Η κυβέρνηση δημοσιεύει 10ετή στρατηγική για την υγεία των γυναικών για την Αγγλία

Η κυβέρνηση δημοσιεύει 10ετή στρατηγική για την υγεία των γυναικών για την Αγγλία

Januar 5, 2023 0 Von admin

«Όταν το κάνουμε σωστά για τις γυναίκες, όλοι στην κοινωνία μας ωφελούνται».
– Καθηγήτρια Dame Lesley Regan, Πρέσβειρα Γυναικείας Υγείας

Σήμερα, η κυβέρνηση κυκλοφόρησε το πρώτο τουςΣτρατηγική για την υγεία των γυναικών για την Αγγλία», με λεπτομέρειες:

  • τις φιλοδοξίες τους για τα επόμενα 10 χρόνια
  • δράσεις που αναλαμβάνουν τώρα για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των γυναικών και των κοριτσιών στην Αγγλία.

Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2021, η κυβέρνηση πραγματοποίησε πρόσκληση για αποδεικτικά στοιχεία για να ενημερώσει την ανάπτυξη της στρατηγικής. Έλαβαν σχεδόν 100.000 απαντήσεις από γυναίκες σε όλη τη χώρα και περισσότερες από 400 γραπτές υποβολές από οργανισμούς και ειδικούς σε θέματα υγείας και περίθαλψης. Η Μητρική Συμμαχία Ψυχικής Υγείας (MMHA) και πολλά από τα μέλη της ήταν μεταξύ των υποβληθέντων, δίνοντας προσοχή στις ανάγκες ψυχικής υγείας των γυναικών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη.

Ψυχική υγεία και Στρατηγική

«Στην έρευνα πρόσκλησης για αποδεικτικά στοιχεία, η ψυχική υγεία ήταν στα 5 κορυφαία θέματα που επιλέχθηκαν από τους ερωτηθέντες για συμπερίληψη στη Στρατηγική για την Υγεία των Γυναικών (επιλέχθηκε από το 39% των ερωτηθέντων) και αυτό ήταν συνεπές σε κάθε ηλικιακή ομάδα».

Η κυβέρνηση άκουσε από γυναίκες και οργανώσεις σχετικά με:

  • την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή και υποστήριξη ψυχικής υγείας από τους επαγγελματίες υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό
  • ανησυχίες ότι η μεταγεννητική υποστήριξη ήταν συχνά υπερβολικά εστιασμένη στην υγεία και την ευημερία του μωρού, μερικές φορές αποκλείοντας τη μητέρα
  • τον καταστροφικό αντίκτυπο της απώλειας εγκυμοσύνης και τα διάφορα διαθέσιμα επίπεδα υποστήριξης
  • πόσο άνετα νιώθουν οι γυναίκες μιλώντας για την ψυχική υγεία
  • την προσβασιμότητα σε πληροφορίες σχετικά με την ψυχική υγεία (ή την έλλειψή της)
  • την ανάγκη για την ψυχική υγεία να λαμβάνεται εξίσου υπόψη με τη σωματική υγεία
  • ανισότητες στην πρόσβαση και τις εμπειρίες από την περίθαλψη ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα για γυναίκες από εθνοτικές μειονότητες και γυναίκες που αντιμετώπισαν προβλήματα με τον εθισμό και την έλλειψη στέγης
  • ο αντίκτυπος της ενδοοικογενειακής κακοποίησης και βίας στην ψυχική υγεία των γυναικών
  • την ανάγκη για βελτιωμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Οι 10ετείς φιλοδοξίες της Κυβέρνησης για την ψυχική υγεία των γυναικών

Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τέθηκαν, η κυβέρνηση είπε ότι σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην πρόληψη, τις ανισότητες στα αποτελέσματα, τη βελτίωση της πρόσβασης σε εξειδικευμένη υποστήριξη και τον «γραμματισμό» της ψυχικής υγείας. Επιπλέον, δεσμεύτηκαν για «καλύτερα προσαρμοσμένη έρευνα, πληροφορίες και υπηρεσίες που υποστηρίζουν όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους με την ψυχική τους υγεία».

Διαβάστε αναλυτικά τις φιλοδοξίες

Η Laura Seebohm, CEO του MMHA, δήλωσε:

«Το MMHA χαιρετίζει την πρώτη στρατηγική της κυβέρνησης για την υγεία των γυναικών. ένα σημαντικό ορόσημο για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Παράλληλα με τον διορισμό της πρώτης Επιτρόπου για την υγεία των γυναικών, της Dame Lesley Regan, αυτή η στρατηγική αντιπροσωπεύει αυτό που ελπίζουμε ότι είναι μια γνήσια δέσμευση για την αντιμετώπιση των αναγκών υγείας των γυναικών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Για να έχει πραγματικό αντίκτυπο αυτή η στρατηγική, είναι σημαντικό να υπάρχει ισότιμη φροντίδα μεταξύ ψυχικής και σωματικής υγείας. Αν και αναγνωρίζουμε ότι η ψυχική υγεία περιλαμβάνεται ως τομέας προτεραιότητας, το MMHA ανησυχεί ότι η στρατηγική αποτυγχάνει να λάβει υπόψη την ψυχική υγεία των γυναικών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση, με σχεδόν το επίπεδο λεπτομέρειας που θα ελπίζαμε. Περισσότερες από 1 στις 5 γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μέσα στα πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις γυναίκες, τα μωρά και τις οικογένειες.

«Η στρατηγική περιλαμβάνει νέες δεσμεύσεις για τις γυναίκες που έχουν βιώσει απώλεια μωρού και μια υπενθύμιση των υφιστάμενων πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας της μητέρας, κάτι που είναι ευπρόσδεκτο. Ωστόσο, λείπουν νέες φιλοδοξίες, ιδιαίτερα για την κάλυψη των αναγκών των γυναικών με πιο κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας της μητέρας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

«Μαζί με μια φιλόδοξη στρατηγική, η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί να διαθέσει χρηματοδότηση για αυτό το έργο, έτσι ώστε η δράση για τη βελτίωση της υγείας των γυναικών να γίνει πραγματικότητα. Το MMHA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Κυβέρνηση καθώς προκύπτουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής, για να διασφαλίσει ότι όλες οι γυναίκες και οι οικογένειές τους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πρόσβαση στη συμπονετική φροντίδα και την υψηλής ποιότητας υποστήριξη της μητρικής ψυχικής υγείας που χρειάζονται».

Διαβάστε περισσότερα νέα