Καλύπτει η ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού τη ζημιά από τον άνεμο στη στέγη;

Καλύπτει η ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού τη ζημιά από τον άνεμο στη στέγη;

Januar 13, 2023 0 Von admin
Η ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού συνήθως καλύπτει όλες τις ζημιές στη στέγη σας που προκαλούνται από τον άνεμο.

Οι ζημιές από τον άνεμο ευθύνονται για πολλές καταστροφές σε εθνικό επίπεδο. Σχεδόν 5% όλων των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες υποβάλλουν αίτηση για ζημιές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες κάθε χρόνο. Εάν το σπίτι υποστεί ζημιά από φυσικά αίτια, όπως χαλάζι, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιοκτητών σπιτιού θα παρέχει προστασία. Οι πολιτικές ιδιοκτητών σπιτιού έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να σας προστατεύουν από „Πράξεις του Θεού“, όπως κεραυνούς, χαλαζοθύελλες, ανέμους και άλλα.

Λοιπόν, καλύπτει η ασφάλεια των ιδιοκτητών σπιτιού τις ζημιές από τον άνεμο στην οροφή; Ναι, η ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού σας προστατεύει από ζημιές από τον άνεμο στην οροφή. Αυτό θα περιλαμβάνει αντικαταστάσεις για βότσαλα, πλακάκια, ξύλο και άλλα υλικά στέγης. Εάν η οροφή καταρρεύσει, δικαιούστε επίσης αντικατάσταση συμπεριλαμβανομένων των εργατικών και υλικών. Η κάλυψη στέγης είναι ένα από τα βασικά οφέλη των πολιτικών των ιδιοκτητών σπιτιού και η ζημιά από τον άνεμο καλύπτεται ως επώνυμος κίνδυνος. Υπάρχουν πολύ λίγες εξαιρέσεις που ισχύουν (παρατίθενται παρακάτω).

Υπάρχουν διάφορες μορφές ζημιάς από τον άνεμο και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η ασφάλιση των ιδιοκτητών σπιτιού σας προστατεύει από ζημιές από τον άνεμο είναι ζωτικής σημασίας. Αυτός ο οδηγός θα εξετάσει τα οφέλη κάλυψης για ζημιές από τον άνεμο και τις προαιρετικές επιλογές κάλυψης που μπορούν να σας προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία με τον ασφαλιστικό σας πάροχο. Γνωρίζοντας πώς έχει σχεδιαστεί η πολιτική σας HO-3 μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε τα οφέλη που χρειάζεστε όταν έρθει η ώρα να υποβάλετε μια αξίωση.

Ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού για ζημιές από ανέμους στέγης

Η πολιτική ιδιοκτητών σπιτιού έχει ένα όριο κάλυψης σύμφωνα με Α) Την τρέχουσα αγοραία αξία του σπιτιού ή Β) την πλήρη αξία αντικατάστασης ανεξάρτητα από την αγοραία αξία. Αυτό το όριο κάλυψης εκτιμάται με βάση την κύρια κατοικία που θεωρείται η πιο σημαντική κατασκευή του ακινήτου σας. Η οροφή είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μέρος της δομής σας επειδή προστατεύει το σπίτι σας από τα στοιχεία. Είναι επίσης το πιο επιρρεπές σε ζημιές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανεξάρτητα από το κόστος των επισκευών, θα είστε καλυμμένοι.

Η ασφάλεια κατοικίας σας καλύπτει για ζημιές από χαλάζι στην οροφή ανεξάρτητα από το μέγεθος του χαλαζιού. Θα είστε επίσης καλυμμένοι για όλα τα αντικείμενα που πέφτουν, όπως δέντρα που μπορεί να καταρρεύσουν στη στέγη σας. Εάν οι δυνατοί άνεμοι μεταφέρουν κλαδιά δέντρων και τα προβάλλουν στη στέγη σας, θα καλύπτεστε επίσης από μια ρήτρα αντικειμένων που πέφτουν. Εάν η οροφή μιας πλαϊνής κατασκευής, όπως ένα απομονωμένο γκαράζ ή ένα υπόστεγο έχει καταστραφεί, μπορείτε επίσης να υποβάλετε αξίωση, αλλά θα δικαιούστε μόνο το 10% του συνολικού ορίου κάλυψης στην κύρια κατοικία σας.

Για να υποβάλετε επιτυχή αξίωση για ζημιά από τον άνεμο στην οροφή, θα πρέπει να πληρώσετε μια ορισμένη έκπτωση προτού η ασφαλιστική εταιρεία πληρώσει για τα υπόλοιπα. Αυτό είναι ένα κόστος που πληρώνετε από την τσέπη σας προτού ο ασφαλιστής σας βοηθήσει να επισκευάσετε την κατεστραμμένη στέγη. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική σας και συμβουλευτείτε τους σχετικά με τα όρια κάλυψης για να μάθετε εάν καλύπτεστε σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα, εάν η επισκευή της στέγης κοστίζει 2500 $ και η έκπτωση είναι 500 $, θα πρέπει να πληρώσετε 500 $ πριν ο ασφαλιστής πληρώσει 2000 $. Η μόνη εξαίρεση είναι εάν υπάρχουν ειδικές εξαιρέσεις για ζημιές από ανέμους/χαλάζι στην πολιτεία σας, οι οποίες ενδέχεται να απαιτήσουν από εσάς να αγοράσετε κάλυψη ως πρόσθετο για προστασία. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε πολιτείες με υψηλό αριθμό αξιώσεων ζημιών από χαλάζι, όπως το Κάνσας και η Οκλαχόμα.

Ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού και διαρροές στέγης

Μπορεί να προκληθούν διαρροές οροφής μετά από ζημιά από τον άνεμο, εάν έχετε ανοίγματα σε ορισμένες περιοχές της οροφής. Εφόσον η διαρροή της οροφής προκλήθηκε από ανέμους, χαλάζι ή οποιαδήποτε άλλη φυσική αιτία, θα καλύπτεστε για τα έξοδα επισκευής. Κάθε συμβόλαιο παραθέτει έναν αριθμό κινδύνων για τους οποίους μπορείτε να υποβάλετε αξιώσεις (συμπεριλαμβανομένης της αιολικής ενέργειας) και αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο άνεμος προκάλεσε διαρροή στέγης, η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει για τη ζημιά. Όπως αναφέρθηκε, οι μόνες εξαιρέσεις είναι σε πολιτείες που έχουν όρια στην αιολική κάλυψη και πρέπει να αγοράσετε αυτές τις πολιτικές ως πρόσθετο.

Σημειώστε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις. Για ένα, εάν η διαρροή οροφής προκλήθηκε από έλλειψη συντήρησης και φθορά, η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα πληρώσει για τη ζημιά. Ο ασφαλιστής αναμένει ότι η στέγη σας διατηρείται σε άριστη κατάσταση και αν ήξερες ότι η στέγη ήταν ελαττωματική πριν καταστραφεί (αλλά δεν διόρθωσε τη ζημιά!), θα αρνηθεί να πληρώσει την απαίτησή σας. Η εταιρεία πληρώνει μόνο για ξαφνικές και απροσδόκητες ζημιές που προκύπτουν από καταιγίδες και άλλες φυσικές αιτίες.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η οροφή είναι γερασμένη και είχατε ανεπίλυτα προβλήματα συντήρησης, ο ρυθμιστής πιθανότατα θα το μάθει και θα αρνηθεί να πληρώσει για τη διαρροή στέγης που προκλήθηκε μετά τη ζημιά από τον άνεμο. Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψετε τις διαρροές στέγης εκ των προτέρων είναι να συμβουλευτείτε επαγγελματίες στέγης για τακτικούς ελέγχους. Ζητήστε τους να ελέγχουν τη στέγη σας κάθε 12 μήνες για να ανακαλύψουν εάν έχετε διαρροές.

Προστασία στέγης: Προληπτικά μέτρα

Υπάρχουν πολλά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να εξαλείψετε τον κίνδυνο ζημιάς από τον άνεμο στην οροφή. Το κλειδί εδώ είναι να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων πριν χτυπήσει μια καταιγίδα. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κόψετε όλα τα κλαδιά που βρίσκονται στην κορυφή της οροφής σας. Εάν έχετε ένα δέντρο κρεμασμένο πάνω από το σπίτι σας, αυτή είναι μια καταστροφή που περιμένει να συμβεί. Το μόνο που θα χρειαζόταν είναι μερικοί ισχυροί άνεμοι για να καταρρεύσει το δέντρο και να καταλήξει να καταρρεύσει η στέγη σας.

Αν και δεν θα χρειαστεί να κόψετε το δέντρο, μπορείτε να προσλάβετε υλοτόμους για να κόψουν τις άκρες και να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο δεν μπορεί να προβάλει βάρος στη στέγη σας. Εάν έχετε νεκρά ή νεκρά δέντρα κοντά στο σπίτι σας, φροντίστε να τα αφαιρέσετε εγκαίρως γιατί τελικά θα πέσουν και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά και στην ιδιοκτησία ενός γείτονα.

Για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά από τον άνεμο, ενισχύστε τα παράθυρα και τις πόρτες. Προσλάβετε έναν επαγγελματία στεγαστή για να επιθεωρήσει τη στέγη σας και να σφίξει τους έρπητα ζωστήρα ή να αντικαταστήσει τους έρπητα ζωστήρα που λείπουν. Ελέγξτε την πόρτα του γκαράζ για να δείτε αν κλείνει και ανοίγει σωστά. Για πλευρικές κατασκευές, βεβαιωθείτε ότι είναι αγκυρωμένες στο έδαφος. Προαιρετικά, εγκαταστήστε παντζούρια καταιγίδας εάν η πολιτεία σας δέχεται τυφώνες.