Η Walmart ακυρώνει παραγγελίες καθώς παλεύει με το υπερβολικό απόθεμα

Η Walmart ακυρώνει παραγγελίες καθώς παλεύει με το υπερβολικό απόθεμα

Dezember 1, 2022 0 Von admin
Ευγενική προσφορά εικόνας: www.flickr.com

Ο John Rainey, CFO, Walmart, είπε ότι η εταιρεία έχει «ακυρώσει δισεκατομμύρια παραγγελίες» για να αντιμετωπίσει τις συσσωρεύσεις αποθεμάτων που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία τρίμηνα.

Εκτός από τις ακυρώσεις παραγγελιών, ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου κατέφυγε επίσης σε μαρκάρισμα σε κατηγορίες που πουλούσαν λιγότερο.

Ο John Furner, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Walmart US, δήλωσε: «Αισθανόμαστε πολύ καλύτερα για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Έχουμε ακόμα το απόθεμα για επεξεργασία και απορρόφηση από τα ανεκτέλεστα, όπως είπαμε. Χρειαζόμαστε λοιπόν μερικά τέταρτα για να το κάνουμε αυτό».

Είπε ότι η εξάλειψη των πλεονασμάτων ένδυσης ήταν «επείγουσα» στο 2ο τρίμηνο, δεδομένου ότι ορισμένα από αυτά τα είδη είναι εποχιακά και θα είναι λιγότερο σημαντικά μόλις ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο.

Σε μια κλήση με επενδυτές που ανακοινώνουν τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, η ανώτατη διοίκηση της εταιρείας συμμερίστηκε αυτό.

Η Walmart ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο, αφού μείωσε τις προοπτικές της για το τρίμηνο τον περασμένο μήνα. Τα συνολικά έσοδα ήταν 152,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 8,4 τοις εκατό, σε σύγκριση με εκτιμήσεις 150,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Οι πωλήσεις καταστημάτων Walmart στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,5%.

Η εταιρεία είπε ότι έλαβε καλή ανταπόκριση πελατών από αυτές τις μειώσεις τιμών το περασμένο τρίμηνο. Αν και συνεχίζει να αναμένει ότι τα κέρδη θα μειωθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, τώρα προβλέπει μικρότερη πτώση των κερδών στο μέλλον από ό,τι περίμενε προηγουμένως.

Ως ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής των ΗΠΑ, τα αποτελέσματα της Walmart θεωρούνται επίσης ως μέτρο της ισχύος της οικονομίας των ΗΠΑ συνολικά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα είναι άλλο ένα σημάδι ότι, παρά τους ανησυχητικούς δείκτες πιθανής ύφεσης τους επόμενους μήνες, οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν ισχυρές.