Η ομάδα F&CS συμμετέχει στην καταμέτρηση Point-in-Time

Η ομάδα F&CS συμμετέχει στην καταμέτρηση Point-in-Time

Februar 5, 2023 0 Von admin

Η ομάδα Family & Children’s Services Homeless Outreach ενώθηκε με εθελοντές και επαγγελματίες του A Way Home for Tulsa (AWH4T) σε όλη την Tulsa County για την εκδήλωση καταμέτρησης Point-in-Time (PIT) το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η καταμέτρηση PIT είναι μια μη διπλή καταμέτρηση για μια νύχτα τον Ιανουάριο των ατόμων σε μια κοινότητα που αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης που περιλαμβάνει τόσο προστατευμένους όσο και μη προστατευόμενους πληθυσμούς.

Οι ομάδες διεξήγαγαν σύντομες έρευνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των αναγκών του πληθυσμού των αστέγων της Τάλσα. Η Στέγαση και η Αστική Ανάπτυξη (HUD) απαιτεί από το Continuums of Care, έναν περιφερειακό ή τοπικό φορέα σχεδιασμού που συντονίζει τη χρηματοδότηση στέγασης και υπηρεσιών για οικογένειες και άτομα αστέγων, να διενεργεί ετήσια καταμέτρηση των ατόμων που βιώνουν έλλειψη στέγης που στεγάζονται σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης, μεταβατική στέγαση και Ασφαλή καταφύγια σε μια μόνο νύχτα. Το Continuums of Care πρέπει επίσης να διεξάγει μια καταμέτρηση μη προστατευμένων ανθρώπων που βιώνουν έλλειψη στέγης κάθε δεύτερο χρόνο. Κάθε καταμέτρηση σχεδιάζεται, συντονίζεται και πραγματοποιείται τοπικά.

Η καταμέτρηση PIT του 2022 βρήκε 1.063 άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, να αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης στην Tulsa. Από αυτούς, το 8% ήταν βετεράνοι, το 38% ήταν χωρίς καταφύγιο, το 55% ανέφερε προσωπικό ιστορικό φυλάκισης και ανάμειξη στη δικαιοσύνη. Το 67% ανέφερε ότι είχε μια κατάσταση αναπηρίας και το 86% ανέφερε ότι βίωσε για πρώτη φορά έλλειψη στέγης στην Οκλαχόμα.