ΔΗΛΩΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΟΥ 2022: Βασικά σημεία με μια ματιά για επαγγελματίες της βοηθητικής τεχνολογίας – AT Today

ΔΗΛΩΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΟΥ 2022: Βασικά σημεία με μια ματιά για επαγγελματίες της βοηθητικής τεχνολογίας – AT Today

November 29, 2022 0 Von admin
Εικόνα του Καγκελάριου του Οικονομικού Jeremy Hunt
Καγκελάριος του Οικονομικού Jeremy Hunt | Πίστωση: Wikimedia Commons

Χθες (17 Νοεμβρίου 2022), ο καγκελάριος του Οικονομικού Τζέρεμι Χαντ παρουσίασε τη Φθινοπωρινή Δήλωσή του στο Κοινοβούλιο, αναφέροντας λεπτομερώς τα φορολογικά σχέδια και τα σχέδια δαπανών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για το επόμενο έτος.

ΣΤΟ σήμερα έχει περιγράψει ορισμένα από τα βασικά σημεία από το Δήλωση φθινοπώρου 2022 που πρέπει να γνωρίζει ο τομέας της υποστηρικτικής τεχνολογίας.

Το 2024-2025, η καγκελάριος είπε ότι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση για το NHS και την κοινωνική περίθαλψη αυξάνεται έως και 8 δισεκατομμύρια λίρες σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής υψηλής ποιότητας.

Αυτό περιλαμβάνει 3,3 δισεκατομμύρια £ σε καθένα από τα επόμενα δύο χρόνια για να ανταποκριθεί στις σημαντικές πιέσεις που αντιμετωπίζει το NHS. Σύμφωνα με την καγκελάριο, αυτή η απόφαση θα επιτρέψει στο NHS να αναλάβει δράση για να βελτιώσει την πρόσβαση σε επείγουσα και επείγουσα περίθαλψη και να μειώσει τους χρόνους αναμονής.

Στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είδηση σχετικά με τη δήλωση του φθινοπώρου του 2022 και τη χρηματοδότηση ύψους 8 δισεκατομμυρίων λιρών, είπε ότι η επένδυση θα σημαίνει ότι «διπλασιασμός του αριθμού των ανθρώπων» θα μπορούν να βγαίνουν από το νοσοκομείο σε φροντίδα κάθε μέρα από το 2024.

Επιπλέον, 600 εκατομμύρια £ θα διανεμηθούν το 2023-24 και 1 δισεκατομμύριο £ το 2024-25 μέσω του Ταμείου Καλύτερης Φροντίδας για να βγουν εγκαίρως οι άνθρωποι από το νοσοκομείο σε χώρους φροντίδας, ελευθερώνοντας κρεβάτια του NHS για όσους τα χρειάζονται.

Τα υπόλοιπα 4,7 δισεκατομμύρια £ από τα συνολικά 8 δισεκατομμύρια £ για το 2024-25 για το NHS και την κοινωνική περίθαλψη θα βάλουν το σύστημα κοινωνικής φροντίδας ενηλίκων στην Αγγλία σε «ισχυρότερη οικονομική βάση» και θα βελτιώσουν την ποιότητα και την πρόσβαση στην περίθαλψη. Αυτό περιλαμβάνει 1 δισεκατομμύριο £ για την άμεση υποστήριξη των εξιτηρίων από το νοσοκομείο στην κοινότητα για την υποστήριξη του NHS.

Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να καθυστερήσει την εφαρμογή της μεταρρύθμισης των τελών κοινωνικής φροντίδας ενηλίκων από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Οκτώβριο του 2025, αφού «άκουσε ανησυχίες» από την τοπική κυβέρνηση.

Οι τοπικές αρχές λαμβάνουν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τις αυξήσεις των δημοτικών φόρων.

Η κυβέρνηση παρέχει στα συμβούλια της Αγγλίας πρόσθετη ευελιξία στον καθορισμό του δημοτικού φόρου αυξάνοντας το όριο του δημοψηφίσματος για αυξήσεις του δημοτικού φόρου στο 3% ετησίως από τον Απρίλιο του 2023. Επιπλέον, τα συμβούλια με ευθύνες κοινωνικής μέριμνας θα μπορούν να αυξήσουν την αρχή της κοινωνικής περίθαλψης ενηλίκων έως και δύο τοις εκατό ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι οι τοπικές αρχές μπορούν να αυξήσουν τους δημοτικούς φόρους έως και πέντε τοις εκατό ετησίως στην Αγγλία χωρίς ψήφο.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι αυτό θα δώσει στις τοπικές αρχές μεγαλύτερη ευελιξία για τον καθορισμό των δημοτικών φορολογικών επιπέδων με βάση τις ανάγκες, τους πόρους και τις προτεραιότητες της περιοχής τους, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής φροντίδας ενηλίκων.

Για άτομα άνω των 23 ετών, ο Εθνικός μισθός διαβίωσης θα αυξηθεί κατά 9,7 τοις εκατό από 9,50 £ σε 10,42 £ την ώρα.

Η καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης ένα πακέτο στήριξης 13,6 δισεκατομμυρίων λιρών για τους πληρωτές επιχειρηματικών επιτοκίων στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών υποστηρικτικής τεχνολογίας. Για την προστασία των επιχειρήσεων από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, ο πολλαπλασιαστής θα παγώσει το 2023-24.

Αντιφατικά, για να συγκεντρώσει κεφάλαια, η καγκελάριος εισήγαγε φορολογικές αυξήσεις 25 δισεκατομμυρίων λιρών μέχρι το 2027-28. Με βάση την «αρχή της δικαιοσύνης», όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να συνεισφέρουν, αλλά όσοι έχουν τους ευρύτερους ώμους θα κληθούν να συνεισφέρουν μεγαλύτερο μερίδιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση του ΗΒ.

Το όριο με το οποίο οι υψηλότεροι εισοδηματίες θα αρχίσουν να πληρώνουν το επιτόκιο των 45 π.μ. θα μειωθεί από 150.000 £ σε 125.140 £, ενώ τα όρια Φόρου Εισοδήματος, Φόρου Κληρονομιάς και Εθνικής Ασφάλισης θα παγώσουν για άλλα δύο χρόνια έως τον Απρίλιο του 2028.

Επιπλέον, οι πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις θα κληθούν να επωμιστούν περισσότερο το «βάρος». Το όριο για τις εργοδοτικές εισφορές Εθνικής Ασφάλισης (NICS) θα καθοριστεί μέχρι τον Απρίλιο του 2028, αλλά το Επίδομα Εργασίας θα συνεχίσει να προστατεύει το 40 τοις εκατό των επιχειρήσεων από το να πληρώσουν καθόλου NICS.