

Η Terry είπε ότι ο Bryant ήταν ο συντονιστής της παρέλασης και σχεδίασε τις εκδηλώσεις όπως ο διαγωνισμός ομιλίας MLK, η κοινοτική υπηρεσία MLK και το εκπαιδευτικό φόρουμ.

«Κάποια στιγμή, ήμασταν η μεγαλύτερη παρέλαση στη νοτιοδυτική περιοχή», είπε. «Έτσι, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε υποστήριξη από τις τοπικές εταιρείες για να μας βοηθήσουν. Φέραμε εθνικούς ομιλητές για την κοινοτική εκδήλωση. Είχαμε αφοσιωμένους εθελοντές. Δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήταν αυτοί. Θα μας συναντούσαν στις 5 το πρωί για να βοηθήσουμε στη διοργάνωση και να ξεκινήσουμε την παρέλαση. Αργότερα δημιουργήσαμε μια συνεργασία με την πόλη της Tulsa, το αστυνομικό τμήμα της Tulsa και το NewsChannel 8.»

είπε ο Terry εκτός από το Oklahoma Eagle, το NewsChannel 8 συμμετείχε μεταδίδοντας τηλεοπτικά την παρέλαση, η οποία προσελκύει περισσότερη τηλεθέαση από τη γύρω περιοχή και έξω από την Οκλαχόμα. Λόγω του οράματός τους, ο Bryant έλαβε ένα βραβείο κοινωφελούς εργασίας από το NAACP και άλλες διακρίσεις.

Περισσότερη κάλυψη: Οι υπάλληλοι της F&CS ενώνονται με άλλους για την αναμνηστική παρέλαση