Κέντρο Αμερικανικής Πολιτικής | ESG = Environment, Social, Governance – ΟΧΙ – Είσοδος στη σκλαβιά με χαρά

Κέντρο Αμερικανικής Πολιτικής | ESG = Environment, Social, Governance – ΟΧΙ – Είσοδος στη σκλαβιά με χαρά

Januar 23, 2023 0 Von admin

ESG = Environment, Social, Governance – ΟΧΙ – Είσοδος στη σκλαβιά με χαρά

Παρακολουθούμε τη χώρα μας, τον κόσμο μας, αποδεχόμενοι τις αλυσίδες της σκλαβιάς που η ελίτ της εξουσίας (Deep State/globalists (PE)) μας είπε ότι πρέπει να φορέσουμε αν πρέπει να σώσουμε αυτόν τον κόσμο. Μας λένε ότι καταστρέφουμε αυτόν τον άλλοτε ένδοξο κόσμο με τη χρήση των φυσικών του πόρων. από το «άπληστο» αίτημα μας για δικαιώματα ιδιωτικής ιδιοκτησίας, άρα την ελευθερία μας. και, ιδιαίτερα, από τις πεποιθήσεις μας ότι η ελευθερία και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας είναι ζωτικές αρχές για έναν δίκαιο κόσμο.

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η ΠΕ εργάζεται σε κάθε μέτωπο να καταστρέψουν αυτές τις αξίες, να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ώστε να πιστεύουμε ότι είμαστε άπληστοι και κακοί για να τηρούμε αυτές τις αξίες και να ενσταλάξουν μέσα μας αξίες που δεν θα ανέχονταν ποτέ τον εαυτό τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να μας επιβάλουν — αν δεν δεχθούμε πρόθυμα τους. Δεν υπερβάλλω. Παρακολουθούμε για πολλές δεκαετίες τη συνάντηση των PE σε όμορφα θέρετρα σε όλο τον κόσμο – πετώντας με τα ιδιωτικά τους τζετ, τρώγοντας εξωτικά και ακριβά φαγητά και πίνοντας πολύ ακριβά κρασιά – λέγοντάς μας ότι τρώγοντας κρέας αντί για έντομα καταστρέφουμε «αυτό όμορφο κόσμο που μας προσφέρουν».

Είμαστε άντρες ή είμαστε ποντίκια;[1]

Καλά?

Αυτήν τη στιγμή, οι γάτες –λίγες που είναι– τρέχουν από πάνω μας, και ικετεύουμε για περισσότερα. Εγώ, για παράδειγμα, δεν είμαι μαζοχιστής και ούτε τώρα, ούτε πρόκειται ποτέ να γονατίσω και να προσκυνήσω αυτά τα πονηρά, πονηρά, διεφθαρμένα, διεφθαρμένα και διεστραμμένα αποβράσματα που έχουν φέρει τη χώρα μας και τον κόσμο κοντά στην καταστροφή. Σωστά. Το λένε αποδόμηση. Αυτοί, το PE, μας έχουν φέρει κοντά στο να απορρίψουμε τη δυτική φιλοσοφική παράδοση της αναζήτησης της βεβαιότητας μέσω του συλλογισμού. Αλλά μερικοί από εμάς είναι πολύ μεγάλοι για να υποβληθούν σε πλήρη πλύση εγκεφάλου στο λεγόμενο εκπαιδευτικό σύστημα, κάποιοι εκπαιδεύτηκαν κατ‘ οίκον και κάποιοι εξακολουθούσαν να έχουν αρκετή εγκεφαλική λειτουργία (δόξα τω Θεώ) για να δουν το ψεύτικο δόγμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης/Μεγάλης επαναφοράς /Νέα τάξη πραγμάτων.

Ρωτάτε, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις πολιτικές ESG που αποφασίστηκαν πρόσφατα από ψηλά; Τα παντα! Οι πολιτικές ESG απαιτούν οι εταιρείες να αξιολογούνται με βάση αυτές τις τρεις πτυχές. Σύμφωνα με την Investopedia:

Οι επενδύσεις περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG) αναφέρονται σε ένα σύνολο προτύπων για τη συμπεριφορά μιας εταιρείας που χρησιμοποιούνται από κοινωνικά συνειδητοποιημένους επενδυτές για τον έλεγχο πιθανές επενδύσεις. Τα περιβαλλοντικά κριτήρια εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο μια εταιρεία προστατεύει το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για παράδειγμα. Τα κοινωνικά κριτήρια εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις σχέσεις με τους υπαλλήλους, τους προμηθευτές, τους πελάτες και τις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται. Η διακυβέρνηση ασχολείται με την ηγεσία μιας εταιρείας, τις αμοιβές στελεχών, ελέγχους, εσωτερικούς ελέγχουςκαι τα δικαιώματα των μετόχων.[2]

Ω, αλλά αν θέλετε να επιλέξετε επενδύσεις που δεν επικεντρώνονται σε αυτούς τους παράλογους, που βλάπτουν τη γη, τους ανθρώπους που καταστρέφουν και τους εντελώς άχρηστους στόχους που ωφελούν μόνο το PE καταστρέφοντας την αληθινή αξία, πρέπει να έχετε έναν αυτοκατευθυνόμενο IRA.

Αυτό που κάνουν τα ESG στην πραγματική ζωή (σε αντίθεση με τα άρρωστα και στρεβλά παραμύθια για τους αδαείς) είναι να δίνουν αξία στις εταιρείες λόγω της διεστραμμένης τους πραγματικότητας που καταρρίπτει όλες τις ηθικές απόλυτες και προωθεί τον κόσμο μας σε μια δυστοπία ασθένειας, ανηθικότητας και καθαρού κακού.

Και αν νομίζετε ότι υπερβάλλω με τις αποκρουστικές περιγραφές αυτών των ανθρώπων και των πολιτικών τους, ξανασκεφτείτε το. Δεν μπορώ (με καθαρή γλώσσα) να πλησιάσω αυτό που πραγματικά τους αξίζει να ονομάζονται.

Όμως συμβαίνει ένα ενδιαφέρον πράγμα. Τα ESG ρίχνουν τις εταιρείες της PE. Αυτή η περιγραφή είναι λίγο μεγάλη, αλλά αξίζει να τη διαβάσετε:

«Το έτος 2022 φέρνει ένα τέλος σε μια εποχή ψευδαισθήσεων: μια χρονιά που είδε το τέλος της μεταψυχροπολεμικής εποχής και την επιστροφή της γεωπολιτικής. η πρώτη ενεργειακή κρίση της αναγκαστικής ενεργειακής μετάβασης στο καθαρό μηδέν· και το έτος που έφερε τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβέρνησης (ESG) επενδύσεις στη γη με μεγάλη επιτυχία—για τη χρονιά μέχρι σήμερα, η BlackRock’s ESG Screened S&P 500 ETF έχασε το 22,2% της αξίας του και η S&P 500 Energy Sector Index σημείωσε άνοδο 54,0%. Τα τρία συνδέονται. Περιορίζοντας τις επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από δυτικούς παραγωγούς, το ESG αυξάνει την ισχύ στην αγορά των μη δυτικών παραγωγών, επιτρέποντας έτσι τον οπλισμό του Πούτιν στον ενεργειακό εφοδιασμό. Το καθαρό μηδέν – το ιερό δισκοπότηρο του ESG – έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος της Ρωσίας.

Πήγαινε φιγούρα.

«Δεν ήταν μόνο μια κακή χρονιά για την ESG στο χρηματιστήριο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Vanguard ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Glasgow Financial Alliance για το Net Zero (NZAM), που ιδρύθηκε από τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. «Αποφασίσαμε να αποσυρθούμε από το NZAM για να μπορέσουμε να παρέχουμε τη σαφήνεια που επιθυμούν οι επενδυτές μας σχετικά με τον ρόλο των κεφαλαίων δεικτών και για το πώς σκεφτόμαστε τους σημαντικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα», ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο είπε.

Δεν θα θέλατε να μάθετε τις πραγματικές σκέψεις της Vanguard σχετικά με τους «κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα»; Απλά ρωτάω.

«Πριν από δύο μήνες, ο Alex Edmans, συν-συγγραφέας της τελευταίας έκδοσης του προτύπου εγχειρίδιο σχετικά με τις αρχές των εταιρικών χρηματοοικονομικών και καθηγητής οικονομικών στο London Business School, δημοσίευσε α χαρτί με τίτλο «The End of ESG»—χωρίς ερωτηματικό. Ο Edmans επικρίνει αυτό που έχει γίνει η κύρια δικαιολογία για το ESG: τον ισχυρισμό ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις για τους επενδυτές αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή. Εφόσον οι κυβερνήσεις εκλέγονται δημοκρατικά από τους πολίτες μιας χώρας, είναι στην καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν τις εξωτερικές επιδράσεις, ενώ οι επενδυτές αντιπροσωπεύουν δυσανάλογα τις ελίτ. «Εάν το ESG επιδιώκεται για τις εξωτερικές του επιδράσεις, οι εταιρείες και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαροι ότι μπορεί να είναι εις βάρος της αξίας», λέει ο Edmans.

Διαβάστε ξανά την τελευταία πρόταση. Duh.

«Ο Οκτώβριος είδε επίσης τη δημοσίευση του Terrence Keeley’s Βιώσιμος, όπου το πρώην ανώτερο στέλεχος της BlackRock έγραψε κάτι που ισοδυναμεί με ρέκβιεμ για το ESG. Αντί να «κάνεις καλά κάνοντας καλό», η λογική της περίπτωσης του Keeley, όπως εγώ επανεξεταστεί για το RealClear Books, είναι ότι οι επενδυτές σε συμβατικά επενδυτικά προϊόντα ESG είναι πιθανό να καταλήξουν να μην τα πάνε πολύ καλά και να αφήσουν τους επενδυτές συναισθημα καλό, όχι πράξη Καλός.

Θέλετε να στοιχηματίσετε ότι κάποιο από τα PE βάζει τα χρήματά του σε μετοχές που έχουν εξαιρετικές αξιολογήσεις ESG;

«Δεν πήγαν όλα με έναν δρόμο. Τον Μάιο, η HSBC τερματίστηκε Ο Stuart Kirk, ο παγκόσμιος επικεφαλής της έρευνας στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της HSBC, για να εκφράσει μερικές σκληρές αλήθειες σχετικά με το ESG. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η HSBC ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, βάζοντας τα της Δύσης τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στο πλευρό του Πούτιν στον ενεργειακό πόλεμο της Ρωσίας στη Δύση.

Δεν πρόκειται να μπω σε θέματα γεωπολιτικού πολέμου εδώ, απλώς σημειώνοντας.

«Αυτό που είναι τώρα ένας αρνητικός παράγοντας που πλήττει τη Δύση σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται ολοένα και περισσότερο από γεωπολιτικές εντάσεις Ανατολής-Δύσης προήλθε μετά από μια περίοδο που τα Ηνωμένα Έθνη ενθάρρυναν έναν οριζόντιο παγκόσμιο διχασμό μεταξύ ενός πλούσιου Βορρά και ενός Νότου που τον εκμεταλλεύονταν. Όπως καταγράφει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια Elizabeth Pollman στον Ιούνιο του 2022 χαρτί «The Origins and Consequences of the ESG Moniker», στη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο ΟΗΕ προώθησε την Νέα διεθνής οικονομική τάξη που απαιτούσε τη ρύθμιση των διεθνικών εταιρειών με την υποτιθέμενη αιτιολόγηση ότι διεύρυναν το χάσμα μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.[3]

Α, ναι. Ξέχασα να αναφέρω ότι όλα αυτά αφορούν την ανύπαρκτη Κλιματική Αλλαγή aka Παγκόσμια υπερθέρμανση. Όχι, δεν λέω ψέματα – ούτε και αυτοί που προωθούν την τεχνοτροπία για την κλιματική αλλαγή/Συμφωνία του Παρισιού. Πολλοί το παραδέχονται στα παρακάτω εισαγωγικά.

Σκέψου το! Ολόκληρη η ύπαρξή μας βρίσκεται τώρα όμηρος από μια ψεύτικη καταστροφή, που προκλήθηκε από τους λεγόμενους περιβαλλοντολόγους για να εμποδίσουν την ανθρωπότητα να καταστρέψει τον κόσμο μας μέσω βελτίωση της ζωής μας μέσω της βιομηχανικής εξέλιξης. Δεν σε κοροϊδεύω. Σημείωση:

 • Ο κοινός εχθρός της ανθρωπότητας είναι ο άνθρωπος. Αναζητώντας έναν νέο εχθρό που θα μας ενώσει, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η ρύπανση, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η έλλειψη νερού, η πείνα και τα παρόμοια θα ταίριαζαν. Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και μόνο μέσω αλλαγών στάσεων και συμπεριφοράς μπορούν να ξεπεραστούν. Ο πραγματικός εχθρός λοιπόν είναι η ίδια η ανθρωπότητα». — Λέσχη της Ρώμης, κορυφαία περιβαλλοντική ομάδα σκέψης, σύμβουλοι των Ηνωμένων Εθνών.
 • «Πρέπει να λάβουμε υποστήριξη ευρείας βάσης, να αιχμαλωτίσουμε τη φαντασία του κοινού… Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε τρομακτικά σενάρια, να κάνουμε απλοποιημένες, δραματικές δηλώσεις και να κάνουμε ελάχιστη αναφορά σε αμφιβολίες… Ο καθένας από εμάς πρέπει να αποφασίσει ποια είναι η σωστή ισορροπία μεταξύ να είσαι αποτελεσματικός και ειλικρινής». – Καθ. Stephen Schneider, Καθηγητής Κλιματολογίας στο Stanford, κύριος συγγραφέας πολλών εκθέσεων της IPCC.
 • Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ακόμα κι αν η θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι λανθασμένη, θα κάνουμε το σωστό όσον αφορά την οικονομική και περιβαλλοντική πολιτική». – Timothy Wirth, πρόεδρος του Ιδρύματος του ΟΗΕ. Πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ
 • «Δεν έχει σημασία αν η επιστήμη της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι ψεύτικη. Η κλιματική αλλαγή παρέχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να επιφέρει δικαιοσύνη και ισότητα στον κόσμο». – Christine Stewart, πρώην Καναδή υπουργός περιβάλλον
 • «Τα δεδομένα δεν έχουν σημασία. Δεν βασίζουμε τις συστάσεις μας στα δεδομένα. Τα βασίζουμε στα κλιματικά μοντέλα». – Καθηγητής Chris Folland, Hadley Centre for Climate Prediction and Research.
 • «Τα μοντέλα είναι βολικές μυθοπλασίες που προσφέρουν κάτι πολύ χρήσιμο». – Δρ David Frame, μοντελιστής κλίματος, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
 • «Δεν έχει σημασία τι είναι αλήθεια, σημασία έχει μόνο τι πιστεύουν οι άνθρωποι ότι είναι αλήθεια». – Paul Watson, συνιδρυτής της Greenpeace.

Τι κάνει αυτό το ESG; Σκέτη παραποίηση για την προώθηση της καταστροφής του μεγαλύτερου έθνους στη γη, της Αμερικής, προκειμένου να προωθήσουν το κακό τους πρόγραμμα να απαλλάξουν τον κόσμο από το 90+% από εμάς – ξεκινώντας από εμάς που ξέρουμε τι κάνουν.

Το «Κοινωνικό» μέρος του ESG είναι επίσης να τους βοηθήσει να μειώσουν τον πληθυσμό – προσποιούμενοι ότι οι άνδρες μπορεί να είναι γυναίκες – ή γάτες ή σκύλοι. Ποιος θα το φανταζόταν τέτοιου είδους πράγματα; ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ!

Αν έχετε διαβάσει όλο αυτό τον τρόπο και νομίζετε ότι το λέω ευθέως, κάντε κάτι! Σήκω πάνω. Μιλάω ανοιχτά. Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε τη λογική, τις ηθικές απολυτότητες, την ειλικρίνεια και την ελευθερία. Δεν έχουμε χρόνο να σας παρακαλέσουμε να κάνετε αυτό που σας αναλογεί. Η ώθηση για παγκόσμιο έλεγχο βρίσκεται σε πολύ γρήγορο δρόμο αυτή τη στιγμή με το Global 30×30, τα ESG και πολλά άλλα.

Βρυχηθμός με τα λιοντάρια!

 1. Από το πλαίσιο της ταινίας „An American Tail“:

  Και επειδή εδώ είναι η Αμερική, μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτούς!

  Τι κάνουμε?

  Μπαμπά, δεν βλέπω.

  Είναι μεγαλύτεροι από εμάς!

  Όχι αν δουλεύουμε όλοι μαζί.

  Τι φοβάστε?

  Είμαστε άντρες ή είμαστε ποντίκια;

  Ποντίκια! Ποντίκια, πράγματι, και περήφανοι για αυτό!

  Λοιπόν, τι θα κάνουμε για αυτές τις γάτες;

  Καλά? Καμιά ιδέα?

  Αχαμ. Ω, ναι, καλά, εγώ… Ω, αγαπητέ.

  Εχω μια ιδέα.

  Ναί? Χμμ.

  Τι είπε?

  Α, αυτός, είπε, ε…

 2. https://www.investopedia.com/terms/e/environmental-social-and-governance-esg-criteria.asp
 3. https://jdrucker.substack.com/p/suicidal-esg-policies-have-failed