Καλύπτει η ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού την αφαίρεση ρακούν;

Καλύπτει η ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού την αφαίρεση ρακούν;

Januar 14, 2023 0 Von admin

Τα ρακούν και άλλα ζώα όπως οι σκίουροι, τα πουλιά, οι νυχτερίδες και τα ποντίκια αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Τα ρακούν υπάρχουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική και μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στη δομή του σπιτιού. Εάν έχετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιοκτητών σπιτιού και καλύπτει την αφαίρεση ρακούν, υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες που μπορούν να αφαιρέσουν τα ρακούν από την ιδιοκτησία σας. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει τις ζημιές από ρακούν και τις διαδικασίες αφαίρεσης, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων μεταξύ της κατηγοριοποίησης των ζώων, για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε εάν η ασφαλιστική εταιρεία του σπιτιού σας πρόκειται να την καλύψει.

Η ασφάλεια των ιδιοκτητών σπιτιού καλύπτει την αφαίρεση ρακούν; Ναι, η αφαίρεση ρακούν καλύπτεται από την ασφάλεια των ιδιοκτητών σπιτιού και μπορείτε να προσλάβετε έναν ειδικό αφαίρεσης ρακούν για να τα αφαιρέσει από την ιδιοκτησία σας. Οι περισσότερες ζημιές από άγρια ​​ζώα καλύπτονται από την ασφάλιση των ιδιοκτητών σπιτιού και αυτό περιλαμβάνει όλα τα θηλαστικά. Σε αντίθεση με τους σκίουρους και τους αρουραίους που θεωρούνται «παράσιτα» από τις ασφαλιστικές εταιρείες (και επομένως ακατάλληλα), τα ρακούν θεωρούνται άγρια ​​ζώα. Αυτό σημαίνει ότι θα καλύπτεστε με μια πολιτική HO-3 ή HO-5.

Επαγγελματική συμβουλή: Μην τα παρατάτε εύκολα ακόμα κι αν η ασφαλιστική σας εταιρεία απορρίψει την αρχική σας απαίτηση. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν παρέχουν ίση αποζημίωση για όλες τις ζημιές στα ζώα, αλλά σας προτείνουμε να μην τα παρατάτε εύκολα ακόμα κι αν σας απορρίψουν. Εάν ένας ασφαλιστικός πράκτορας πει ότι η ζημιά σας από το ρακούν δεν θα καλυφθεί, μπορεί να καταλήξει να παραλάβει το τιμολόγιο, αρκεί να είστε αρκετά υπομονετικοί και να ακολουθήσετε τη διαδικασία.

Είναι δυνατό να πείσετε τον ασφαλιστή προσλαμβάνοντας μια εταιρεία αφαίρεσης ρακούν που θα επιθεωρήσει τη ζημιά στο σπίτι σας και θα συντάξει μια αναφορά για την ασφαλιστική σας εταιρεία. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να αναγκάσετε την ασφαλιστική εταιρεία να πληρώσει για τη ζημιά.

Καλύπτει όλες οι ασφάλειες ιδιοκτητών σπιτιού τη ζημιά από το Racoon;

Τα περισσότερα σχέδια HO-3 καλύπτουν ζημιές άγριων ζώων. Τα ρακούν θεωρούνται άγρια ​​ζώα και εάν το σπίτι σας υποστεί ζημιά από ρακούν, η ασφάλεια των ιδιοκτητών του σπιτιού σας θα πληρώσει για την απαίτηση. Ακόμα κι αν ο ισχυρισμός απορριφθεί αρχικά, η απόφαση μπορεί να ανατραπεί με υπογεγραμμένη δήλωση από έναν εμπειρογνώμονα αφαίρεσης ρακούν.

Ο ασφαλιστής θα πληρώσει για ζημιές στη δομή της κατοικίας, όπως οι τοίχοι, τα θεμέλια, η στέγη και το αίθριο. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας και μπορείτε να συμβουλευτείτε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα για να μάθετε εάν περιλαμβάνεται ζημιά άγριων ζώων για προσωπική περιουσία.

Υπάρχουν ειδικοί κανόνες σχετικά με τη ζημιά σε προσωπική περιουσία. Η προσωπική περιουσία δεν καλύπτεται εάν έχει υποστεί ζημιά από άγριο ζώο. Αυτό σημαίνει ότι αντικείμενα όπως ρούχα, ηλεκτρονικά είδη, έπιπλα, όργανα, δεν καλύπτονται. Εάν ένα ρακούν μάσησε την προσωπική σας περιουσία, η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα σας αποζημιώσει.

Η μόνη εξαίρεση στη διαρθρωτική κάλυψη είναι όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη ρήτρα εξαίρεσης γραμμένη στο συμβόλαιό σας που αναφέρει ότι τα άγρια ​​ζώα δεν καλύπτονται. Σας συμβουλεύουμε να ζητήσετε επανεξετάσεις σχετικά με την απόφαση που λαμβάνει ο ασφαλιστής. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι πιο πιθανό να καλύψουν την απομάκρυνση εάν το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό.

Πώς να υποβάλετε αξίωση για ζημιά από ρακούν

Για να υποβάλετε μια επιτυχή αξίωση για ζημιά από ρακούν, πρέπει να ξεκινήσετε προσλαμβάνοντας μια εταιρεία αφαίρεσης ρακούν. Οι επαγγελματίες τους θα φτάσουν στο σπίτι σας και θα ξεκινήσουν μια διαδικασία απολύμανσης για να καθαρίσουν την οροφή (όπου συνήθως κατοικούν ρακούν) και θα σας δώσουν μια γραπτή εκτίμηση της ζημιάς.

Η εταιρεία μετακόμισης είναι επιφορτισμένη με την παγίδευση του ρακούν και τον καθαρισμό της σοφίτας. Αυτό περιλαμβάνει προσπάθειες απολύμανσης και επισκευές στη μόνωση που τείνουν να καταστρέψουν τα ρακούν. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε πριν συμβουλευτείτε την ασφαλιστική σας εταιρεία. Τα ρακούν μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνα για την οικογένεια και την αξία της περιουσίας, γι‘ αυτό η έγκαιρη παγίδευσή τους είναι πρωταρχικής σημασίας.

Απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας πράκτορα και ζητήστε έναν αριθμό απαίτησης. Εάν ο πράκτορας πει ότι η αφαίρεση του ρακούν δεν καλύπτεται, αυτό είναι σκόπιμη παραπληροφόρηση εκ μέρους του. Τα ρακούν αντιμετωπίζονται ως γκρίζα ζώνη από τις ασφαλιστικές εταιρείες και ενδέχεται να σας παραπληροφορήσουν εσκεμμένα για να μην πληρώσουν την απαίτησή σας. Εφόσον έχετε ασθενείς και συνεχίζετε τη διαδικασία, μπορείτε να τους αναγκάσετε να αλλάξουν τη στάση τους σχετικά με την αξίωση κάλυψης.

Τι συμβαίνει εάν απορριφθεί μια αξίωση ζημίας από το Racoon;

Εάν προσπαθήσατε να υποβάλετε αξίωση μέσω τηλεφώνου ή μέσω διαδικτύου και σας απέρριψαν, μπορείτε να ζητήσετε επιστολή απόρριψης από την ασφαλιστική εταιρεία. Αυτή η επιστολή πρέπει να αναφέρει τον συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η αξίωσή σας απορρίφθηκε. Η ασφαλιστική εταιρεία θα ταχυδρομήσει αυτό το έγγραφο στο σπίτι σας ή θα σας το στείλει μέσω email.

  • Μέσα σε αυτό το έγγραφο, μπορεί να έχετε συγκεκριμένες φράσεις όπως „παράσιτα“ που δεν υποστηρίζονται στο δικαστήριο. Τα δικαστήρια δεν αναγνωρίζουν τα ρακούν ως παράσιτα και γι‘ αυτό αρκεί μια γραπτή απάντηση στον πράκτορα.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ρήτρες αποκλεισμού για τα ρακούν επειδή οι πελάτες έχουν επιμείνει σε αγωγές για ζημιά από ρακούν. Οι πράκτορες γνωρίζουν ότι οι τιμές των ακινήτων πέφτουν κατακόρυφα εάν υπάρξει ζημιά από ρακούν που δεν μπορεί να επισκευαστεί. Τα ρακούν αφήνουν πίσω τους περιττώματα και βιολογικούς κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες ζημιές που θα πρέπει να πληρώσει η ασφαλιστική εταιρεία εάν δεν σας αποζημιώσει για ζημιές από ρακούν.

Πώς να αποτρέψετε τη ζημιά από το ρακούν

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να αποτρέψετε τη ζημιά από το ρακούν περιορίζοντας την πρόσβαση και αποκόπτοντας τις πηγές τροφής στην ιδιοκτησία σας. Οι τρεις πιο αποτελεσματικές μέθοδοι είναι οι παρακάτω:

Αφαιρέστε τα τρόφιμα από την ιδιοκτησία

Αποθηκεύστε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας ή σε άλλους χώρους που είναι αδιαπέραστοι. Εάν αποθηκεύετε τρόφιμα στη σοφίτα σας, αυτός είναι ένας μαγνήτης ρακούν. Τα ρακούν προσελκύονται κυρίως από την εύκολη τροφή που μπορούν να πάρουν από τις μονάδες αποθήκευσης στη σοφίτα ή τα κρεμαστά οπωροφόρα δέντρα που βρίσκονται πάνω από τη στέγη σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στερεώσει όλους τους κάδους απορριμμάτων που περιβάλλουν την ιδιοκτησία σας.

Χρησιμοποιήστε Motion Lights και Sprinklers

Εάν καλλιεργείτε οπωροφόρα δέντρα που προσελκύουν ρακούν κοντά στην ιδιοκτησία σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψεκαστήρες και φώτα που ενεργοποιούνται με κίνηση. Τα φώτα ενεργοποιούνται κάθε φορά που τα ρακούν πλησιάζουν τα δέντρα και αυτό τα τρομάζει. Οι ψεκαστήρες μπορούν επίσης να αποτρέψουν όλα τα ζώα από το να προσπαθήσουν να μπουν κρυφά στην αυλή σας. Αν και αυτό είναι αβλαβές για τους ανθρώπους, φοβίζει τα ζώα να μην επιστρέψουν.

Σφραγίστε όλα τα σημεία εισόδου

Πολλά ρακούν καταλήγουν να μπαίνουν μέσα στη στέγη σας παίρνοντας τα εύκολα σημεία εισόδου. Το πιο εύκολο σημείο εισόδου για τα ρακούν είναι η καμινάδα και οι αεραγωγοί. Ελέγξτε εάν η οροφή έχει εμφανείς τρύπες που θα επέτρεπαν την είσοδο. Ακόμη και μια μικρή τρύπα θα μπορούσε να οδηγήσει έναν στρατό από ρακούν στην οροφή σας. Εάν έχετε ρακούν κολλημένα σε άκρο ή παγιδευμένα ρακούν, καλέστε μια επαγγελματική υπηρεσία αφαίρεσης για να τα αφαιρέσετε με ασφάλεια και να πετάξετε τα περιττώματά τους.