Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι το νέο Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία θα δημοσιευτεί το 2023 – Σήμερα

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι το νέο Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία θα δημοσιευτεί το 2023 – Σήμερα

Dezember 6, 2022 0 Von admin

εικόνα ατόμου με ειδικές ανάγκες

Ένα νέο Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία θα συζητηθεί και θα δημοσιευθεί το 2023, αποκάλυψε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το νέο Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία θα καθορίζει την πρακτική δράση που θα αναλάβουν οι υπουργοί σε όλη την κυβέρνηση τα επόμενα δύο χρόνια για να βελτιώσουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Οι πολιτικές στο Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία θα αναπτυχθούν περαιτέρω το νέο έτος, με μια διαβούλευση να αναμένεται το 2023, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία, οι οργανώσεις ατόμων με αναπηρία και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να μπορούν να πουν τη γνώμη τους.

Ο υπουργός για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την υγεία και την εργασία, βουλευτής Tom Pursglove, δήλωσε: «Πάνω από ένα στα πέντε άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανάπηρα. Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε συντονισμένη δράση σε όλη την κυβέρνηση για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία.

«Θα προωθήσω το Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία το 2023 για να βασιστούμε στην κυβερνητική μεταρρύθμιση της ατζέντας για την αναπηρία, υπογραμμίζοντας την παγκόσμια ηγεσία μας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και πρωτοστατώντας σε τομείς όπως η υποστηρικτική τεχνολογία και η προσβασιμότητα.

«Ήταν ενθαρρυντικό να επισκεφτώ το νέο ερευνητικό εργαστήριο του GDI όπου αυτό το είδος καινοτομίας είναι σε δράση – ξεκλειδώνοντας ευκαιρίες ώστε περισσότερα άτομα με αναπηρία να μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους».

Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί τον Υπουργό Ατόμων με Αναπηρία, Υγείας και Εργασίας, Tom Pursglove MP, που εγκαινίασε επίσημα το νέο ερευνητικό εργαστήριο Global Disability Innovation Hub (GDI Hub) στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία (IDPD) του ΟΗΕ. στις 3 Δεκεμβρίου 2022.

Το GDI Hub – το πρώτο κέντρο υποστηρικτικής τεχνολογίας στον κόσμο που συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) – σκοπεύει να χαράξει τον δρόμο διεθνώς για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Το GDI Hub θα ερευνήσει και θα δημιουργήσει μια νέα γενιά προηγμένων τεχνολογιών, που κυμαίνονται από βοηθήματα πλοήγησης με τεχνητή νοημοσύνη για άτομα με προβλήματα όρασης έως τη χρήση κινητής επικοινωνίας για την ενίσχυση των κοινοτήτων με ειδικές ανάγκες.

Νωρίτερα φέτος, ο κόμβος εγκαινίασε το Lived Experience Experts Bench για να παρέχει ανεκτίμητες γνώσεις και προοπτικές σε πέντε θεματικούς τομείς: προσβάσιμη και υποστηρικτική τεχνολογία (AT), σχεδιασμός χωρίς αποκλεισμούς, τεχνολογία εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, κλίμα χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτικότητα σε κρίσεις και πολιτιστική συμμετοχή.

Το Lived Experience Experts Bench απευθύνεται σε άτομα με συγκεκριμένη εμπειρία αναπηρίας που θα ήθελαν να παρέχουν γνώσεις και προβληματισμούς από ειδικούς για να αυξήσουν τον αντίκτυπο της καινοτομίας της αναπηρίας παγκοσμίως.