Η τοπική αρχή θα κάνει το κέντρο της πόλης πιο προσιτό με τις εγκαταστάσεις του Changing Places – AT Today

Η τοπική αρχή θα κάνει το κέντρο της πόλης πιο προσιτό με τις εγκαταστάσεις του Changing Places – AT Today

Dezember 21, 2022 0 Von admin

Μια νέα, σύγχρονη εγκατάσταση Changing Places θα εγκατασταθεί στο The Forum στο κέντρο της πόλης Norwich το νέο έτος, μετά από μια επιτυχημένη προσφορά για κρατική χρηματοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Norwich.

Το συμβούλιο ελπίζει ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα σημαίνουν ότι όσοι πρέπει να χρησιμοποιούν προσβάσιμες εγκαταστάσεις τουαλέτας θα μπορούν να επωφεληθούν από περισσότερα από αυτά που έχει να προσφέρει το Φόρουμ και η πόλη.

Σε αντίθεση με τις τυπικές προσβάσιμες τουαλέτες, οι τουαλέτες Changing Places (CPT) διαθέτουν πάγκο αλλαγής ενηλίκων και εγκαταστάσεις ανύψωσης, καθώς και επιπλέον χώρο για τους φροντιστές.

Το δημοτικό συμβούλιο πέτυχε στην προσπάθειά του για ένα μέρος της χρηματοδότησης των 30 εκατομμυρίων λιρών της κυβέρνησης για το Changing Places – λαμβάνοντας 65.000 £ για τη νέα εγκατάσταση.

Η Teresa Wood, Επικεφαλής Περιουσίας στο The Forum, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που λάβαμε χρηματοδότηση για τις εγκαταστάσεις του Changing Places, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ζωτικής σημασίας παροχές σε όσους ζουν με αναπηρίες.

«Η υπερσύγχρονη τουαλέτα μας Changing Places θα εγκατασταθεί το νέο έτος, παράλληλα με μια αναβάθμιση στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις μας.

«Το Φόρουμ είναι εδώ για όλους και εγκαθιστώντας νέους προσβάσιμους χώρους μπορούμε να καλωσορίσουμε περισσότερους ανθρώπους στο κτήριο μας».

Το GOV.UK αναφέρει ότι περισσότερα από 250.000 άτομα με βαριά αναπηρία θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους μετά την κίνηση της κυβέρνησης για να καταστήσει υποχρεωτικές τις τουαλέτες Changing Places σε νέα κτίρια.

Ο Άλαν Γουότερς, Αρχηγός του Δημοτικού Συμβουλίου του Νόριτς, δήλωσε: «Κανένας κάτοικος ή επισκέπτης στο Νόριτς δεν θα πρέπει ποτέ να ανησυχεί ότι δεν έχει πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις τουαλέτας.

«Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που είμαστε μια από τις τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα που λαμβάνει αυτά τα χρήματα, τα οποία θα προσφέρουν ζωτικής σημασίας προσβάσιμες εγκαταστάσεις στην πόλη μας».

Η πλήρης αναβάθμιση των τουαλετών πελατών The Forum και η εγκατάσταση της νέας τουαλέτας Changing Places θα πραγματοποιηθεί από τον τοπικό εργολάβο Ovamill, από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι οι τοπικές αρχές στην Αγγλία θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης Changing Places με συνολικά διαθέσιμα 6,5 εκατομμύρια £.