Θυμόμαστε και γιορτάζουμε την Dr Margaret Rose Oates OBE, MB, ChB, FRCPsych, FRCOG

Θυμόμαστε και γιορτάζουμε την Dr Margaret Rose Oates OBE, MB, ChB, FRCPsych, FRCOG

Januar 11, 2023 0 Von admin

Η Μητρική Συμμαχία Ψυχικής Υγείας (MMHA) με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε για τον θάνατο της Δρ Margaret Rose Oates OBE, MB, ChB, FRCPsych, FRCOG. ένας οραματιστής περιγεννητικός ψυχίατρος, πρωτοπόρος και ηγέτης που άλλαξε τις ζωές αμέτρητων γυναικών και των οικογενειών τους.

Ο φίλος και συνάδελφος, Dr Roch Cantwell, συμφώνησε ευγενικά να μοιραστεί λίγα λόγια για τη μοναδική ζωή και την κληρονομιά του Dr Oates:


Η Μάργκαρετ Όουτς τράβηξε την ψυχιατρική σε πρώιμο στάδιο. Έχοντας εκπαιδευτεί στο Λίβερπουλ, το Κάρντιφ, το Εδιμβούργο, τις Δυτικές Ινδίες και το Μάντσεστερ, έκανε το Νότιγχαμ το σπίτι της, όπου μεγάλωσε τα παιδιά της, και το οποίο ήταν η βάση για την κλινική, την ανάπτυξη υπηρεσιών και τα ακαδημαϊκά της επιτεύγματα.

Το 1974 η Margaret άνοιξε το Μονάδα Μητέρας και Μωρού του Νότιγχαμ, ακολουθούμενη από μια εξειδικευμένη κοινοτική ομάδα το 1978. Το όραμά της ήταν επαναστατικό – να παρέχει την πρώτη ολοκληρωμένη υπηρεσία περιγεννητικής ψυχικής υγείας εσωτερικών ασθενών, κοινότητας και μητρότητας στον κόσμο. Παραμένει το πρότυπο για την ανάπτυξη υπηρεσιών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο.

Τα επιτεύγματα και η επιρροή της ήταν βαθιά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξε την πρώτη ολοκληρωμένη υπηρεσία και το πρώτο κλινικό δίκτυο διαχείρισης περιγεννητικής ψυχικής υγείας. Ηγήθηκε της ίδρυσης της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος Περιγεννητικού RCPsych, καθοδηγώντας την εξέλιξή της στο καθεστώς του Τμήματος (τώρα Διδασκαλείου). Ίδρυσε το RCPsych Περιγεννητικό Δίκτυο Ποιότηταςτο προεπιλεγμένο δίκτυο διαπίστευσης για υπηρεσίες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συμβολή της Μαργαρίτας στο Εμπιστευτικές έρευνες για μητρικούς θανάτους ήταν ένα από τα πιο περήφανα επιτεύγματά της και οδήγησε σε ριζικές βελτιώσεις στη φροντίδα των γυναικών στη μητρότητα, την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τα περιβάλλοντα ψυχικής υγείας. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Marcé Society, τώρα μια παγκόσμια οικογένεια ερευνητών και κλινικών γιατρών αφιερωμένη στην κατανόηση και τη θεραπεία της περιγεννητικής ψυχικής νόσου. Οι συμβουλές της για την ανάπτυξη υπηρεσιών αναζητήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Οι δεξιότητές της ως παιδαγωγός και επικοινωνία ήταν θρυλικές. Μια γενιά προσωπικού υγείας και κοινωνικής φροντίδας επωφελήθηκε από τη διδακτική της αριστεία. Σε κλινικά περιβάλλοντα, η συμπόνια της έλαμψε, συμπληρωμένη από μια ακαδημαϊκή αυστηρότητα και σαφήνεια που έφερε στη διάγνωση και τη διαχείριση.

Ήταν πολύ περήφανη για τα τέσσερα παιδιά της και χαιρόταν για κάθε εγγόνι. Τα πολλά επιτεύγματά της αναγνωρίστηκαν με την απονομή ενός OBE το 2009, μια τιμητική υποτροφία RCOG και μια Βραβείο RCPsych Lifetime Achievement. Ωστόσο, η μεγαλύτερη κληρονομιά της είναι ότι οι ζωές των γυναικών με μητρική ψυχική ασθένεια, και των μωρών και των οικογενειών τους, θα ήταν πολύ φτωχότερες και, σε πολλές περιπτώσεις, βυθισμένες στην τραγωδία, αν δεν ήταν η αδιάκοπη εργασία της για λογαριασμό τους.


ΔΕΙΤΕ: Ένας φόρος τιμής στο έργο της Dr Margaret Oates όταν κέρδισε ένα βραβείο RCPsych Lifetime Achievement το 2013

«Η Μάργκαρετ Όουτς θα λείψει πολύ σε όλους όσον αφορά την περιγεννητική ψυχική υγεία. Έκανε τεράστια συνεισφορά στην πρωτοπορία σε ό,τι έχει κάνει εκστρατεία το MMHA, από τον εντοπισμό των κινδύνων, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες, τα δίκτυα και τα πρότυπα ποιότητας μέχρι τις στρατηγικές και τις πολιτικές».

– Dr Alain Gregoire, Σύμβουλος Περιγεννητικής Ψυχίατρος και Επίτιμος Πρόεδρος του MMHA