Η σύνδεση και η αγορά γραφείων αυξάνουν τις προμήθειες από την Ινδία

Η σύνδεση και η αγορά γραφείων αυξάνουν τις προμήθειες από την Ινδία

November 30, 2022 0 Von admin

  • Ο λιανοπωλητής με έδρα τις Κάτω Χώρες Το κεντρί θα διπλασιάσει τις προμήθειες από την Ινδία μέχρι το επόμενο έτος.
  • Εισαγωγέας με έδρα την Αυστραλία Cotton Haven πρόκειται να προσθέσει ρούχα μόδας και ιατρικά υφάσματα στην προμήθεια της από την Ινδία.
  • Με βάση τη Noida MS India Sourcing προσθέτει νέους πελάτες και κατηγορίες προϊόντων.

Αυτά είναι τρία παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο οι διάφοροι σύνδεσμοι και οι αγοραπωλησίες κατοικιών είναι προσανατολισμένοι στην αύξηση της προμήθειας από την Ινδία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για αυτήν την αύξηση της προμήθειας, συμπεριλαμβανομένων μεμονωμένων λόγων, όπως λίγοι από τους λιανοπωλητές που προσθέτουν νέα καταστήματα, οι εισαγωγείς που προσθέτουν νέα προϊόντα στις προσφορές τους, νέες αγορές και νέοι πελάτες, επίσης, στη διαδικασία ενσωμάτωσης. Οι αγοραστές που μετατοπίζουν τη βάση προμήθειας από την Κίνα στην Ινδία και εξερευνούν τις δυνατότητες της Ινδίας είναι ο πιο συνηθισμένος από τους διάφορους γενικούς λόγους που αναφέρονται.

Η Sting ξεκίνησε το γραφείο προμηθειών στην Ινδία μόλις δύο χρόνια πριν και πρόσφατα επέκτεινε το ίδιο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία – με πάνω από 150 καταστήματα – σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα καθώς παρατηρείται καλή ζήτηση και στα υπάρχοντα καταστήματα. Μέχρι το επόμενο έτος, η εταιρεία θα διπλασιάσει τις προμήθειες της από την Ινδία, που σήμερα είναι περίπου 7-8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σουμπάς Νταντζαγιάν, MD, Ινδία & Νότια Ασία, The Sting Companies Sourcing and Productions, είπε, «Από την Ινδία, έχουμε στόχο να αντλήσουμε 15 εκατομμύρια ευρώ στην τρέχουσα δημοσιονομική. Η Ινδία είναι γεμάτη δυνατότητες στις περισσότερες από τις κατηγορίες προϊόντων, είτε πρόκειται για ανάπτυξη σχεδιασμού, έγκαιρη παράδοση ή ακόμα και κοστολόγηση και θέλουμε να διερευνήσουμε πλήρως αυτές τις δυνατότητες. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για να αυξήσουμε την ώθησή μας στην Ινδία».

Συμφωνώντας πλήρως με τις δυνατότητες της Ινδίας, Cotton Haven Apparels, Κοϊμπατόρε (θυγατρική της Cotton Haven PTY Ltd., Αυστραλία) είναι μια άλλη εταιρεία που βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης των προμηθειών της από την Ινδία.

Μέχρι στιγμής η μητρική της αυστραλιανή εταιρεία ήταν εξ ολοκλήρου με στολές και ρούχα εργασίας, αλλά τώρα εισέρχεται στα ενδύματα μόδας, τα ιατρικά υφάσματα και προσθέτει νέες αγορές επίσης. Η εταιρεία έχει πελάτες στην Αυστραλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στη Μέση Ανατολή και τώρα επεκτείνεται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αναμένει ανάπτυξη 100% εξερευνώντας νέες κατηγορίες και νέες αγορές.

Αρχικά, η προμήθεια των ενδυμάτων μόδας θα είναι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κομμάτια ετησίως από την Ινδία.

N. Thiyagarajan, GM, Cotton Haven Apparels

«Προηγουμένως η μητρική μας εταιρεία δεν εστίαζε πολύ στην προέλευση από την Ινδία λόγω ζητημάτων τιμής, χρόνου παράδοσης και εστίαζε κυρίως στην Κίνα και το Μπαγκλαντές, αλλά τώρα έχουν ανοίξει και έχω παρατηρήσει ότι οι Ινδοί πωλητές έχουν επίσης βελτιωθεί ως προς το σημείο τιμών και χρόνος παράδοσης. Και για τη νέα μας πρωτοβουλία σχετικά με τα ενδύματα μόδας και τα ιατρικά υφάσματα, τα οποία είναι τα δυνατά σημεία της Ινδίας, η χώρα θα αποτελέσει σίγουρα μια ισχυρή βάση προμήθειας για την εταιρεία μας», είπε. N. Thiyagarajan, GM της εταιρείας που είναι και NIFTian.

Μοιράζοντας την ώθηση για την έναρξη του τμήματος ρούχων μόδας, είπε ότι, «Όταν ασχολούμαστε με στολές και προστατευτικά ρούχα, περιοριζόμαστε καθώς αυτά είναι εξειδικευμένα τμήματα. Και αυτά είναι επίσης ευαίσθητα στις τιμές, ενώ στον κλάδο της μόδας, υπάρχει περιθώριο για προστιθέμενη αξία καθώς και για βασικά ενδύματα, ποικιλία υφασμάτων και σχεδίων. Οι τύποι προστιθέμενης αξίας δίνουν χώρο για καλύτερη τιμή.»

Team The Sting, μέχρι το επόμενο έτος, η εταιρεία θα διπλασιάσει τις προμήθειες της από την Ινδία, η οποία αυτή τη στιγμή είναι περίπου 7-8 εκατομμύρια € ετησίως

Αγορά γραφείων επίσης σε τροχιά ανάπτυξης

Όχι μόνο τα γραφεία συνδέσμου διαφόρων εταιρειών στο εξωτερικό, αλλά και οι ινδικοί οίκοι αγορών είναι επίσης προσανατολισμένοι να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους σε παρόμοιες γραμμές προσθέτοντας νέους πελάτες, νεότερες κατηγορίες προϊόντων κ.λπ.

Η MS India Sourcing, ένας οίκος αγοράς με έδρα τη Noida που ασχολείται κυρίως με γυναικεία και παιδικά ενδύματα, βρίσκεται σε σοβαρή συζήτηση με έξι νέους πελάτες (μεγάλους λιανοπωλητές και χονδρεμπόρους) και τουλάχιστον τρεις ή και περισσότεροι αναμένεται να είναι μαζί με την εταιρεία.

Σούριντερ Σινγκ, Εταίρος της εταιρείας είπε, «Οι βασικές αγορές μας είναι η ΕΕ και οι ΗΠΑ και εστιάζουμε στο ίδιο με τη νέα προσφορά βιώσιμων υφασμάτων, καθώς και εργαζόμαστε για να εξερευνήσουμε το τμήμα νοσοκομείων και φιλοξενίας και το ενιαίο τμήμα μετά την Covid, υπήρξε μια τεράστια ζήτηση σε αυτούς τους τομείς και οι στολές είναι εύκολα διαθέσιμες στην Ινδία».

Η εταιρεία που προσφέρει γυναικεία ενδύματα, συνεργάζεται κυρίως με χονδρεμπόρους και λιανοπωλητές και στις δύο χώρες. Αναμένει ανάπτυξη 15 τοις εκατό στις τακτικές δραστηριότητές της και η Surinder πιστεύει ακράδαντα ότι μόλις συμπεριληφθούν νέοι πελάτες και νεότερες κατηγορίες προϊόντων, θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη.

«Υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές στην Ινδία και πιστεύω ότι εκτός από την εκπλήρωση της δέσμευσής μας για την ποιότητα, την παράδοση και την τιμή, υπάρχει ανάγκη να υποστηρίξουμε τους αγοραστές για την ανάπτυξη προϊόντων (PD), καθώς και με τις συλλογικές προσπάθειες για το PD, οι συνολικές ευκαιρίες αυξάνουν πολλά», είπε ο Σούριντερ.

Ευκαιρίες σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων

Για τα Cotton Haven Apparels, η εστίαση θα είναι στα τμήματα ανδρών, παιδιών και γυναικών σε κατηγορίες πλεκτών και υφαντών. Τα κύρια προϊόντα της θα είναι μπλουζάκια, ενεργά ρούχα, επίσημα κοστούμια και μπλέιζερ και επίσημα παντελόνια. Στο μέλλον, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων θα επεκταθεί περαιτέρω.

Όσον αφορά τα ιατρικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ο N. Thiyagarajan μοιράστηκε ότι αυτό είναι επίσης ένα πολύ προοπτικό τμήμα όπου ο όγκος μπορεί να αυξηθεί πολλαπλάσια. Μπορούν να λάβουν παραγγελίες ακόμη και 10 εκατομμυρίων τεμαχίων ενός συγκεκριμένου προϊόντος σε αυτό το τμήμα. Με το μεταβαλλόμενο σενάριο της προμήθειας καθώς η Κίνα δεν αποτελεί προτεραιότητα όπως παλιά, οι αγοραστές κοιτάζουν προς την Ινδία. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι σε λίγα συγκεκριμένα προϊόντα, η διαθεσιμότητα υφασμάτων αποτελεί ανησυχία, διαφορετικά δεν υπάρχει μεγαλύτερο είδος πρόκλησης. Υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις για ιατρικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Το Ταμίλ Ναντού τα πάει καλά στα ιατρικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, επομένως υπάρχουν αρκετοί δρόμοι ανάπτυξης σε αυτήν την κατηγορία.

Η Sting παρέχει κυκλικά πλεκτά και υφαντά προϊόντα για άνδρες και γυναίκες. Λίγα από τα βασικά προϊόντα της περιλαμβάνουν μπλουζάκια, μπλούζες, φούστες και πουκάμισα. Προμηθεύεται ένα μείγμα βασικής και γρήγορης μόδας και αναμένεται να αυξήσει την προμήθεια σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων.

Αναπτυσσόμενη ομάδα, νέα γραφεία, προσθήκη νέων πωλητών

Η Cotton Haven Apparels σχεδιάζει να δημιουργήσει σύντομα ένα νέο και μεγάλο γραφείο στο Coimbatore για το οποίο θα προσλάβει 15 ακόμη επαγγελματίες σε τμήματα όπως το merchandising και η ποιότητα. Επί του παρόντος, η εταιρεία συνεργάζεται με επτά πωλητές από τη Νότια Ινδία καθώς και τη Βόρεια Ινδία. Γίνονται επίσης συζητήσεις με 20 νέους προμηθευτές σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Η εταιρεία θα απευθύνεται σε κατασκευαστές ενδυμάτων της Tirupur και των κοντινών συμπλεγμάτων Erode και Salem για πλεκτά και υφαντά προϊόντα. Για κάθε κατηγορία προϊόντων, θα προσδιορίζονται τουλάχιστον τρεις έως πέντε προμηθευτές. Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους προμηθευτές για την ανάπτυξη προϊόντων επίσης.

Η Sting, συνεργαζόμενη με σχεδόν 10 Ινδούς πωλητές, προσθέτει επίσης τέσσερις νέους προμηθευτές από τώρα. Επέκτεινε το γραφείο της μόλις λίγους μήνες πριν.

Ομοίως, παρά το γεγονός ότι διαθέτει καλές ικανότητες υφιστάμενων προμηθευτών, η MS India Sourcing έχει περίπου 11 τακτικούς προμηθευτές και είναι ανοιχτή να προσθέσει και νέους προμηθευτές, ειδικά αυτούς που ασχολούνται με βιώσιμα προϊόντα και έχουν ώθηση στην ανάπτυξη προϊόντων.

Μόλις λίγους μήνες πριν, Σούπερ ξηρό, η κορυφαία βρετανική εταιρεία λιανικής ένδυσης και αξεσουάρ, δήλωσε επίσημα ότι θα αυξήσει τις προμήθειες της από την Ινδία. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 20 τοις εκατό και τα επόμενα τρία χρόνια, το ίδιο αναμένεται να είναι περίπου 25 τοις εκατό. Λίγα από τα άλλα καθιερωμένα εμπορικά σήματα βρίσκονται επίσης στη διαδικασία να αυξήσουν την προμήθεια από την Ινδία. Πόροι ένδυσης ενημερώθηκε από επιβεβαιωμένες πηγές ότι η M&S αυξάνει επίσης τις προμήθειες από την Ινδία. πρόσφατα η ομάδα της από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν επίσης στην Ινδία από αυτή την άποψη.

Η Ολλανδία και η Αυστραλία έχουν σημειώσει καλή ανάπτυξη στις εισαγωγές ενδυμάτων από την Ινδία. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει ότι σε σύγκριση με το 2019-20, το 2021-22, και οι δύο χώρες έχουν εισαγάγει υψηλότερη αξία πλεκτών αλλά και υφαντών ενδυμάτων από την Ινδία.

Χώρα FY ’20 ΠΕΔ ’21 ΠΕΔ ’22 Ποσοστό ανάπτυξης FY ’20 έναντι FY ’22
Ολλανδία
Πλεκτά ενδύματα 238,67 217.04 288,77 21
Υφαντά ενδύματα 207,32 176,13 258,67 25
Αυστραλία
Πλεκτά ενδύματα 87,38 93.12 123,96 42
Υφαντά ενδύματα 129,91 111,80 152.06 19

Πηγή: Υπουργείο Εμπορίου (Ινδία)
Όλα τα στοιχεία σε δολάρια ΗΠΑ