Η RV Insurance καλύπτει διαρροές στέγης;

Η RV Insurance καλύπτει διαρροές στέγης;

Januar 13, 2023 0 Von admin
Η επιδιόρθωση της διαρροής οροφής του RV μόνοι σας είναι συνήθως η πιο οικονομική επιλογή.

Η ασφάλεια RV προστατεύει το RV σας από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους. Εάν βγάζετε το RV σας στο δρόμο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τελικά προκύψει κάποια ζημιά στο νερό. Το RV είναι συνεχώς εκτεθειμένο στα στοιχεία και αν έχετε χρησιμοποιήσει το RV σας για παρατεταμένες περιόδους, η ανακάλυψη διαρροής νερού είναι αναπόφευκτη. Τι συμβαίνει όταν διαρρέει νερό από την οροφή του RV;

Όλοι θέλουμε να ξέρουμε αν η ασφαλιστική εταιρεία θα μας καλύψει για τέτοιες επισκευές. Οι περισσότερες διαρροές οροφής RV μπορούν να επιδιορθωθούν σε λίγα λεπτά, αλλά εάν η ζημιά είναι σοβαρή, ίσως χρειαστεί να υποβάλετε αξίωση. Εάν η ζωή και ο ελεύθερος χρόνος σας συνδέονται με το RV, πρέπει να συνάψετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο RV για να το προστατεύσετε. Αυτός ο οδηγός θα επικεντρωθεί στο τι καλύπτεται από την ασφάλιση RV και πώς να χρησιμοποιήσετε την κάλυψη.

Λοιπόν, η ασφάλεια RV καλύπτει διαρροές οροφής; Όχι, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν ζημιές από νερό RV. Η εξαίρεση είναι ορισμένες πολιτικές ζημιών από νερό που μπορούν να προστεθούν στο υπάρχον ασφαλιστήριο συμβόλαιο RV ως πρόσθετο. Αυτά παρέχουν προστασία από ζημιές νερού και διαρροές στέγης. Συμβουλευτείτε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα για να μάθετε εάν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο RV καλύπτει διαρροές στέγης και πλημμύρες. Η ολοκληρωμένη ασφάλιση παρέχει βασική κάλυψη ζημιών από το νερό εάν προκλήθηκαν από τη φύση. Εάν η ζημιά προκλήθηκε λόγω έλλειψης συντήρησης, θα πρέπει να πληρώσετε για τις επισκευές από την τσέπη σας.

Ζημιά από νερό RV Insurance: Τι ΔΕΝ καλύπτεται

Η ασφάλιση RV και η πλήρης ασφάλιση αυτοκινήτου θα αποκλείσουν μια σειρά από κοινές αιτίες για διαρροές οροφής στο όχημα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τι δεν καλύπτεται από τα τυπικά ασφαλιστήρια συμβόλαια RV. Η ασφάλεια RV ΔΕΝ καλύπτει καμία από τις ακόλουθες αιτίες για διαρροές στέγης:

  • ✖ Κατασκευαστικά ελαττώματα. Εάν το RV αγοράστηκε ολοκαίνουργιο αλλά είχε ελάττωμα στην οροφή, η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα σας καλύψει για τα κατασκευαστικά ελαττώματα. Θα πρέπει να αξιοποιήσετε την εγγύηση του κατασκευαστή σας για να διορθώσετε τη ζημιά.
  • ✖ Προϋπάρχουσα Ζημιά. Εάν το RV αγοράστηκε από την αγορά μεταχειρισμένων και είχε ήδη ρωγμές και ρήξεις στην οροφή, αυτό δεν θα καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρεία.
  • ✖ Φθορά και σκίσιμο. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το RV σας, τόσο περισσότερο είναι επιρρεπές σε ζημιά. Εάν έχετε μια μικρή τρύπα στην οροφή, αυτή θα μπορούσε να ανοίξει κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και να επιτρέψει στο νερό να διεισδύσει στο εσωτερικό. Η συντήρηση δεν καλύπτεται και εναπόκειται αποκλειστικά στον ιδιοκτήτη να διορθώσει τη ζημιά.
  • ✖ Ακραίες θερμοκρασίες. Εάν το RV εκτίθεται σε σκληρά στοιχεία, όπως παγωμένο κρύο ή υπερβολική ζέστη συνεχώς, η ζημιά που προκύπτει δεν θα καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρεία.
  • Συσσώρευση χιονιού/πάγου. Ενώ το βάρος του χιονιού και του πάγου καλύπτεται από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιοκτητών σπιτιού, δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια RV. Θα πρέπει να καθαρίσετε χειροκίνητα το χιόνι και τον πάγο από την οροφή του RV σας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σημείωση: Ακόμα κι αν μια συγκεκριμένη μορφή ζημίας καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρεία RV, μπορεί να αρνηθεί την αξίωσή σας εάν η ασφαλιστική εταιρεία ανακαλύψει ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Η ζημιά από το νερό καλύπτεται μόνο εάν προέκυψε με απροσδόκητο και τυχαίο τρόπο. Για παράδειγμα, εάν το χαλάζι καταστρέψει την οροφή του RV σας, αυτό είναι μια φυσική αιτία και θα είστε καλυμμένοι.

Ας υποθέσουμε ότι όλες οι ζημιές που προκύπτουν μακροπρόθεσμα δεν πρόκειται να είναι τυχαία. Ως ιδιοκτήτης RV, πρέπει να αποτρέψετε προβλήματα έγκαιρα. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσατε μια μικρή ρωγμή και δεν μπήκατε στον κόπο να τη διορθώσετε, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε και τώρα έχετε ένα τεράστιο κενό στην οροφή RV σας, αυτή η ζημιά προέκυψε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλιστής δεν θα σας αποζημιώσει για αυτό. Υπάρχουν διαφορές στην κάλυψη για RV πλήρους και μερικής απασχόλησης. Εάν το RV είναι η κύρια κατοικία σας, θα έχετε μεγαλύτερη κάλυψη στο συμβόλαιό σας από ό,τι εάν χρησιμοποιείτε το RV μόνο για οδικά ταξίδια. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα θα είστε καλυμμένοι για ζημιές από το νερό ως αποτέλεσμα.

Επαγγελματική συμβουλή: Υπάρχει μια λύση για τη διεκδίκηση ζημιών στο RV και αυτός είναι να ρωτήσετε την ασφαλιστική εταιρεία εάν η ασφάλεια των ιδιοκτητών του σπιτιού σας μπορεί να καλύψει τη ζημιά. Εάν το σπίτι σας είναι ασφαλισμένο μέσω της ίδιας εταιρείας με το RV σας, ίσως μπορείτε να υποβάλετε αξίωση χρησιμοποιώντας την ασφάλιση των ιδιοκτητών του σπιτιού σας.

Η ασφαλιστική εταιρεία θα είναι πιο ανοιχτή στην κάλυψη των ζημιών σας εάν ασφαλίσετε και το RV και το σπίτι. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την επιτυχία του ισχυρισμού, όπως η ηλικία του RV και του μοντέλου. Τα παλαιότερα RV διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο. Καλέστε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα και ρωτήστε εάν η ασφάλεια του σπιτιού σας θα καλύψει τη ζημιά στο RV.

Πώς να διερευνήσετε την πηγή διαρροής

Για να εντοπίσετε διαρροές νερού στο RV, θα πρέπει να ξεκινήσετε από πάνω προς τα κάτω. Οι διαρροές στέγης είναι η μεγαλύτερη πηγή του προβλήματος διαρροής. Ξεκινήστε αναλύοντας την οροφή για τρύπες ανεβαίνοντας στο RV σας. Εκεί θα διαπιστώσετε εάν έχετε μικροσκοπικά κενά και θα μπορείτε να βρείτε εμφανείς ζημιές στη γραμμή της οροφής, στο παρακαμπτήριο και σε άλλες περιοχές στέγης. Ελέγξτε για χαλαρά πλαϊνά και μη σφραγισμένα ανοίγματα στο RV. Βεβαιωθείτε ότι οι τσιμούχες των παραθύρων δεν έχουν υποστεί ζημιά.

Πώς να διορθώσετε τις διαρροές στέγης στο RV

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να κάνετε γρήγορες επισκευές στην οροφή μόνοι σας ως έργο DYI. Η επισκευή της οροφής δεν χρειάζεται να κοστίσει χιλιάδες δολάρια και χρειάζεστε μόνο ένα προϊόν στεγανοποίησης για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες σε κάθε ένα από αυτά τα εργαλεία στεγανοποίησης για μέγιστα αποτελέσματα:

  • ΜΟΝΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ. Πηγαίνετε στο τοπικό σας κατάστημα υλικού και πάρτε μια μικροταινία σφράγισης. Αυτή είναι μια εύχρηστη ταινία που θα χρειαστείτε κάθε τόσο στις μετακινήσεις σας με το RV, επειδή μπορεί να διορθώσει όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένης της οροφής. Η ταινία μικροσφράγισης είναι εύκολη στη χρήση και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε την περιοχή σφράγισης, να την κόψετε στο μέγεθος και να κολλήσετε τη σφράγιση στη θέση της. Αυτή η ταινία δεν είναι πολύ όμορφη, αλλά είναι στιβαρή και σταματά τη διαρροή.
  • Υγρή σφραγίδα. Εάν έχετε μεγαλύτερη ρωγμή στην οροφή και δεν θέλετε να την επανακολλάτε συχνά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφραγιστικό για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Μπορείτε επίσης να παραλάβετε ένα υγρό σφραγιστικό από το κατάστημα υλικού. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να το εφαρμόσετε στην οροφή είναι να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα στην πληγείσα περιοχή. Μπορείτε επίσης να αποκαταστήσετε την επίστρωση της οροφής χρησιμοποιώντας ένα υγρό σφραγιστικό. Εάν έχετε σημαντική ζημιά στην οροφή, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα αστάρι για να προετοιμάσετε την οροφή για το στεγανωτικό. Ένα υγρό στεγανωτικό μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη την οροφή για την αποφυγή διαρροών νερού.
  • Βουλώνω. Το Caulk είναι ιδανικό για άλλες διαρροές νερού στο RV που δεν βρίσκονται στην οροφή αλλά διεισδύουν από τους αεραγωγούς και τα παράθυρα. Μπορείτε να πάρετε το Caulk σε διαφορετικά χρώματα που θα ταιριάζουν με το εσωτερικό και το εξωτερικό του RV σας. Το Caulk μπορεί επίσης να αποτρέψει τη μούχλα στο RV σας σκοτώνοντας τα βακτήρια στην πληγείσα περιοχή.