Καλύπτει η ασφάλιση των ενοικιαστών τη ζημιά από τυφώνα;

Καλύπτει η ασφάλιση των ενοικιαστών τη ζημιά από τυφώνα;

Januar 15, 2023 0 Von admin

Η εποχή των τυφώνων διαρκεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της National Oceanic And Atmospheric Association, βλέπουμε κατά μέσο όρο 6 τυφώνες και 12 επώνυμες καταιγίδες κατά την περίοδο των τυφώνων. Για να προετοιμαστείτε για καταστροφικούς τυφώνες, χρειάζεστε τη σωστή ασφάλεια. Η ασφάλιση ενοικιαστών ή η ασφάλιση HO-4 παρέχει βέλτιστη προστασία για την προσωπική περιουσία και άλλα ακίνητα μέσα στη μονάδα ενοικίασης. Αυτός ο οδηγός θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ενοικιαστών για τυφώνες και εάν θα καλύπτεστε κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης καταιγίδας. Θα εξετάσουμε επίσης τους τύπους ζημιών από τυφώνα που καλύπτονται από τις πολιτικές HO-4.

Καλύπτει η ασφάλεια οι ενοικιαστές ζημιές από τυφώνα; Ναι, η ασφάλεια των ενοικιαστών καλύπτει ζημιές από τυφώνα που προκαλούνται από άνεμο, χαλάζι, κεραυνούς και βροχοπτώσεις στο ενοικιαζόμενο ακίνητο. Εάν τα προσωπικά σας αντικείμενα υπέστησαν ζημιά στον τυφώνα, η ασφάλεια των ενοικιαστών θα χρηματοδοτήσει τις αντικαταστάσεις μέχρι το όριο του συμβολαίου σας. Υπάρχουν όρια αξιώσεων ανά είδος και κατηγορία. Εάν το ακίνητο υπέστη ζημιά στον τυφώνα, ο ιδιοκτήτης υποτίθεται ότι θα το διορθώσει με την ασφάλειά του. Η ουσία είναι ότι θα καλύπτεστε κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα εάν έχετε ασφάλεια ενοικιαστών.

Ασφαλιστικές καλύψεις Things Renters (HO-4).

Η ασφάλεια των ενοικιαστών καλύπτει όλα όσα δεν καλύπτει η ασφάλιση περιουσίας του ιδιοκτήτη σας. Οι ιδιοκτήτες είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση του ακινήτου και εάν έχει καταστραφεί από τυφώνα, πρέπει να διορθώσουν τη δομική ζημιά. Για παράδειγμα, εάν ένας τυφώνας οδηγήσει σε κατάρρευση ή διαρρέει η οροφή, ο ιδιοκτήτης πρέπει να διεκδικήσει το ασφαλιστήριό του για να το διορθώσει. Η ασφάλιση ενοικιαστών υπάρχει κυρίως για την προστασία της προσωπικής περιουσίας του ενοικιαστή, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων φέρατε στη μονάδα. Ακολουθούν τα τρία βασικά επίπεδα κάλυψης για την ασφάλιση των ενοικιαστών:

Επίπεδο 1 – Προσωπικά αντικείμενα

Όλα τα αντικείμενα εντός του ακινήτου που ανήκουν στον ενοικιαστή είναι ασφαλισμένα μέχρι ένα όριο συμβολαίου. Αυτό περιλαμβάνει έπιπλα, ρούχα, ηλεκτρονικά είδη, συσκευές, όργανα και άλλα αντικείμενα. Η μόνη εξαίρεση είναι τα είδη υψηλής αξίας. Τα περισσότερα είδη περιορίζονται στα 1.000 $, πράγμα που σημαίνει ότι εάν έχετε κοσμήματα, μετρητά, όπλα ή άλλη ακριβή περιουσία δεν θα καλύπτεστε. Μπορείτε να προγραμματίσετε αυτά τα είδη υψηλής αξίας ανεξάρτητα, συμβουλευόμενοι τον ασφαλιστικό σας πράκτορα.

Επίπεδο 2 – Ασφάλιση αστικής ευθύνης/Ιατρικές πληρωμές

Η ασφάλεια αστικής ευθύνης θα πληρώσει για τρίτα μέρη, όπως επισκέπτες, εάν τραυματιστούν μέσα στο μέρος που νοικιάζετε. Αυτό θα περιλαμβάνει επίσης βασική κάλυψη ιατρικής πληρωμής. Παράδειγμα: Εάν ένας φίλος γλιστρήσει στο μπαλκόνι σας και τραυματιστεί στο διαμέρισμά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την κάλυψη.

Επίπεδο 3 – Κάλυψη απώλειας χρήσης

Αυτό καλύπτει τα έξοδα διαβίωσής σας εάν το ακίνητο έχει υποστεί ζημιά στον τυφώνα και πρέπει να επισκευαστεί. Η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει τη διαμονή, τη μεταφορά, τους λογαριασμούς και άλλα έξοδά σας για ένα προσωρινό χρονικό διάστημα μέχρι να είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στο ακίνητο.

Σημείωση: Το πρώτο και το τρίτο επίπεδο κάλυψης (προσωπική περιουσία και απώλεια χρήσης) ισχύουν κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα. Εάν ο τυφώνας προκαλέσει ζημιά στην προσωπική σας περιουσία στο σπίτι ή τη μονάδα διαμερίσματος που νοικιάζετε, πιθανότατα θα είστε καλυμμένοι. Η ασφάλιση αστικής ευθύνης δεν θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα, αλλά μπορεί να χρειαστεί εάν κάποιος επισκέπτης τραυματιστεί στην ιδιοκτησία σας κατά τη διάρκεια του τυφώνα. Τέλος, η απώλεια χρήσης μπορεί να εφαρμοστεί εάν το ακίνητο καταστραφεί και δεν μπορείτε πλέον να μένετε σε αυτό.

Τύποι καταιγίδων που καλύπτονται από ασφάλειες ενοικιαστών

Οι τυφώνες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και οι περισσότεροι θα καλυφθούν, αλλά κάποιοι όχι. Αυτό διαφέρει ανάλογα με την πολιτεία, επειδή, σε ορισμένες πολιτείες που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες και ζημιές από χαλάζι, θα πρέπει να αγοράσετε έναν ειδικό αναβάτη για να είστε ασφαλισμένοι σε αυτά τα γεγονότα. Κάθε εταιρεία πληρώνει με βάση ένα σύνολο κινδύνων που αποκαλεί «κινδύνους». Εάν αυτοί οι κίνδυνοι αναφέρονται στην πολιτική σας, τα στοιχεία σας θα προστατεύονται. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ενοικιαστών τείνουν να έχουν τους ακόλουθους ονομασμένους κινδύνους:

  • Ζημιές από χαλάζι
  • Ζημιές από τον άνεμο
  • Ζημιές από βροχοπτώσεις
  • Ζημιές από πυρκαγιές
  • Βάρος ζημιάς από πάγο και χιόνι

Εάν έχετε έναν τυφώνα ή έναν ανεμοστρόβιλο σε εξέλιξη στην περιοχή σας, θα καλυφθείτε από ζημιές από τον άνεμο, επειδή ένας τυφώνας είναι ουσιαστικά άνεμος. Επίσης, πιθανότατα θα είστε καλυμμένοι για ιπτάμενα αντικείμενα που μπορεί να μεταφέρει ο άνεμος στο διαμέρισμά σας και να προκαλέσουν ζημιά.

Η ασφάλεια των ενοικιαστών θα πληρώσει για τα προσωπικά σας αντικείμενα με βάση μια συγκεκριμένη αξία σε μετρητά. Όταν εγγράφεστε για μια πολιτική, μπορείτε να επιλέξετε την αξία μετρητών που θέλετε. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν την πραγματική αξία μετρητών (ACV) ως προεπιλογή και το κόστος αντικατάστασης ως αναβάθμιση.

Εάν επιλέξετε ACV, θα πληρωθείτε μόνο για την τρέχουσα αγοραία αξία του ακινήτου. Παράδειγμα: Μια κιθάρα αγοράστηκε το 2017 για 1.000 $, αλλά αξίζει 500 $ το 2020. Ο ασφαλιστής θα σας πληρώσει 500 $ επειδή αυτή είναι η αγοραία αξία. Λάβετε υπόψη την αξία του ακινήτου σας και ασφαλίστε το επαρκώς.

Ορισμένες εκπτώσεις ισχύουν για όλες τις απαιτήσεις προσωπικής περιουσίας στην ασφάλιση των ενοικιαστών. Αυτές οι εκπτώσεις είναι εξίσου υψηλές με την ασφάλιση των ιδιοκτητών σπιτιού και κυμαίνονται μεταξύ 500-1.000 $ κατά μέσο όρο. Η έκπτωση είναι το ποσό που πληρώνετε όταν υποβάλλετε αξίωση και η ασφαλιστική εταιρεία πληρώνει για το υπόλοιπο.

Οι ζημιές από πλημμύρες συνήθως δεν καλύπτονται

Η κύρια εξαίρεση όσον αφορά την προστασία από τους τυφώνες είναι η αντιπλημμυρική κάλυψη. Εάν έχετε ένα συμβόλαιο ενοικιαστών σε μια πολιτεία κατά μήκος του Ατλαντικού ή της Ακτής του Κόλπου, θα πρέπει να αγοράσετε αντιπλημμυρική προστασία πάνω από το τυπικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ενοικιαστών. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ασφάλιση πλημμύρας μέσω του Εθνικό Πρόγραμμα Αντιπλημμυρικής Ασφάλισης – NFIP. Αυτό δημιουργείται από την κυβέρνηση και σας βοηθά να ανακάμψετε μετά από μια πλημμύρα. Συνιστούμε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα NFIP για όλους τους ανθρώπους που ζουν σε ζώνες υψηλού κινδύνου, ειδικά για τους κατοίκους της παραλίας.

Η ασφάλιση έναντι πλημμύρας δεν απαιτείται από το νόμο σε πολλές περιοχές χαμηλού κινδύνου σε όλη τη χώρα, αλλά συνιστούμε να την αποκτήσετε. Αυτό συμβαίνει επειδή και οι 50 πολιτείες έχουν βιώσει πλημμύρες τα τελευταία 5 χρόνια και σχεδόν το 20% όλων των αιτήσεων πλημμύρας NFIP προέρχονται από περιοχές χαμηλού κινδύνου. Το πλεονέκτημα της αντιπλημμυρικής κάλυψης ως ενοικιαστής σε ένα διαμέρισμα είναι ότι έχετε πολύ χαμηλότερη τιμή.