Καλύπτει η ασφάλεια των ενοικιαστών την κλοπή αυτοκινήτου;

Καλύπτει η ασφάλεια των ενοικιαστών την κλοπή αυτοκινήτου;

Januar 14, 2023 0 Von admin
Πίστωση εικόνας: Nytimes.com

Εάν το όχημά σας κλαπεί, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν την ευθύνη να σας αποζημιώσουν για την αγοραία αξία του οχήματός σας. Εάν έχετε πλήρη ασφάλιση και ασφάλιση ενοικιαστών, μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη και των δύο καλύψεων. Η ασφάλιση σύγκρουσης δεν θα σας προστατεύσει εάν το αυτοκίνητό σας κλαπεί επειδή σας καλύπτει μόνο για ζημιές από σύγκρουση. Η ολοκληρωμένη ασφάλιση σας καλύπτει για αντικατάσταση εάν το αυτοκίνητό σας κλαπεί. Πώς μπαίνει στο παιχνίδι η ασφάλιση των ενοικιαστών; Αυτός ο οδηγός θα επικεντρωθεί στη σύνδεση μεταξύ της ασφάλισης των ενοικιαστών και της κλοπής οχημάτων (συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής περιουσίας).

Καλύπτει η ασφάλεια των ενοικιαστών την κλοπή αυτοκινήτου; Όχι, η ασφάλιση των ενοικιαστών δεν καλύπτει την κλοπή μηχανοκίνητων οχημάτων όπως αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, RV, βάρκες κ.λπ. Η ασφάλεια των ενοικιαστών καλύπτει μόνο προσωπική περιουσία μέσα στο όχημα, όπως ρούχα και ηλεκτρονικά είδη. Η ασφάλεια ενοικιαστών εκχωρεί υψηλότερα όρια κάλυψης εντός της μονάδας που νοικιάζετε και χαμηλότερα όρια εκτός καταστήματος. Η προσωπική περιουσία που έχει κλαπεί μέσα στο αυτοκίνητο περιορίζεται στο 10% της κάλυψής σας στο σπίτι. Αυτή η κάλυψη επεκτείνεται διεθνώς, αρκεί τα είδη να αναφέρονται στη λίστα αποθέματός σας.

Ενοικιαστές Ασφάλειες και Κλοπή Οχημάτων

Η ασφάλεια των ενοικιαστών δεν θα αντικαταστήσει το αυτοκίνητό σας σε καμία περίπτωση. Παρόλο που ένα αυτοκίνητο είναι τεχνικά προσωπική ιδιοκτησία, ένα όχημα δεν θα εμπίπτει στις παραμέτρους προστασίας που αναφέρονται σε ένα σχέδιο HO-4. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού, επειδή η προσωπική περιουσία έχει όρια κάλυψης. Οι ασφαλιστικές εταιρείες γνωρίζουν επίσης ότι υπάρχουν ξεχωριστοί τύποι ασφάλισης αυτοκινήτου που μπορούν να παρέχουν προστασία κατά της κλοπής (δηλ. ολοκληρωμένη ασφάλιση).

Τα βασικά της ασφαλιστικής κάλυψης των ενοικιαστών είναι τα ακόλουθα:

  • Προσωπική ιδιοκτησία. Τα ακίνητα εντός της ενοικιαζόμενης μονάδας, όπως τα ρούχα, τα έπιπλα, τα ηλεκτρονικά είδη, τα τρόφιμα, τα όργανα και άλλα είδη είναι ασφαλισμένα μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο συμβολαίου.
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης. Αυτή η κάλυψη χρησιμοποιείται μόνο στην περίπτωση που κάποιος επισκέπτης τραυματιστεί μέσα στο ενοικιαζόμενο ακίνητό σας και ήταν η αμέλειά σας που οδήγησε στον τραυματισμό.
  • Εξοδα διαβίωσης. Εάν η ενοικιαζόμενη μονάδα ή το σπίτι έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και πρέπει να μετακινηθείτε ενώ επισκευάζεται, η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει τα έξοδα διαβίωσής σας. Αυτό περιλαμβάνει διαμονή, φαγητό και λογαριασμούς.

Η μόνη κάλυψη στην ασφάλιση ενοικίασης που ισχύει για κλοπή αυτοκινήτου είναι η κάλυψη προσωπικής περιουσίας. Αυτή η κάλυψη θα πρέπει να εκτείνεται πέρα ​​από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα/σπίτι και να καλύπτει τα προσωπικά σας αντικείμενα εκτός των εγκαταστάσεων της μονάδας ενοικίασης. Όσα προσωπικά αντικείμενα βρίσκονταν στο όχημα κατά την κλοπή είναι ασφαλισμένα.

Τα προσωπικά ακίνητα εκτός της μονάδας ενοικίασης υπόκεινται σε όρια κάλυψης, παρόμοια με τα ακίνητα εντός του σπιτιού. Τα περισσότερα ασφαλιστικά προγράμματα ενοικίασης έχουν μέγιστο όριο αξίωσης έως και 10% της συνολικής κάλυψης ενοικίασης. Αυτό σημαίνει ότι εάν είστε ασφαλισμένοι για 100.000 $, μπορείτε να διεκδικήσετε έως και 10.000 $ για προσωπική περιουσία. Επιπλέον, η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει μόνο 1.000-1.500 $ ανά είδος.

Αντικείμενα οχημάτων για τα οποία μπορείτε να υποβάλετε αξίωση (με ασφάλιση ενοικιαστών)

Ορισμένα είδη είναι κατάλληλα για αξιώσεις προσωπικής περιουσίας από ασφάλειες ενοικιαστών, ενώ άλλα αντικείμενα δεν είναι. Για παράδειγμα, ακριβά αντικείμενα όπως κοσμήματα και επώνυμα ρούχα δεν καλύπτονται. Μπορείτε να υποβάλετε αξίωση μόνο για καθημερινά είδη που μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν, εκτός εάν είχατε ειδική ασφάλιση για αυτά τα είδη υψηλής αξίας. Η ολοκληρωμένη ασφάλιση αυτοκινήτου μπορεί επίσης να σας καλύψει για αυτά τα προσωπικά αντικείμενα, επομένως δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για ασφάλιση ενοικιαστών. Η ασφαλιστική εταιρεία θα ζητήσει αποδεικτικά στοιχεία ότι το αυτοκίνητο κλάπηκε και θα ζητήσει αντίγραφο της έκθεσης της αστυνομίας. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις σχετικά με την κάλυψη, θα καλυφθούν τα ακόλουθα προσωπικά αντικείμενα:

  • Η ιδιωτική σας περιουσία. Αυτό περιλαμβάνει αξεσουάρ, όπως η ασύρματη φόρτισή σας ή πιο ακριβά αντικείμενα, όπως ένας φορητός υπολογιστής παιχνιδιών που κοστίζει 1.000 $. Οποιοδήποτε προσωπικό ακίνητο βρεθεί μέσα στο αυτοκίνητο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις ως αντικείμενο υψηλής αξίας (πάνω από 1.000 $) θα καλύπτεται. Η ασφάλεια των ενοικιαστών θα πληρώσει για προσωπικά αντικείμενα που βρίσκονται στο κλεμμένο αυτοκίνητό σας, αρκεί να έχετε καταχωρίσει αυτά τα αντικείμενα στη λίστα προσωπικής ιδιοκτησίας σας. Εδώ θα ισχύουν όρια πολιτικής.
  • Η προσωπική περιουσία του φίλου σας. Εάν ο φίλος ή ο σύζυγός σας άφησαν την προσωπική τους περιουσία μέσα στο όχημα όταν το έκλεψαν, είναι πιθανό να δικαιούστε αποζημίωση και για την περιουσία τους. Η κύρια διάκριση είναι ότι η ασφαλιστική εταιρεία σας αναγκάζει να καταχωρίσετε κάθε στοιχείο που έχετε στην κατοχή σας όταν ξεκινάτε με την ασφάλιση ενοικιαστών. Η υποβολή αξίωσης για προσωπική περιουσία άλλων είναι μια γκρίζα ζώνη, αλλά εφόσον μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν ήταν η αμέλειά σας που οδήγησε στην κλοπή, πιθανότατα θα λάβετε αποζημίωση για την περιουσία του φίλου σας.
  • Τα κρατικά σας έγγραφα. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα πολύτιμα έγγραφα που αφήνουμε στο αυτοκίνητο, όπως άδεια οδήγησης, προσωπική ταυτότητα, πιστωτική κάρτα, διαβατήριο κ.λπ. Κάθε ένα από αυτά τα έγγραφα μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες δολάρια για την αντικατάσταση, επειδή θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση ανανέωσης, ταξίδι για να τραβήξετε νέες φωτογραφίες, να λάβετε συμβολαιογραφικό έλεγχο και πολλά άλλα. Τα έξοδα αντικατάστασης των εγγράφων μπορεί να αθροιστούν και η ασφαλιστική εταιρεία θα τα καλύψει από προσωπική περιουσία. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν επίσης ειδικούς μηχανισμούς προστασίας από κλοπή ταυτότητας.

Σημείωση: Εάν η αμέλεια σας οδήγησε στην κλοπή (δηλαδή αφήσατε τα παράθυρα ανοιχτά), η ασφάλεια των ενοικιαστών ΔΕΝ θα καλύπτει την προσωπική περιουσία άλλων. Η μόνη εξαίρεση είναι εάν οι ίδιοι έχουν προσωπική κάλυψη περιουσίας στην ασφάλιση ενοικιαστών/ιδιοκτητών σπιτιού που μπορεί να τους καλύψει.

Όρια κάλυψης σε κλεμμένα ακίνητα

Τα όρια κάλυψης στην προσωπική περιουσία είναι χαμηλά. Συνήθως είναι 10 φορές χαμηλότερα από το μέγιστο όριο κάλυψης στο ασφαλιστικό σας πρόγραμμα. Παράδειγμα: Εάν έχετε κάλυψη αξίας 200.000 $, θα δικαιούστε μόνο 20.000 $ σε κάλυψη προσωπικής περιουσίας εκτός σπιτιού. Συνιστούμε να δημιουργήσετε μια λίστα αποθέματος σπιτιού για να γνωρίζετε ακριβώς πόση κάλυψη χρειάζεστε για να λάβετε αποζημίωση για ολόκληρο το ποσό. Η λίστα μπορεί πάντα να ενημερώνεται καθώς συνεχίζετε να προσθέτετε νέα αντικείμενα στο σπίτι σας. Εάν έχετε 15.000 $ σε προσωπική περιουσία στο σπίτι, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 150.000 $ σε ασφαλιστική κάλυψη ενοικίασης. Λάβετε υπόψη ότι μια επιτυχής αξίωση για προσωπική ιδιοκτησία σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο θα πληρώσει μόνο το ACV (πραγματική αξία μετρητών) του ακινήτου . Αυτό σημαίνει ότι κάθε είδος θα κριθεί από τη σημερινή αγοραία αξία και όχι από την αρχική αξία που πληρώσατε για αυτό. Παράδειγμα: Εάν είχατε ένα iPhone που αγοράσατε για 1.000 $ και σήμερα αξίζει 600 $, η εταιρεία θα πληρώσει μόνο 600 $ για την αντικατάσταση. Η ίδια πολιτική χρηματικής αξίας ισχύει για όλα τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία μέσα στο αυτοκίνητο. Η κύρια εναλλακτική λύση είναι το RCV (κάλυψη κόστους αντικατάστασης) που σας καλύπτει για την αρχική αξία της προσωπικής ιδιοκτησίας. Αυτό είναι διαθέσιμο ως προαιρετική αναβάθμιση στους περισσότερους ασφαλιστικούς παρόχους.