Η αλλαγή των όρων πληρωμής επηρεάζει τις επιχειρήσεις!

Η αλλαγή των όρων πληρωμής επηρεάζει τις επιχειρήσεις!

Dezember 10, 2022 0 Von admin

Την πρόσφατη περίοδο, υπήρξαν μερικές σημαντικές αλλαγές στους όρους πληρωμής, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, το Letter of Credit (LC) δεν είναι τόσο αγαπητό μεταξύ των προμηθευτών όπως παλιά. Τώρα πολλοί προμηθευτές δεν λειτουργούν χωρίς προκαταβολή, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, οι παλιοί αγοραστές ζητούν μεγαλύτερη περίοδο πίστωσης. Εκτός από αυτά, οι ξένοι αγοραστές προσθέτουν επιπλέον ευθύνες στους προμηθευτές. Εξαιτίας όλων αυτών, μερικές εταιρείες έχουν επίσης χάσει κάποια δραστηριότητα. Σε συζήτηση με πράκτορες αγορών και εξαγωγείς, Πόροι ένδυσης (AR) διερευνά πώς όλες αυτές οι αλλαγές και οι συναφείς παράγοντες επηρεάζουν την επιχείρηση.

Αν και η πλειοψηφία του κλάδου βλέπει αλλαγές, τα πράγματα διαφέρουν όχι μόνο από εταιρεία σε εταιρεία αλλά ακόμη και από παραγγελία σε παραγγελία για τον ίδιο αγοραστή, καθώς υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν οριστικοποιηθούν οι όροι πληρωμής, όπως το μέγεθος της παραγγελίας, ο χρόνος παράδοσης, περιθώριο στη συγκεκριμένη παραγγελία, πρόσφατη εργασία αγοραστών και προμηθευτών κ.λπ. Αλλά σε αντίθεση με παλαιότερα, τώρα σχεδόν κανείς δεν ξεκινά να εργάζεται με βάση το αντίγραφο της εντολής αγοράς (PO).

Πολλοί χονδρέμποροι και εισαγωγείς έχουν μακροχρόνιες σχέσεις με προμηθευτές (εξαγωγείς) και ζητούν περισσότερες περιόδους πίστωσης που διαφέρουν και εξαρτώνται από τα άτομα. Και το θέμα τους είναι ότι αναγκάζονται να το κάνουν καθώς οι όροι πληρωμής τους έχουν αλλάξει. Αλλά οι χονδρέμποροι και οι εισαγωγείς δεν είναι πλέον καθόλου έτοιμοι να προκαταβάλουν. Ως εκ τούτου, οι δυσκολίες των προμηθευτών αυξάνονται μόνο με κάθε επόμενη μέρα.

Κάποτε το Letter of Credit (LC) ήταν το πιο σημαντικό σύστημα πληρωμών, αλλά τώρα η βιομηχανία δείχνει λιγότερη αποδοχή προς το LC. Πολλές εταιρείες πιστεύουν ότι μόνο οι τράπεζες έχουν τα πλεονεκτήματα του LC, αλλά όσον αφορά τον κλάδο, οι ενδιαφερόμενοι πιστεύουν ότι οι χρεώσεις τροποποίησης στο LC είναι μια σημαντική ανησυχία και ως εκ τούτου, δεν προτιμούν να το κάνουν.

Υπάρχουν παραδείγματα όπου η χρονική περίοδος του LC έχει επίσης μειωθεί καθώς το παλαιότερο χρονικό όριο ήταν 90 ημέρες και τώρα μειώνεται σε 60 ή και 45 ημέρες. Και λόγω αυτού, ορισμένοι εξαγωγείς χάνουν επίσης τις δραστηριότητές τους καθώς επιμένουν στην πληρωμή, αφού αποστέλλονται τα αγαθά από εδώ και υποβάλλονται οι λογαριασμοί αποστολής στους αγοραστές.

Ενώ λίγοι εξαγωγείς και αγοραστικοί πράκτορες εξακολουθούν να είναι καλά με το LC. Ανάλογα με τις παραγγελίες και το περιθώριο κέρδους, όπως παραγγελίες μεγάλου όγκου ή όταν εργάζεστε με νέους αγοραστές, το LC γίνεται αποδεκτό από πολλές εταιρείες.

Τώρα πολλές εταιρείες δεν λειτουργούν χωρίς προκαταβολή σε αντίθεση με προηγούμενες, καθώς η άποψή τους είναι ότι αναγκάζονται να το κάνουν κυρίως λόγω του ζητήματος του κεφαλαίου κίνησης. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για τους προμηθευτές να επιμείνουν στην προκαταβολή είναι λόγω του μεριδίου των αγοραστών στις παραγγελίες και γι‘ αυτό μερικές φορές γίνεται δύσκολο για τους αγοραστές να ακυρώσουν τέτοιες παραγγελίες, ανεξάρτητα από το ποσοστό της προκαταβολής.

Sanjeev Jain, Διευθύνων Σύμβουλος, Παγκόσμια Αγορά TQM μοιράστηκε ότι στο παρελθόν, υπήρξαν μερικές περιπτώσεις κατά τις οποίες, παρά τον κατάλληλο έλεγχο ποιότητας, οι αγοραστές δημιούργησαν αργότερα προβλήματα ποιότητας και αυτά τα ζητήματα δεν ήταν γνήσια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αγοραστές σκόπευαν να λάβουν περισσότερες εκπτώσεις ή να ακυρώσουν τις παραγγελίες. Τέτοιες συνθήκες ανάγκασαν τους προμηθευτές να εργάζονται με βάση την προκαταβολή.

Αρούν Κουμάρ, Διευθυντής των συναλλαγών Nine Square με έδρα το Tirupur επιβεβαιώνει ότι η προκαταβολή είναι πλέον αναπόφευκτη και σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον το κόστος του νήματος είναι απαραίτητο να καταβληθεί ως προκαταβολή. Η εταιρεία έχει ήδη χάσει ορισμένες προοπτικές επιχειρήσεις καθώς οι νέοι αγοραστές δεν συμφώνησαν στο LC.

Ορισμένες από τις εταιρείες αποδέχθηκαν ότι στην περίπτωση νέων αγοραστών, εργάζονται χωρίς προκαταβολή αλλά με LC και έχουν κοινή συναίνεση ότι δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση στο LC.

Εξετάζοντας το συνολικό σενάριο και το στοιχείο κινδύνου, η αναβαλλόμενη πληρωμή δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου.

Ένας ιδιοκτήτης μιας τέτοιας εταιρείας που συνεργάζεται απευθείας με αγοραστές καθώς και με πράκτορες αγορών, αλλά δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του, είπε: «Έχουμε καλές και μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους αγοραστές μας, αλλά δεν δουλεύουμε εκ των προτέρων. το κεφάλαιο κίνησης είναι ένα θέμα. Οι παλιοί μας αγοραστές καταλαβαίνουν επίσης ότι η προκαταβολή είναι αναπόφευκτη».

Αν και λέγεται ότι εάν ένας προμηθευτής επιμένει πάντα στην προκαταβολή από τους τακτικούς και αξιόπιστους αγοραστές, οι πιθανότητες αμοιβαίας επιχειρηματικής ανάπτυξης επηρεάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ενώ η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι σε λίγες περιπτώσεις, ορισμένοι πωλητές είναι έτοιμοι να κάνουν τις παραγγελίες ακόμη και χωρίς προκαταβολή ή λιγότερη προκαταβολή, έτσι η επιχείρηση μετατοπίζεται από τον έναν προμηθευτή στον άλλο, αλλά δεν πηγαίνει σε άλλη χώρα.

Στην πραγματικότητα, για λόγους όπως η έλλειψη κεφαλαίου κίνησης και η ασφάλεια πληρωμών, ο ρόλος των εταιρειών Factoring αυξάνεται τώρα. Τέτοιες εταιρείες προσεγγίζουν επιθετικά τους εξαγωγείς.

Lokesh Parashar, Διευθυντής, ADKINDIA LLC και Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας της Ένωσης Αντιπροσώπων Αγοράς (FBA) εγκρίνει αυτή την παρατήρηση καθώς διαπίστωσε ότι την τελευταία περίοδο, ο ρόλος των εταιρειών Factoring έχει αυξηθεί σημαντικά. Παρατήρησε ότι τέτοιες εταιρείες προσφέρουν σχεδόν 80 τοις εκατό ποσό μετά την αποστολή και χρεώνουν «λογικό» ποσοστό για το ίδιο.

Πράγματι, οι προσδοκίες των αγοραστών από τους προμηθευτές έχουν αυξηθεί τώρα και έχει επίσης αντίκτυπο στο κόστος καθώς και στους όρους πληρωμής. Για παράδειγμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι προμηθευτές πρέπει να διαχειρίζονται αποθήκες στην Ινδία, καθώς οι αγοραστές προτιμούν να αποστέλλονται οι παραγγελίες μόνο σύμφωνα με την ευκολία τους. Και αυτό προσθέτει περαιτέρω μια διαδικασία για τους εξαγωγείς, και σε τέτοιες περιπτώσεις για να ξεκινήσουν τη διαδικασία πληρωμής, πρέπει να διατηρήσουν τα αγαθά στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου (FTZ) ή στις Ζώνες Ελεύθερων Συναλλαγών και Αποθήκευσης (FTWZ). Οι αγοραστές επιμένουν να διατηρούν έτοιμα προϊόντα στην Ινδία καθώς το κόστος αποθήκευσης είναι μικρότερο εδώ σε σύγκριση με τις χώρες τους, ενώ αυτή η διαδικασία δημιουργεί ένα επιπλέον καθήκον για τους εξαγωγείς. Αν και δύσκολα έχει κόστος για τους προμηθευτές καθώς οι αγοραστές το πληρώνουν.

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες της αγοράς, για ορισμένες εταιρείες, κυρίως μεγάλες μάρκες και λιανοπωλητές, δεν υπήρξαν συγκεκριμένες αλλαγές στους όρους πληρωμής. Ακολουθούν το ίδιο σύστημα που έκαναν πριν από τον Covid-19. Υπάρχουν μάρκες και έμποροι λιανικής που εξακολουθούν να πληρώνουν μετά από 30 ημέρες από την υποβολή των λογαριασμών αποστολής.