Η κυβέρνηση μοιράζεται λεπτομέρειες για το πώς θα διανεμηθεί το κονδύλι απαλλαγής ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών – AT Today

Η κυβέρνηση μοιράζεται λεπτομέρειες για το πώς θα διανεμηθεί το κονδύλι απαλλαγής ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών – AT Today

November 28, 2022 0 Von admin
Εικόνα του Γραμματέα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Steve Barclay
Γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Steve Barclay | Πίστωση: Wikimedia Commons

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC) μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί το ταμείο εξιτηρίου των 500 εκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των πιέσεων στα νοσοκομεία και στη μείωση της πίεσης στο NHS.

Η ανακοίνωση αυτής της χρηματοδότησης απαλλαγής αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 ως μέρος ευρύτερων σχεδίων για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών κατά την παραδοσιακή δύσκολη χειμερινή περίοδο.

Τώρα, ο Γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Steve Barclay εξήγησε πώς θα διανεμηθεί η χρηματοδότηση.

Έχει επίσης περιγράψει πώς η επένδυση θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της εξόδου των ασθενών, στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κρεβατιών για τη μείωση του χρόνου παράδοσης ασθενοφόρων και στη βελτίωση της ικανότητας κοινωνικής φροντίδας. Μοιράστηκε αυτές τις λεπτομέρειες στο Ετήσιο συνέδριο παρόχων NHS.

Ως μέρος του ταμείου απαλλαγής ύψους 500 εκατομμυρίων £, θα δοθούν 300 εκατομμύρια £ σε συμβούλια ολοκληρωμένης φροντίδας (ICB) για τη βελτίωση της χωρητικότητας κρεβατιών και 200 ​​εκατομμύρια £ για τις τοπικές αρχές για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της κοινωνικής φροντίδας, αυξάνοντας την ικανότητα υποδοχής περισσότερων ασθενών από νοσοκομεία .

Οι τοπικές αρχές και οι ICB – οργανισμοί που συγκεντρώνουν το NHS σε τοπικό επίπεδο για τη βελτίωση της υγείας στην κοινότητα – θα συνεργαστούν για να συμφωνήσουν σχετικά με τις δαπάνες στις περιφέρειές τους, εισάγοντας προσαρμοσμένες λύσεις που επιταχύνουν το εξιτήριο και ωφελούν τους ασθενείς στην περιοχή τους.

Η DHSC λέει ότι οι κατανομές θα δημοσιευτούν «σε εύθετο χρόνο» με τις πληρωμές να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες. Μια δεύτερη δόση της χρηματοδότησης θα διανεμηθεί τον Ιανουάριο του 2023.

Παράλληλα με τη χρηματοδότηση των εξιτηρίων, ο Steve Barclay πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιτρέψει επίσης στις τοπικές περιοχές να αποφασίσουν πώς μπορούν να επιταχύνουν τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία, αναφέροντας τη χρήση εργοθεραπευτών και φυσιοθεραπευτών στα σπίτια των ανθρώπων ως πιθανή λύση.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο NHS Providers στο Λίβερπουλ, ο Γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας είπε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω λεπτομέρειες για το ταμείο που θα παρασχεθεί σε ICB και τοπικές αρχές για να ελευθερώσουν κρεβάτια, σε μια περίοδο που η πληρότητα των κρεβατιών είναι 94%.

«Σύμφωνα με την προσέγγισή μας που αποκεντρώνεται και βασίζεται σε δεδομένα, θα επιτρέψουμε στις τοπικές περιοχές να καθορίσουν πώς μπορούμε να επιταχύνουμε την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της αγοράς υποστηρικτικής τεχνολογίας που ενισχύει την ικανότητα οικιακής φροντίδας ή φυσιοθεραπευτών και εργοθεραπευτών για υποστήριξη της ανάρρωσης στο σπίτι.

«Θα εξετάσουμε επίσης προσεκτικά τον αντίκτυπο του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται η χρηματοδότηση και θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα για να ενημερώσουμε μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση».

Οι τοπικές περιοχές θα είναι ελεύθερες να δαπανήσουν αυτά τα χρήματα σε πρωτοβουλίες που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην περιοχή τους στη μείωση των απορρίψεων στην κοινωνική περίθαλψη. Η χρηματοδότηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ικανότητας του εργατικού δυναμικού της κοινωνικής μέριμνας ενηλίκων, μέσω της πρόσληψης και της διατήρησης προσωπικού, όπου αυτό θα συμβάλει στη μείωση των καθυστερημένων απολύσεων.

Η υπουργός Επικρατείας για τη φροντίδα Helen Whately σχολίασε: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να φροντίζονται στο καλύτερο μέρος για αυτούς, αλλά οι καθυστερήσεις εξιτηρίου σημαίνουν ότι οι ασθενείς περνούν πολύ καιρό στο νοσοκομείο.

«Το ταμείο απαλλαγής μας θα φροντίσει περισσότερους ανθρώπους στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Ζητάμε από τα νοσοκομεία και το σύστημα κοινωνικής φροντίδας να συνεργαστούν για να βοηθήσουν τους ασθενείς και τους φροντιστές, οι οποίοι συχνά αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος του βάρους της φροντίδας όταν κάποιος φεύγει από το νοσοκομείο.

«Το ταμείο απαλλαγής θα ενισχύσει το εργατικό δυναμικό της κοινωνικής φροντίδας και με τη σειρά του θα μειώσει τις πιέσεις στο NHS και στο προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς απελευθερώνει κρεβάτια και βοηθά στη βελτίωση των καθυστερήσεων παράδοσης ασθενοφόρων».