Γιατί ο χορός έχει σημασία σε μια πανδημία

Γιατί ο χορός έχει σημασία σε μια πανδημία

Januar 17, 2023 0 Von admin

Θυμωμένος, κουρασμένος και απομονωμένος.

Αυτά είναι τα λόγια ενός 14χρονου κοριτσιού που περιγράφει πώς ένιωσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Δυσκολεύει το διάβασμα, σωστά; Και μπορεί να φαίνεται ότι είμαστε αρκετά ανίσχυροι να κάνουμε οτιδήποτε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να νιώσουν καλύτερα.

Όταν όλα είναι μπερδεμένα και οι ρουτίνες είναι παντού, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες δραστηριότητες πρέπει να δώσετε προτεραιότητα και τι πρέπει να τεθεί σε αναμονή προς το παρόν.

Να γιατί ο χορός έχει σημασία κατά τη διάρκεια της κοινωνικής απόστασης και γιατί τα μαθήματα χορού του παιδιού σας πρέπει να είναι μία από τις δραστηριότητες που προστατεύονται και δίνονται προτεραιότητα.

1. Ο χορός τα βοηθά να διοχετεύουν τα αρνητικά τους συναισθήματα.

Το να νιώθουμε θυμό, αγανάκτηση ή θλίψη είναι όλα πολύ φυσιολογικές αντιδράσεις στις αλλαγές που μας έφερε ο COVID-19. Ο χορός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απελευθερώσετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και να τα μετατρέψετε σε κάτι θετικό. Η ικανοποίηση που προέρχεται από τη δημιουργία κάτι μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική υγεία του παιδιού σας και να του παρέχει υγιείς στρατηγικές αντιμετώπισης. Ο χορός μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας μεταβείτε από το να νιώθετε θυμό και κουρασμένοι στο να νιώθετε περήφανοι και ικανοποιημένοι.

2. Το να νιώθετε απομόνωση από τους φίλους και την οικογένεια είναι κάτι με το οποίο πολλά παιδιά παλεύουν πραγματικά.

Ενθαρρύνοντας το παιδί σας να συμμετέχει σε εικονικά μαθήματα χορού, μπορείτε να το βοηθήσετε να καταπολεμήσει αυτά τα συναισθήματα απομόνωσης. Όταν χορεύουν στο διαδίκτυο, το παιδί σας θα αισθάνεται συνδεδεμένο και αγαπημένο. Η ενθάρρυνση αυτής της αλληλεπίδρασης σε δύσκολους καιρούς θα ενισχύσει τους δεσμούς τους με τους φίλους και με τη δασκάλα χορού τους, αφήνοντάς τους ένα ισχυρότερο δίκτυο υποστήριξης στο τέλος της πανδημίας.

3. Ένα από τα κλειδιά για να νιώθετε θετικά και να έχετε τον έλεγχο είναι να έχετε μια αίσθηση κανονικότητας και να διατηρήσετε μια ρουτίνα.

Εάν το παιδί σας έχει συνηθίσει να βρίσκεται στο στούντιο για μερικές ώρες κάθε μέρα και αυτό σταματά ξαφνικά, η απότομη διακοπή της ρουτίνας του θα το κάνει να αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ενθαρρύνοντας το παιδί σας να αγκαλιάσει την εκπαίδευση χορού του στο διαδίκτυο θα διατηρήσει τη ρουτίνα του, βοηθώντας το να αισθάνεται ασφαλές. Θα ευδοκιμήσουν έχοντας κάτι κανονικό να περιμένουν και την αίσθηση ότι το «φυσιολογικό» μπορεί να συνεχιστεί με κάποιο τρόπο.

4. Η πρόοδός τους μπορεί να συνεχιστεί.

Η συνέχιση της εκπαίδευσής τους στο χορό τους δίνει πίσω μια αίσθηση ελέγχου που μπορεί να μειώσει τυχόν συναισθήματα άγχους. Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι ορισμένοι χορευτές στην πραγματικότητα κάνουν μεγαλύτερη πρόοδο με τον χορό τους αυτή τη στιγμή, επειδή έχουν περισσότερο χρόνο για εξάσκηση.

Εάν το παιδί σας σκέφτεται ακόμη και τον χορό ως καριέρα, πρέπει να το βοηθήσετε να είναι ρεαλιστικό ότι αν σταματήσει να προπονείται, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, θα υπάρξει οπισθοδρόμηση στην προπόνηση, την ευελιξία ή την τεχνική του. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι το παιδί σας να ξεπεράσει μια πανδημία μόνο για να αντιμετωπίσει τη συναισθηματική και σωματική πρόκληση του να παίζει catch-up.

5. Σε μια παγκόσμια κρίση υγείας, είναι αυτονόητο ότι θέλουμε να διατηρήσουμε το σώμα των παιδιών μας σε φόρμα και γερό.

Ο χορός είναι ο υπερήρωας της άσκησης — βελτιώνει τη δύναμη, την ευλυγισία, την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων, την αρτηριακή πίεση και την πυκνότητα των οστών, καθώς και τεράστια οφέλη για την ψυχική υγεία.

6. Τα μαθήματα χορού του παιδιού σας πλημμυρίζουν πραγματικά το σώμα του με απίστευτα θετικές χημικές ουσίες.

Κάθε φορά που μπαίνουν στην τάξη, οι χορευτές παίρνουν μια δόση ντοπαμίνης που τους βοηθά να αισθάνονται κίνητρα, μειώνει την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και εξουδετερώνει την κατάθλιψη. Όταν βλέπουν τους φίλους και τον δάσκαλό τους στην οθόνη, το παιδί σας θα βιώσει συναισθήματα εμπιστοσύνης, αγάπης και δεσμού καθώς απελευθερώνεται ωκυτοκίνη. Η σεροτονίνη θα κάνει ping γύρω από το σύστημα του παιδιού σας και θα το βοηθήσει να ρυθμίσει τη διάθεση, τη συμπεριφορά και τον ύπνο του. Τέλος, το παιδί σας θα αισθάνεται καλύτερα σωματικά καθώς οι ενδορφίνες πλημμυρίζουν το σώμα του, αναζωογονώντας το καθώς απολαμβάνουν να μεταφέρουν το σώμα τους στο χώρο στη μουσική.


Αν και είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε πότε θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο για τον COVID-19 ή πότε η ζωή θα επανέλθει όπως ήταν παλιά, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας θα ευδοκιμήσει κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και θα παρακολουθήσει μαθήματα χορού τόσο απελπισμένα χρειάζομαι.

Άλισον Τζόουνς είναι ειδικός στην εκπαίδευση χορού, συγγραφέας και ιδρυτής των Dancewise Studios. Εάν είστε έτοιμοι για το παιδί σας να δοκιμάσει ένα εικονικό μάθημα χορού, από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σας, Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Παρακαλούμε ακολουθήστε, κάντε like ή κοινοποιήστε: