Η ασφάλιση πλημμύρας καλύπτει σπασμένους σωλήνες;

Η ασφάλιση πλημμύρας καλύπτει σπασμένους σωλήνες;

Januar 16, 2023 0 Von admin

Η ασφάλιση πλημμύρας είναι ένα προαιρετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού που σας προστατεύει από πλημμύρες στο σπίτι. Οι καταιγίδες και οι εκρήξεις σωλήνων είναι συνηθισμένοι κίνδυνοι που οδηγούν σε πλημμύρες σε όλα τα επίπεδα του σπιτιού. Αυτός ο οδηγός θα εξετάσει τις διαφορετικές επιλογές κάλυψης που έχετε σε ένα σενάριο διάρρηξης σωλήνα. Θα εξετάσουμε επίσης τις επιλογές κάλυψης που έχετε σχετικά με ζημιές από το νερό. Η βλάβη της μούχλας είναι κοινή μετά από διαρροές νερού για λίγες ώρες και μπορεί να κοστίσει χιλιάδες δολάρια για τη θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, καλύπτεστε αυτόματα, ενώ σε άλλες πρέπει να αγοράσετε προαιρετικούς αναβάτες.

Η ασφάλιση πλημμύρας καλύπτει σπασμένους σωλήνες; Ναι, η ασφάλιση πλημμύρας καλύπτει τους σκασμένους σωλήνες. Η ασφάλιση πλημμύρας αντιμετωπίζει τη ζημιά του σωλήνα με βάση τις συνθήκες που οδηγούν στην έκρηξη. Ήταν ο σωλήνας σας μια τεράστια έκρηξη που προκάλεσε πλημμύρα ή ήταν μια αργή διαρροή που παρατηρήσατε αλλά δεν μπήκατε στον κόπο να διορθώσετε; Αυτές οι περιστάσεις μπορεί να είναι επιζήμιες για την υποβολή επιτυχούς αξίωσης για πλημμύρες. Οι ζημιές από πλημμύρα που προκύπτουν σταδιακά λόγω σκουριασμένου ή στεγανού σωλήνα δεν θα καλυφθούν. Μπορείτε να παρακάμψετε μια άρνηση αξίωσης προσλαμβάνοντας έναν ειδικό που μπορεί να αποδείξει ότι οι σωλήνες δεν είχαν παραβιαστεί πριν διαρρεύσουν.

Ασφάλιση πλημμύρας

Η ασφάλιση πλημμύρας περιλαμβάνεται αυτόματα στην ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού σε πολιτείες χαμηλού κινδύνου, ενώ προσφέρεται ως προαιρετικός αναβάτης σε πολιτείες υψηλού κινδύνου. Οι πολιτείες όπως η Φλόριντα και η Λουιζιάνα που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες έχουν προαιρετικές πολιτικές πλημμύρας που μπορείτε να προσθέσετε στην ασφάλιση των ιδιοκτητών σπιτιού σας. Η FEMA προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα ασφάλισης πλημμύρας που ονομάζεται NFIP. Αυτό θα περιλαμβάνει όλες τις πιθανές πηγές πλημμύρας, εξωτερικές και εσωτερικές.

Εάν μια ξαφνική πλημμύρα τελειώσει στο δρόμο σας πλημμυρίσει το υπόγειό σας, θα καλύπτεστε αυτόματα. Τι θα συμβεί αν ένας σωλήνας σκάσει και πλημμυρίσει το υπόγειό σας; Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αποδείξετε ότι δεν ήταν δικό σας λάθος που έσκασε ο σωλήνας. Η επιδιόρθωση της ζημιάς θα μπορούσε να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, επειδή θα πρέπει να επισκευάσετε μέρος της δομής/θεμελίωσης, να αντικαταστήσετε συσκευές και ίσως ακόμη και να μετακομίσετε σε ένα ξενοδοχείο ενώ επισκευάζεται.

Εάν η αξίωσή σας για πλημμύρα εγκριθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάλυψη της κατοικίας και της ιδιοκτησίας των ιδιοκτητών σας για να διορθώσετε τη ζημιά στο σπίτι σας. Η κάλυψη κατοικίας χρησιμοποιείται για τη διόρθωση εσωτερικών δομικών προβλημάτων στο σπίτι, ενώ η κάλυψη ιδιοκτησίας χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση συσκευών και προσωπικής περιουσίας που υπέστη ζημιά κατά τη διαδικασία. Τα ακόλουθα είναι δύο επίπεδα κάλυψης που μπορείτε να διεκδικήσετε μέσω ασφάλισης πλημμύρας:

Κάλυψη Κατοικίας

Η κάλυψη κατοικίας προστατεύει ολόκληρη τη δομή του σπιτιού συμπεριλαμβανομένων των πλευρικών ιδιοτήτων. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε ζημιά που προκαλείται από διαρροές στο υπόγειο ή στο πάτωμα όπου σημειώθηκε η διαρροή, αυτή η κάλυψη θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε τους τοίχους ή τη βάση που χρειάζεστε για να επιδιορθώσετε τη διαρροή. Αυτό θα επεκταθεί επίσης στην ηλεκτρική καλωδίωση και σε άλλα μέρη της κατασκευής που υπέστησαν ζημιές. Η κάλυψη της κατοικίας καλύπτει τα πάντα, από την οροφή μέχρι τα θεμέλια.

Κάλυψη Ακινήτου

Η κάλυψη ιδιοκτησίας καλύπτει όλη την προσωπική περιουσία που έχει υποστεί ζημιά στη διαρροή του σωλήνα. Οι περισσότερες διαρροές σωλήνων συμβαίνουν στο υπόγειο όπου έχετε ενσωματωμένα συστήματα θέρμανσης. Εάν ο φούρνος σας υπέστη ζημιά, θα καλύπτεστε για αντικατάσταση μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο πολιτικής. Εάν έχετε αποθηκεύσει προσωπικά αντικείμενα που έχουν υποστεί ζημιά, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε στην τρέχουσα αγοραία αξία. Το όριο πολιτικής είναι συνήθως 1.500 $ ανά στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετό για να αντικαταστήσει τα περισσότερα στοιχεία που έχουν υποστεί ζημιά.

Πώς λειτουργούν οι απαιτήσεις ασφάλισης πλημμύρας

Οι αξιώσεις ασφάλισης πλημμύρας λειτουργούν για την επίλυση των περιστάσεων γύρω από τη διαρροή προτού εγκρίνουν ή απορρίψουν μια αξίωση. Το κλειδί εδώ είναι να αποδείξετε ότι συντηρήσατε επαρκώς τους σωλήνες στο σπίτι σας. Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, έχετε την αποστολή να συντηρείτε τους σωλήνες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα προστατεύσετε από το να παγώσουν και να βουλώσουν. Πρέπει επίσης να τα ελέγχετε περιοδικά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν βιδωθεί σφιχτά και ότι δεν υπάρχει μούχλα ή μούχλα που να υποδεικνύει διαρροές νερού. Εάν παρατηρήσετε ρωγμές στους σωλήνες σας, πρέπει να τις διορθώσετε αμέσως.

Σημείωση: Εάν γνωρίζατε πιθανή ζημιά και δεν κάνατε τίποτα για να την αποτρέψετε, η ασφαλιστική εταιρεία θα αρνηθεί την αξίωσή σας. Πολλοί σωλήνες έσπασαν μετά από αργή διαρροή για μερικούς μήνες ή μετά από σκουριά. Οι φθαρμένοι σωλήνες δεν καλύπτονται ποτέ από τις πολιτικές για τις πλημμύρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας χαλασμένος σωλήνας μπορεί να πλημμυρίσει ολόκληρο το σπίτι. Φροντίστε να προσλάβετε έναν υδραυλικό για να ελέγχει τους σωλήνες κάθε 6 μήνες και να διορθώνει τυχόν ζημιές που βρίσκουν.

Εάν ζείτε στη ζώνη Sunshine, είναι πολύ απίθανο να έχετε παγωμένους σωλήνες το χειμώνα – αυτό προκαλείται από εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και μόνο οι Αμερικανοί που ζουν στο βορρά το βιώνουν αυτό. Δυστυχώς, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να διεκδικήσουν αμέλεια εάν αποτύχετε να θερμάνετε το σπίτι σας αρκετά ώστε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες.

Οι μη συντηρημένοι σωλήνες είτε σκάνε ξαφνικά είτε χρειάζονται μερικούς μήνες για να φτάσουν σε ένα ορισμένο σημείο θραύσης. Εάν αγνοήσετε μια διαρροή στον σωλήνα σας, η πίεση μπορεί να συσσωρευτεί και να οδηγήσει σε μια τεράστια έκρηξη. Σε αυτήν την περίπτωση, η ασφαλιστική εταιρεία θα έχει αποδείξεις ότι δεν δώσατε προσοχή στη διαρροή και ότι είχατε επίγνωση του επικείμενου κινδύνου. Η ουσία είναι ότι πρέπει να κάνετε τακτική συντήρηση και να αποδείξετε ότι κάνατε αμέλεια στη διαδικασία, εάν θέλετε να λάβετε αποζημίωση.

Πρόωρη Ζημιά Vs. Προκύπτουσα Ζημιά

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να έχετε τύχη και να έχετε μια μικρή διαρροή που μπορείτε να διεκδικήσετε μόνοι σας. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο για σπασμένο σωλήνα. Εάν έχετε μια μεγάλη διαρροή που καταλήγει να πλημμυρίσει το σπίτι σας, πρέπει να αναζητήσετε τη συγκεκριμένη κάλυψη που αναφέρεται στο συμβόλαιό σας για να μάθετε εάν θα σας αποζημιώσουν για όλες τις ζημιές. Ορισμένες εταιρείες διαχωρίζουν τις ζημιές από το νερό με βάση την αρχική και την προκύπτουσα ζημιά.

Παράδειγμα: Η διάρρηξη του σωλήνα είναι η αρχική ζημιά και η ζημιά στο καλούπι/δομική είναι η προκύπτουσα ζημιά. Είναι πολύ συνηθισμένο οι ασφαλιστές να σας καλύπτουν για ζημιές που προκύπτουν και όχι για αρχική ζημιά. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να πληρώσετε για τις υπηρεσίες αντικατάστασης σωλήνων και υδραυλικών εγκαταστάσεων από την τσέπη σας, ενώ ο ασφαλιστής πληρώνει για τις δομικές ζημιές και την προσωπική περιουσία.

Πώς να αποφύγετε την απόρριψη αξίωσης ζημίας από το νερό

Για να υποβάλετε επιτυχή αξίωση, πρέπει να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία ότι συντηρήσατε τους σωλήνες. Προσλάβετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να εξετάζει τους σωλήνες σας κάθε δύο μήνες. Διαφορετικά τμήματα του υδραυλικού συστήματος στο σπίτι σας έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά. Εάν ο υδραυλικός σας παρατηρήσει ότι ένας σωλήνας είναι έτοιμος για αντικατάσταση, θα πρέπει να τον αντικαταστήσετε αμέσως. Αυτός ο ίδιος υδραυλικός θα μπορούσε να καταθέσει ότι οι σωλήνες σας συντηρήθηκαν επαρκώς και να αλλάξει το αποτέλεσμα της άρνησης αξίωσης ασφάλισης.

Είναι σημαντικό να αναλαμβάνετε δράση σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, όπως ο χειμώνας. Εάν πέσει η θερμοκρασία, φροντίστε να αφήσετε ανοιχτή τη θέρμανση στα χαμηλότερα επίπεδα και στο υπόγειο γιατί οι σωλήνες μπορεί να παγώσουν και να σκάσουν. Ακόμα κι αν αφήνετε τη θέρμανση σε χαμηλή στάθμη, είναι προτιμότερο να τα αφήνετε χωρίς θέρμανση.

Διαφορετικά τμήματα των υδραυλικών εγκαταστάσεων του σπιτιού σας θα έχουν ποικίλη διάρκεια ζωής. Αντικαταστήστε σωλήνες που υπερβαίνουν την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής τους. Στα βόρεια κλίματα, φροντίστε να αφήσετε τη θερμότητα του σπιτιού σας ανοιχτή, ακόμα κι αν είναι χαμηλή, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν φεύγετε για παρατεταμένες διακοπές. Κάθε σπίτι, ανεξαρτήτως κλίματος, θα πρέπει να διαθέτει βαλβίδα διακοπής νερού. Μάθετε πού βρίσκεται αυτή η βαλβίδα και βεβαιωθείτε ότι είναι λειτουργική σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσετε το νερό κατά τη διάρκεια διαρροής νερού.