Κέντρο Αμερικανικής Πολιτικής |  “Η σημερινή ειδική προσφορά δεν θα διαρκέσει”

Κέντρο Αμερικανικής Πολιτικής | “Η σημερινή ειδική προσφορά δεν θα διαρκέσει”

Januar 24, 2023 0 Von admin

“Η σημερινή ειδική προσφορά δεν θα διαρκέσει”

Περιφρονώ το 99% των πάντων στην τηλεόραση σήμερα. Ωστόσο, παρακολουθώ, όχι συχνά, αλλά το κάνω. Το παραδέχομαι. Δεν μπορώ να τα παρατήσω.

Γιατί; Έχω διαπιστώσει ότι είναι κάτι περισσότερο από συνήθεια. Η τηλεόραση μας λέει τι έρχεται. Είναι ένα μάτι σε ένα δυστοπικό μέλλον.

Πριν από δεκαετίες, ο μπαμπάς μου το ονόμαζε «μπούμπο» και γελούσαμε σαν οικογένεια, αλλά παρακολουθούσαμε. Όχι συχνά, αλλά αρκετά, για να ξέρω ότι ήταν διαφορετικά τότε.

Μια φορά κι έναν καιρό, πιάσαμε ένα ή δύο αγαπημένα προγράμματα για να διασκεδάσουμε. Ήταν οικογενειακά προσανατολισμένα, αστεία και ακίνδυνα, ή εκπαιδευτικά, περιπετειώδη ή εμπλουτιστικά. Αν μια εκπομπή με καουμπόη είχε υπερβολική βία, η μαμά ή ο μπαμπάς ή η γιαγιά απλώς θα γύριζαν σε άλλο κανάλι ή θα το έκλειναν και θα άρπαζαν ένα βιβλίο για να το διαβάσουν. Αν βαριόμουν από μια συναυλία που άκουγαν οι δικοί μου, σύρθηκα στον καναπέ και αποκοιμιόμουν στην αγκαλιά κάποιου. Κανένα κακό, και τίποτα δεν ήταν κακό. Σήμερα, είναι πολύ διαφορετικό.

Χθες το βράδυ, αποκοιμήθηκα ενώ έβλεπα κάποιον να μαγειρεύει ένα απίστευτα φανταχτερό πιάτο σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα. Ξύπνησα ώρες αργότερα, στο τέλος μιας διαφήμισης που προειδοποιούσε: «Η σημερινή ειδική προσφορά δεν θα διαρκέσει». Ξύπνησα αμέσως!

ΑΥΤΟ ήταν το μήνυμα που έπρεπε να μοιραστώ.

Για πολύ καιρό, ανέλυα περιεχόμενο οθόνης – διαφημίσεις, ταινίες, ακόμη και κινούμενα σχέδια – για το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προσπαθούσαν να μας πουλήσουν. Αυτό που βλέπω εδώ και χρόνια είναι ότι όλα στον πολιτισμό μας ανατρέπονται και αναμένεται να αποδεχτούμε μια νέα πραγματικότητα. Οι παραδοσιακές αξίες δεν υπάρχουν πια, μας λένε.

Αν βλέπεις τηλεόραση, το καταλαβαίνεις, είτε το έχεις εκφράσει είτε όχι με λόγια. Εάν δεν είστε τηλεθεατής, καλό είναι για εσάς, αλλά διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι τρέφονται οι άλλοι ενώ προσπαθείτε απλώς για λίγη ψυχαγωγία.

Είτε από το „ρομαντικό“ schmaltz στο Hallmark Channel, είτε από διαφημίσεις σε οποιοδήποτε κανάλι, είτε από σχόλια από συνομιλητές στις ειδήσεις και τα ειδικά ρεπορτάζ, μπορούμε να δούμε τι είναι Πραγματικά πώληση. Δεν είναι το προϊόν που εμφανίζεται, ούτε το ερωτευμένο ζευγάρι, ούτε η οικογενειακή κατάσταση που απεικονίζεται. Μας διδάσκουν να αποδεχόμαστε την πλήρη εξαφάνιση των ηθικών μας προτύπων που μας υπηρέτησαν καλά εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το θεμέλιο της κοινωνίας μας καταρρέει. Δύο παραδείγματα ξεχωρίζουν. Το ένα είναι η αντιμετώπιση των ηλικιωμένων πολιτών μας και το άλλο είναι μια νέα, δυστοπική ηθική δομή.

Για παράδειγμα, κάποτε οι παλαιότερες γενιές τιμούνταν για τις γνώσεις τους που γεννήθηκαν από χρόνια εμπειρίας και τις αγαπούσαμε για αυτό που σημαίνουν για εμάς. Οχι πια. Τα σημερινά μέσα ενημέρωσης προτείνουν να γελοιοποιηθούν και να παραμεριστούν.

Πρώτον, η γελοιοποίηση, ευγενική προσφορά ενός διαφημιστικού για την ασφάλιση.

Η Progressive Insurance (που ανήκει στον Τζορτζ Σόρος, για όσους από εσάς τον γνωρίζετε…αν δεν τον γνωρίζετε, είναι ο κεντρικός τραπεζίτης του Κακού) εδώ και καιρό κηρύττει την ασέβεια προς τους γονείς και την παλαιότερη γενιά.

«Η προοδευτική δεν μπορεί να σας εμποδίσει να γίνετε γονείς σας», λέει ο εκφωνητής, «αλλά μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε καλή ασφάλεια». Το spiel συνοδεύεται από μεσήλικες και ηλικιωμένους, ντυμένους με ατημέλητες ενδυμασίες, που φέρονται «ανόητα». Το Stupidly στη συνέχεια ορίζεται και υποτιμάται – γελοιοποιείται – ενώ παρακολουθούμε τους ηθοποιούς να κάνουν απλά φυσιολογικά πράγματα. Ή, παράδεισος, να μην ασχολούμαι με τη λειτουργία του πιο πρόσφατου ηλεκτρονικού gadget. Ντροπή τους, λέει η Προοδευτική.

Βασιστείτε σε εμάς, όχι σε αυτούς τους παλιούς, και θα είστε καλά. Αυτό το μήνυμα παίζεται στην τηλεόραση εδώ και χρόνια. Η πρώτη μου αντίδραση σε αυτό ήταν, «θα πρέπει να είσαι τόσο τυχερός ώστε να γίνεις γονείς σου». Αλλά, είμαι μόνο εγώ.

Έπειτα, η φυγή των ηλικιωμένων μας που κάποτε είχαν μια θέση στο σπίτι.

Η φροντίδα για τους ηλικιωμένους γονείς και τα μέλη της οικογένειας είναι μια άλλη αναδιατύπωση των ηθών και των αξιών μας που προβάλλεται στην τηλεόραση από όλες αυτές τις διαφημίσεις για κέντρα διαβίωσης ηλικιωμένων και φροντιστές.

Ας βάλουμε τη μαμά ή τον μπαμπά στο τοπικό σπίτι ηλικιωμένων έτσι ώστε «να επιστρέψουμε ξανά στην πραγματική του οικογένεια». Χααα; Οι ηλικιωμένοι γονείς μακριά από τα σπίτια τους; Αν το θέλουν, καλώς, αλλά αν όχι, κρίμα. Συνιστάται με αδιάκοπη πλύση εγκεφάλου. Ναι, αυτή είναι η νέα τάση.

Μερικές φορές, μια κυρίαρχη ιατρική πάθηση μπορεί να απαιτεί αυτό, Ή, την προτίμηση του ηλικιωμένου ατόμου(ων), αλλά κυρίως, είναι επειδή αυτοί οι ηλικιωμένοι απλώς καταλαμβάνουν πάρα πολύ από τον χρόνο ή/και τον χώρο σας. Ίσως η οικογένεια να έχει απομακρυνθεί πολύ η μία από την άλλη. Αυτό πιθανότατα μπορεί να διορθωθεί.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ίδιους γονείς έδωσαν τη ζωή τους ΓΙΑ τις οικογένειές τους, (ή/και τη χώρα τους) και έχτισαν την καθημερινότητά τους γύρω από τη φροντίδα των απογόνων τους και πιθανώς και ενός μεγαλύτερου συγγενή τους. Αν το σπίτι της οικογένειας ήταν αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, όλοι ζούσαν μαζί. Εάν όχι, οι ηλικιωμένοι βοηθούνταν να μείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας, αν δεν το θυμάται κανείς, παρασχέθηκε από μέλη της οικογένειας και όχι από μισθωτούς. Εξαιρούνται και πάλι οι ειδικές ανάγκες φυσικά. Ίσως, αντί για τηλεοπτική διαφήμιση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους γονείς. ΕΝΤΑΞΕΙ. Ίσως αυτή να είναι και η δική μου άποψη. Μοιάζω με εκείνη τη γενιά.

Η σημερινή οικονομία, σκόπιμα κατεστραμμένη κι αν είναι, κάνει τα πάντα πιο δύσκολα. Δεν αγνοώ τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι άνθρωποι σήμερα. Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες που δεν γνωρίζουν καν και τους δύο γονείς. Το τι λέει αυτό για τα εξευτελιστικά ήθη και τις αξίες μας αφήνεται για άλλη συζήτηση, αλλά καταλαβαίνετε…. Αυτό το αντιλαμβάνομαι και εγώ.

Το σημείο που επισημαίνω όμως, είναι ότι η απομάκρυνση της παλαιότερης γενιάς από τη ζωή μας γίνεται σήμερα σχεδόν κατά γράμμα, και διαπράττεται μέσω μηνυμάτων από αυτό το «boob tube».

Γνωρίζατε ότι τα κολέγια και τα πανεπιστήμια διδάσκουν πραγματικά μαθήματα στη νέα κοινωνική άποψη της «γήρανσης»; Πώς αυτοί (εμείς!) απλά δεν ξέρουν αρκετά από ηλεκτρονικά, υπολογιστές, κ.λπ., ώστε να έχουν κάποια συνάφεια σε μια ζωή τόσο γεμάτη από αυτά τα πράγματα; Τι γίνεται με όλα τα άλλα μαθήματα ζωής; Οι κανόνες του μηχανογραφημένου κόσμου είναι οι μόνοι που παίζουν; Τι έγινε με το σεβασμό και το σεβασμό; Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν ΤΟΣΟ πολλά περισσότερα για να πετύχεις στη ζωή από το να ξέρεις ποια πλήκτρα να πιέσεις ή αλγόριθμους να αναλύσεις.

Μετά, επίσης, υπάρχει η κατάρρευση του ηθικού μας θεμελίου – σαν να μην έφτανε η ασέβεια προς τους μεγαλύτερους!

Υπάρχουν πολλές ιστορίες σε διαφημίσεις και ταινίες, ακόμη και σε εκπομπές για ανακαίνιση σπιτιού που το διαθέτουν. Μη παραδοσιακοί γάμοι, LBGTQXYZ (όποια) άτομα (τους οποίους αποκαλώ δυσφορικούς φύλου) και παιδιά με ατημέλητες συμπεριφορές. (Ναι, ναι, το ξέρω, όλα είναι σχετικά, αλλά η οθόνη είναι συχνά γεμάτη με λυγμούς. Εάν η Progressive Insurance μπορεί να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους επειδή φορούν «άψογα» πράγματα, μπορώ και εγώ. Μου αρέσει ο δικός μου ορισμός για το «cool»)

Όποιος αγαπά ΔΕΝ είναι – και δεν πρέπει ποτέ να γίνει – αντικείμενο δημόσιας εξέτασης. Όσον αφορά τις επιλογές των φύλων και των αντωνυμιών, εδώ είναι το μήνυμα ΜΟΥ πίσω σε αυτά: Η «φύση» που τώρα αγνοείτε, η οποία μας έδωσε ΔΥΟ φύλα, αρσενικό και θηλυκό, είναι η ΙΔΙΑ φύση, ο κόσμος ερημώνεται για να προστατεύσει! Δεν μπορείτε να το έχετε και με τους δύο τρόπους, παιδιά. Θα πάρω τη λογική και την επιστήμη, Εξάλλου, το CO2 είναι το υλικό της ζωής, ΟΧΙ κάτι που πρέπει να απαλλαγούμε. Είναι αυτό που εισπνέουν τα δέντρα και τα φυτά για να παράγουν οξυγόνο για εμάς. Θα το ήξεραν αυτό αν είχαν μια καλή παλιομοδίτικη επιστήμη στο σχολείο.

Έπειτα, υπάρχουν τα μηνύματα, ατελείωτα μηνύματα, για τα ναρκωτικά, τα ναρκωτικά και άλλα ναρκωτικά. Κάθε σύσπαση ενός φρυδιού ή νιφάδας στο δέρμα κατηγοριοποιείται ως «σύμπτωμα» για το οποίο ο θεατής συμβουλεύεται να ζητήσει αμέσως φαρμακευτική αγωγή. Μαθαίνουμε με τον δύσκολο τρόπο ότι ο σκοπός πολλών, αν όχι των περισσότερων. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι κέρδος για την ιατρική κοινότητα, παρά για εμάς ΘΕΡΑΠΕΥΣΗ. Απλώς ακούστε τις ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται γρήγορα στις επιλογές φαρμάκων σας. Θεραπεύστε την ξηροφθαλμία, αλλά προκαλέστε καρκίνο! Οχι ευχαριστώ!

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε όλα αυτά με μεγάλη λεπτομέρεια, αλλά θα σας αποφύγω προς το παρόν. Απλώς καταλάβετε ότι ΟΛΑ αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση σήμερα είναι ένα μήνυμα που λείπουν οι ηθικοί οδηγοί μας. Μας λένε –από λεπτές και όχι τόσο λεπτές εικόνες στην οθόνη– ότι πρέπει να τα κανονικοποιήσουμε και να τα αποδεχτούμε όλα. Ξεχάστε την εκκλησία, ξεχάστε την οικογένεια, ξεχάστε τι μαθαίνουν τα παιδιά σας στο σχολείο, ξεχάστε όσα έχετε μάθει στην πορεία. ΚΑΝΤΕ όπως σας λέει το μήνυμα πολυμέσων. Αποδεχτείτε τα όλα. Δεν πρέπει να έχεις αντίδραση ή άποψη. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε να πάρετε ποπ κορν για να παρακολουθήσετε την επόμενη εκπομπή.

* * *

Αυτό που με ξύπνησε σήμερα το πρωί – πραγματικά με ξύπνησε αφού παρακολούθησα όλα τα μηνύματα που προσπαθούν να ακυρώσουν τον πολιτισμό μας – ήταν αυτό:

„Η σημερινή ειδική προσφορά δεν θα διαρκέσει.“

Τα μέσα ενημέρωσης μας υπενθύμισαν κατά λάθος ότι έχουμε ακόμα κάτι να χρησιμοποιήσουμε για να το ανατρέψουμε.

Η ειδική προσφορά που έχουμε, είναι ότι εξακολουθούμε να είμαστε η πλειοψηφία στην Αμερική, και ακόμα γνωρίζουμε το σωστό από το λάθος. Έχουμε χρόνο να αλλάξουμε τα πράγματα, σιγά σιγά, ξεκινώντας από τα σπίτια και τις κοινότητές μας. Αν και ο έλεγχος του μυαλού είναι μέρος της Αμερικής, από τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξακολουθούμε να υπάρχουν αρκετοί από εμάς για να τον πολεμήσουμε. Η επίγνωση του τι συμβαίνει είναι το κλειδί. Προσπάθησα να παρουσιάσω λίγο από αυτό εδώ σήμερα.

Ωστόσο, αυτές οι μέρες που μπορούμε να επιφέρουμε την αλλαγή φθίνουν. Εάν επιτρέψουμε την Αμερική να ξεπεραστεί εντελώς από τις δυνάμεις που θέλουν να τερματίσουν τη Δημοκρατία μας, θα έχουμε χάσει αυτή την ευκαιρία. Στα έθνη που πέφτουν στον ολοκληρωτισμό δεν επιτρέπεται πλέον η ελπίδα της θρησκείας ή η κατεύθυνση της ζωής μας σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα.

Δεν είμαστε εκεί. ΑΚΟΜΗ. Αλλά θα είμαστε, σύντομα, αν απλώς καθίσουμε και πιούμε το εμπορικό cool-aid του κινήματος Cancel Culture. Μην τους συμμετάσχετε. πολεμήστε τους.

Η περίοδος των γιορτών, γεμάτη όπως είναι παράδοση και ελπίδα, φαίνεται η κατάλληλη στιγμή για να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και γιατί πρέπει να παραμείνουμε έτσι.

Είτε εσείς και οι δικοί σας γιορτάζετε τη γέννηση του Ιησού, είτε μια εκ νέου αφιέρωση με μια γιορτή των φώτων, είχατε το προνόμιο να λατρεύετε όπως επιλέγετε και να αποκτάτε δύναμη από αυτήν. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη πριν χάσουμε την ελευθερία να το κάνουμε.

Ξεκινήστε μια ομάδα ευαισθητοποίησης μεταξύ των γειτόνων σας και στη συνέχεια μετατρέψτε την σε δράση με όσα έχετε μάθει. Ακόμα και μια λέσχη βιβλίων – ντεμοντέ κι αν είναι! – όπου οι πληροφορίες προέρχονται από μερικούς από τους υπέροχους συγγραφείς της εποχής και τα θέματα που καλύπτουν. Υπάρχουν πολλοί που έχουν κάνει την έρευνα και γνωρίζουν τι συμβαίνει και τι μπορούν να γίνουν. Μεταφέρετε τις νέες γνώσεις και τις φιλίες σας στην πόλη. Κυριολεκτικά. Συμμετοχή σε δημόσιες συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων και συμβουλίων. Μπορεί να σοκαριστείτε όταν μάθετε τι κάνουν. Γράψτε και δημοσιεύστε μια κάρτα βαθμολογίας για τις ενέργειες του καθενός, ονομαστικά.

Η ευχή μου για τις διακοπές σας είναι να βρείτε την ειρήνη στη δράση. Οι γείτονές σας, η οικογένειά σας και η Lady Liberty σας χρειάζονται απεγνωσμένα.

Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να μειώσετε τα δηλητηριώδη μηνύματα που θα μας κατέστρεφαν. Υπάρχει ένας ρόλος για τον καθένα μας να παίξει, ανεξάρτητα από την ηλικία και το στάδιο της ζωής σας.

Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένος Χανουκά, και ο Θεός να μας ευλογεί όλους.