Κέντρο Αμερικανικής Πολιτικής |  Η ασημένια σφαίρα για τη νίκη

Κέντρο Αμερικανικής Πολιτικής | Η ασημένια σφαίρα για τη νίκη

Februar 1, 2023 0 Von admin

Η ασημένια σφαίρα για τη νίκη

Είναι η τυραννία η μοίρα μας;

Το ερώτημα τώρα είναι τι κάνουμε; Προφανώς, έχουμε μία από τις δύο επιλογές. Αποδεχόμαστε τη μοίρα μας, ή πολεμάμε. Τελειώσαμε; Τα παρατάμε; Παραδινόμαστε;

Θα ήταν εύκολο να κάνετε οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα. Κανείς δεν θα μας κατηγορούσε. Του δώσαμε τον καλό αγώνα. Θα μπορούσαμε να κρυβόμαστε πίσω από την ιδέα ότι οι αρχαίες συνωμοσίες καθόρισαν τη μοίρα μας πολύ πριν γεννηθούμε. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα μέλη των μυστικών εταιρειών κατά κάποιο τρόπο υπερίσχυσαν κάθε ιδανικό που κατέχουμε και υπερίσχυσαν κάθε κίνηση που κάναμε.

Μπορούσαμε να χαϊδέψουμε τους εαυτούς μας στην πλάτη και να πούμε, λοιπόν, ήταν πολύ δυνατοί. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Η τυραννία είναι η μοίρα μας. Αυτό θέλετε να πείτε στα εγγόνια σας όταν σας ρωτούν τι κάνατε για να διατηρήσετε τα ιδανικά της Αμερικής;

Σε μια άλλη εποχή, θα μπορούσαμε να έχουμε φορτώσει βάρκες και να πλεύσουμε σε έναν νέο κόσμο για να ζήσουμε με τα ιδανικά που έχουμε. Αλλά αυτό είχε ήδη γίνει. Οι άνθρωποι έτρεξαν από την τυραννία. Ήρθαν εδώ – στην Αμερική. Τώρα μας έπιασε η τυραννία. Και δεν υπάρχει πουθενά αλλού να τρέξεις. Είτε αποδεχόμαστε την προκαθορισμένη „μοίρα“ μας ή κάνουμε στάση. Αυτό είναι φίλοι μου. Αυτή είναι η στιγμή που αποφασίζουμε το μέλλον των ιδανικών μας.

Ξέρετε τα ιδανικά για τα οποία μιλάω:

  • Ότι γεννιέσαι με ελευθερία.
  • Ότι είναι φυσικό δικαίωμά σας να πείτε τη γνώμη σας, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να κατέχετε και να ελέγχετε ιδιοκτησία, να χτίζετε το σπίτι των ονείρων σας – και να περιμένετε να είναι εκεί για όσο καιρό θέλετε,
  • ασκείτε τη θρησκεία σας ακριβώς όπως πιστεύετε, και, πάνω από όλα,
  • αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει αυτά τα δικαιώματα με κάθε κόστος.

Γνωρίζουμε βλέποντας την ιστορία ότι ο ολοκληρωτισμός δεν λειτουργεί. Ο κυβερνητικός έλεγχος των πράξεων των ανθρώπων οδηγεί μόνο στη φτώχεια, τη δυστυχία και τον θάνατο. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που καρφώνονται κάτω από το βαρύ χέρι της κυβέρνησης δεν παράγουν για τα αφεντικά τους. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν πράγματα όπως απρόσωπες, ανώνυμες μάζες σε κάποιο απροσδιόριστο «κοινό καλό». Γνωρίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν το πρώτο έθνος που δημιουργήθηκε ποτέ που αναγνώρισε τα θεόδοτα φυσικά δικαιώματα των ατόμων – και η ιστορία της Αμερικής έχει αποδείξει ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι το μόνο που παράγει ευημερία και ευτυχία.

Αγωνιζόμαστε για αυτά τα ιδανικά της ελευθερίας; Ή θα τους επιτρέψουμε να χαθούν για πάντα κάτω από κάποιο παγκόσμιο χωριό; Μην κάνετε τίποτα, και έχουν πάρει την απόφαση για εμάς. Τι μπορεί να είναι πιο εύκολο από αυτό;

Αντεπιτίθεμαι

Αλλά αν αποφασίσουμε να πολεμήσουμε, τότε πρέπει πραγματικά να ξέρουμε τι κάνουμε. Μισόκαρπες προσπάθειες για συλλαλητήρια και συγγραφή επιστολών, όπως κάναμε στο παρελθόν, δεν ολοκλήρωσαν τη δουλειά τότε και σίγουρα δεν θα το κάνουν τώρα. Χωρίς συντομεύσεις. Όχι ανόητη ρητορική.

Πρέπει να σας πω ότι έχω αρκετά περίεργα πράγματα στο γραφείο μου. Επιστολές, e-mail, τηλεφωνήματα. Οι άνθρωποι μου γράφουν με ιδέες που πιστεύουν ότι θα μας βάλουν στον δρόμο της νίκης. Όλοι αναζητούν αυτή τη γρήγορη λύση. Το σωστό σύνθημα. Η ασημένια σφαίρα – που θα νικήσει τους εχθρούς μας και θα αποκαταστήσει την ελευθερία στην Αμερική. Σχεδόν καθημερινά, λαμβάνω τη λύση κάποιου – το σπουδαίο σχέδιο που κανείς άλλος δεν έχει σκεφτεί.

Για παράδειγμα, ένας καλός μου φίλος έγραψε ένα τεράστιο βιβλίο που περιείχε όλα τα στοιχεία και τους αριθμούς για να αποδείξει τη θέση του ενάντια σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Με πήρε τηλέφωνο για να πει το μόνο που έπρεπε να κάνουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα ήταν να φέρουμε ένα αντίγραφο του βιβλίου στα χέρια κάθε μέλους του Κογκρέσου.

Του είπα ότι η κύρια πλάνη στο σχέδιό του ήταν ότι πίστευε ότι οι βουλευτές μπορούσαν να διαβάσουν. Στην πραγματικότητα, τώρα έχουν τις ψήφους στο Κογκρέσο που λειτουργεί ακριβώς όπως ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού. Πραγματικά, για τη μόνη ερώτηση που κάνουν τώρα είναι: „Θέλετε να το μεγαλώσετε;“

Έλαβα κουμπιά, αυτοκόλλητα με προφυλακτήρες και μπλουζάκια – όλα δημιουργήθηκαν για να παρέχουν «το μήνυμα» που θα ανατρέψει τα πάντα. Έχω λάβει τηλεφωνήματα που οδήγησαν σε μακροχρόνιες συζητήσεις σχετικά με το πώς να καταλήξω στο σωστό ήχο που θα αιχμαλωτίσει τη φαντασία του έθνους και θα στείλει τους απατεώνες στο ψηλό γρασίδι. Και το προσωπικό μου αγαπημένο – «θα χρησιμοποιήσουμε λέξεις που θα είναι τόσο αθώες που η άλλη πλευρά δεν θα ξέρει τι κάνουμε πραγματικά».

Η ασημένια σφαίρα

Λοιπόν, ποια είναι η πραγματική ασημένια σφαίρα για να σώσουμε την ελευθερία μας; Πάω να σας το δώσω.

Συχνά ακούω να θρηνούν ότι η Δημοκρατία είναι νεκρή και ότι τώρα ελεγχόμαστε από την Ουάσιγκτον. Ξέρετε τι – βρήκα ότι δεν είναι αλήθεια. Η Δημοκρατία είναι ακόμα εκεί θαμμένη κάτω από το βάρος μη εκλεγμένων επιτροπών σχεδιασμού, δηλώσεων οραματισμού και επιτροπών αναθεώρησης. Η Δημοκρατία δεν έχει πεθάνει, είναι απλώς σκουριασμένη από έλλειψη χρήσης. Είναι ακόμα εκεί και εξακολουθεί να είναι οπλισμένο με την ασημένια σφαίρα που παρείχαν οι ιδρυτές για να εγγυηθούν ότι κανείς δεν θα μπορούσε να το αφαιρέσει. Βλέπετε, οι ιδρυτές μας δημιούργησαν αυτή τη Δημοκρατία για να αυτοπροστατεύεται καθιστώντας την κυβέρνηση σε τοπικό επίπεδο την πιο ισχυρή δύναμη.

Ο Silver Bullet είναι ο «καπετάνιος της περιοχής». Κοροϊδεύεις; Ήλπιζα για κάτι πολύ πιο συναρπαστικό! Λοιπόν, αυτός είναι μάλλον ο λόγος που το αγνοήσαμε. Θα προτιμούσαμε να στρέψουμε την προσοχή μας στην Ουάσιγκτον, το Κογκρέσο ή τον Πρόεδρο. Γιατί τότε, αυτές οι κυβερνητικές οντότητες είναι τόσο ισχυρές σήμερα; Γιατί τους αφήσαμε να γίνουν ισχυροί δίνοντας όλη μας την προσοχή πάνω τους – αγνοώντας τη συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αλλά η δύναμη εξακολουθεί να βρίσκεται στον ΤΟΠΙΚΟ καπετάνιο του περιβόλου. Οι αντίπαλοί μας το ξέρουν. Δεν έχουν αφήσει κανένα ταπεινό αξίωμα ανέγγιχτο. Τσέκαρέ το. Πηγαίνετε στην τοπική αυτοδιοίκησή σας και ελέγξτε τις πολιτικές που εφαρμόζουν ο θηροφύλακας και ο κυνηγός – Βιώσιμη Ανάπτυξη και δικαιώματα των ζώων, πιθανότατα. Ταμίας της πόλης. Δημοτικός υπάλληλος. Οι άνθρωποι που εισπράττουν τους φόρους και εκδίδουν άδειες. Ποιες είναι οι πολιτικές τους; Τι λέτε για το τμήμα σχεδιασμού/ανάπτυξης και την πολιτική του για τις οικοδομικές άδειες; Βιώσιμη Ανάπτυξη; Τώρα προχωρήστε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο.

Το 2005, τα Ηνωμένα Έθνη πραγματοποίησαν μια μεγάλη διάσκεψη στο Σαν Φρανσίσκο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οι κύριοι στόχοι του συνεδρίου ήταν οι δήμαρχοι. Όσοι παρευρέθηκαν κλήθηκαν να υπογράψουν δύο έγγραφα – τη Διακήρυξη των Πρασίνων Πόλεων και τις Αστικές Περιβαλλοντικές Συμφωνίες, στις οποίες οι δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να αναλάβουν 21 θέματα δράσης τα επόμενα χρόνια για την εφαρμογή της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Αυτά τα στοιχεία δράσης περιελάμβαναν την πολιτική για το νερό, την ενεργειακή πολιτική, τις μεταφορές και την υγεία. Στους δημάρχους δόθηκε δείγμα νομοθεσίας και δεσμεύτηκαν να το θεσπίσουν. Οι πολιτικές απαιτούσαν την εφαρμογή της Συνθήκης του Κιότο για την υπερθέρμανση του πλανήτη και της Ατζέντας 21.

Μια εβδομάδα αργότερα, στο Σικάγο, η Διάσκεψη των Δημάρχων των ΗΠΑ ζήτησε τις ίδιες πολιτικές, καθιστώντας τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Κιότο τις δύο προτεραιότητες των δημάρχων του έθνους.

Εν ολίγοις, οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι η δύναμη να μας επιβάλει αυτήν την τυραννία βρίσκεται τώρα σε τοπικό επίπεδο. Δεν θα κάνει πολύ καλό να ξοδέψετε χρόνο προσπαθώντας να το σταματήσετε μέσω του Κογκρέσου ή του Λευκού Οίκου. Τι καταλαβαίνει ο ΟΗΕ που δεν καταλαβαίνουμε εγώ και εσύ; Ότι δεν έχει σημασία ποια είναι η πολιτική της Ουάσιγκτον. Απλώς θα κάνουν τις τοπικές πόλεις να το κάνουν ούτως ή άλλως – επειδή οι πόλεις και οι πόλεις έχουν τη δύναμη να αποφασίζουν μόνες τους.

Think Globally – Act Locally

Σκεφτείτε παγκόσμια – το να ενεργείτε τοπικά δεν είναι απλώς ένα σύνθημα. Είναι μια ατζέντα. Τώρα, για να σώσουμε τη Δημοκρατία και τον τρόπο ζωής μας, πρέπει να τα καταφέρουμε μας ημερήσια διάταξη. Οι Ιδρυτές το έκαναν.

Κάντε ένα γράφημα με κάθε θέση που είναι διαθέσιμη στην κομητεία σας. Αναλύστε το στο επίπεδο του περιβόλου και μετά στο επίπεδο του θαλάμου. Καταγράψτε κάθε γραφείο και κάθε θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Τώρα θα αρχίσετε να βλέπετε πόσο μεγάλο έργο είναι. Αλλά κάντε το ένα βήμα τη φορά. Ξεκινήστε να γεμίζετε αυτά τα σημεία.

Εργαστείτε ήσυχα. Μην κάνετε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσετε τις ενέργειές σας στην κοινότητα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις ένα πολιτικό κόμμα για να οργανώσει τις περιφέρειες. Οργανώστε μια τοπική ομάδα ακτιβιστών – την ονομάζω δημιουργία ενός Freedom Pod. Βρείτε άτομα σε τοπικές γειτονιές που είναι πρόθυμα να μιλήσουν με τους γείτονές τους, να τους πάρουν έντυπα και να κάνουν τηλεφωνήματα. Σύντομα, θα μάθουν ποιοι είναι οι γείτονες που συμμερίζονται τους στόχους και τις αρχές μας. Την ημέρα των εκλογών, αυτοί οι εθελοντές θα καλέσουν αυτούς τους γείτονες και θα τους παρασύρουν στις κάλπες. Ο στόχος εδώ είναι να φέρουμε τους ανθρώπους μας που κατανοούν την ατζέντα του Sustainablist σε μέρη λήψης αποφάσεων.

Θα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να έχουν υποψηφίους από κάθε κόμμα για το ίδιο θέμα. Είναι ένα γκολ για το σουτ. Η άλλη πλευρά φαίνεται ότι το πέτυχε. Αλλά βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι που κατανοούν ολόκληρη την εικόνα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Ατζέντα 21. Δεν θα σας ωφελήσει να εκλέξετε υποψηφίους που είναι, ίσως, καλοί σε ένα θέμα, όπως ο έλεγχος των όπλων ή η άμβλωση, αλλά δεν καταλαβαίνουν όλη την εικόνα. Αυτοί είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που θα σας αποτύχουν αργότερα.

Θα χρειαστείτε εργαζόμενους στην περιφέρεια για να βεβαιωθείτε ότι ο λαός μας θα πάει στις κάλπες. Θα χρειαστείτε εργαζόμενους στις κάλπες για να βεβαιωθείτε ότι οι ψήφοι μας καταμετρώνται. Βεβαιωθείτε ότι είναι άτομα που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Θέστε έναν υποψήφιο για το χαμηλότερο γραφείο στην πόλη. Ελέγξτε το. Καμία θέση δεν είναι χωρίς εξουσία. Μετά κάντε το ξανά. Ανεβείτε τη σκάλα. Αποκτήστε περισσότερες περιφέρειες. Μεγαλώστε, γειτονιά με γειτονιά.

Βήμα βήμα. Ελέγξτε αρκετές περιφέρειες και τελικά, ακόμη και οι υποψήφιοι για την προεδρία θα σας αναζητήσουν βοήθεια για να εκλεγούν. Και πάλι, βοηθήστε μόνο στην εκλογή τοπικών αξιωματούχων που αντιτίθενται στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αρνηθείτε να υποστηρίξετε το μικρότερο από τα δύο κακά.

Δώστε προσοχή στα μη εκλεγμένα συμβούλια αξιολόγησης, τις επιτροπές πολιτικής και τις επιτροπές σχεδιασμού. Μπορείτε να πάρετε έναν από τους ανθρώπους σας σε αυτό; Ποιος κάνει το ραντεβού;

Μπορείτε να φανταστείτε τη ζημιά που θα μπορούσαμε να κάνουμε στους στόχους των Sustainablist αν βάλουμε ένα άτομο στο τοπικό συμβούλιο αρχιτεκτονικής κριτικής;

Πρέπει να έχετε την ικανότητα να δημιουργείτε διαμάχες κατά των πολιτικών από τους τρέχοντες κατόχους αξιωμάτων. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε ομοϊδεάτες ανθρώπους για να ενωθούν μαζί σας. Και θα βοηθήσει στη δημιουργία προβλημάτων, ώστε οι υποψήφιοί σας να μπορούν να κερδίσουν. Θυμηθείτε, οι περισσότεροι άνθρωποι θα αντιτίθεντο στους Βιώσιμους αν γνώριζαν την αλήθεια. Πες τους. Απλώστε.

Νέο Εμπορικό Επιμελητήριο;

Σκεφτείτε αυτήν την ιδέα. Εάν το τοπικό σας αγροτικό γραφείο ή το εμπορικό επιμελητήριο δεν σας εκπροσωπεί – ξεκινήστε ένα αντίπαλό σας. Δεν είναι κυβέρνηση, είναι ιδιωτικοί οργανισμοί στους οποίους οι άνθρωποι πληρώνουν εισφορές για να εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους. Κατανοήστε αυτό – δεν χρειάζεται να δεχθείτε απλώς τη διπλή τους συναλλαγή. Πήγαινε γύρω τους. Για να διαδώσετε τη λέξη και να δημιουργήσετε τον νέο σας οργανισμό, εμφανιστείτε στις συνεδριάσεις του συμβουλίου ή στις συνεδριάσεις οποιουδήποτε οργανισμού ή συμβουλίου που υποτίθεται ότι θα χαράξει πολιτική που σας επηρεάζει. Δηλώστε τις θέσεις σας.

Ως νέα ομάδα που εκπροσωπεί επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιοκτήτες σπιτιού ή αγρότες, απαιτήστε τη γνώμη σας. Υποστηρίξτε τις απαιτήσεις σας εκδίδοντας δελτία ειδήσεων και κάνοντας συνεντεύξεις στο τοπικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση – εκπροσωπώντας τη νέα σας ομάδα. Ξεκινήστε λέγοντας ξανά και ξανά ότι αυτά τα κυβερνητικά όργανα δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των γειτόνων σας.

Εάν κάνετε αρκετό θόρυβο ως η ομάδα που πραγματικά υπερασπίζεται τους αγρότες ή τις επιχειρήσεις ή τους ιδιοκτήτες σπιτιού, πολλοί θα ενωθούν μαζί σας. Θα τραβήξετε τη δομή εξουσίας από κάτω από τις καθιερωμένες οργανώσεις που έχουν καταληφθεί από τους εχθρούς μας.

Σίγουρα, είμαστε πολύ πίσω. Σίγουρα, έχουμε μια τεράστια δουλειά μπροστά μας και θα ήμασταν ανόητοι αν αυταπατούμε διαφορετικά. Όμως, μετά από όλη τη σκληρή δουλειά μας όλα αυτά τα χρόνια, αφού ήμασταν μια μοναχική φωνή στην ερημιά, κάτι ξεκίνησε εδώ. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κάτι είναι πολύ λάθος. Δώστε τους μια εναλλακτική φωνή και οδηγήστε τους σε ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι τώρα η ώρα να κυκλώσετε τα βαγόνια ή να τα παρατήσετε. Τώρα είναι η ώρα να απομακρυνθείτε, να εμπλακείτε και να ανατρέψετε τα τραπέζια. Σταματήστε να είστε ευγενικοί με τους καταπιεστές σας! Πες τους ότι πέρασε η ώρα τους. Πείτε σε όσους προσποιούνται ότι μιλούν για εσάς στην Ουάσιγκτον, στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας, στην επιτροπή της κομητείας ή στο δημοτικό συμβούλιο, είτε να συμμορφωθούν με την ατζέντα μας – είτε να ξεφύγουν από το δρόμο. Δεν πρόκειται πλέον να πηγαίνουμε ήσυχα στη νύχτα.

Τρελαθείτε, αλλά αφήστε τον θυμό να είναι η πηγή ενέργειας σας. Ασχοληθείτε και κάντε ό,τι χρειάζεται για να κερδίσετε. Οργανωθείτε σε τοπικό επίπεδο – χρησιμοποιήστε τη δύναμη που μας έδωσαν οι Ιδρυτές Πατέρες για να διατηρήσουμε τη Δημοκρατία – και απορρίψτε τον ζυγό της τυραννίας.

Γράψτε το και κρατήστε το μπροστά σας ανά πάσα στιγμή:Το δικαίωμα του ατόμου να κατέχει και να ελέγχει την ιδιωτική ιδιοκτησία είναι το θεμέλιο της ελευθερίας.» Και τώρα γράψε αυτό: „Το Precinct Captain είναι η ρίζα της νίκης.» Αυτή είναι η ασημένια σφαίρα που οδηγεί στη διαρκή ελευθερία. Βάλτε τα δύο μαζί και αποκαταστήστε και διατηρήστε αυτή τη Δημοκρατία.

Τώρα αυτό είναι κάτι που πρέπει να πείτε στα εγγόνια σας όταν ρωτούν τι κάνατε στον μεγάλο πόλεμο για να διατηρήσετε την αμερικανική ελευθερία. Χαιρετίστε και πείτε τους «Ήμουν Καπετάνιος Περιφέρειας».