Γιατί οι Millennials & Gen Z πρέπει να παραλείψουν τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων

Γιατί οι Millennials & Gen Z πρέπει να παραλείψουν τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων

Januar 23, 2023 0 Von admin

2 Μαΐου 2022

Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι ονειρευόμαστε τον αρραβώνα πριν συμβεί αυτό – με αυτό το διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων που κόβει την ανάσα στο αριστερό μας χέρι. Ψάχνουμε ιστοσελίδες όπως η Tiffany & Co. και η Blue Nile για να επιλέξουμε ανάμεσα σε κοψίματα και στυλ μπάντας. Για τους περισσότερους από εμάς, η μετάβαση της σχέσης σας στο επόμενο επίπεδο είναι συνώνυμη με την αγορά ενός δαχτυλιδιού αρραβώνων. Και φυσικά, αυτό το δαχτυλίδι αρραβώνων είναι σίγουρα σχεδόν πάντα ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από το The Knot, το μέσο κόστος ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού αρραβώνων είναι σήμερα 6.000 $. Αφού ψάξαμε στο διαδίκτυο, οι εκτιμήσεις για το μέσο κόστος ενός δαχτυλιδιού αρραβώνων φαίνεται να κυμαίνονται από 4.000 έως 6.000 δολάρια. Αν σκέφτεστε να αρραβωνιαστείτε και δεν είστε βέβαιοι ότι σας μιλάει η τιμή, διαβάστε παρακάτω.

Παρά το γεγονός ότι ο γάμος και ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι φαίνεται να πάνε χέρι-χέρι με τους νεοαρραβωνιασμένους, δεν ήταν πάντα έτσι και δεν χρειάζεται να είναι για εσάς. Θα υποστηρίξω ότι ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων μπορεί να είναι μια περιττή δαπάνη και μια απίθανη επένδυση με την πάροδο του χρόνου.

Ένα διαμάντι είναι για πάντα, αλλά το να το φοράς είναι σχετικά νέο

Τα διαμαντένια δαχτυλίδια έγιναν δημοφιλή στη δεκαετία του 1940 με κάποιο έξυπνο μάρκετινγκ από την εταιρεία DeBeers. Όλοι γνωρίζουμε ότι «τα διαμάντια είναι για πάντα», και τώρα, δεν θα σχεδιάζουμε τα πάντα χωρίς ένα. Η ιδέα ότι μπαίνεις σε ένα τόσο μεγάλο και φαινομενικά μόνιμο στάδιο της ζωής πρέπει να συνοδεύεται από μια μεγάλη και φαινομενικά μόνιμη αγορά για να την συνοδεύεις.

Για πολλές νύφες, υποθέτουμε ότι οι παραδόσεις του γάμου μας είναι απλώς παλιές γενιές και γεμάτες ιστορία. Δυστυχώς, έστω και με μια πρόχειρη ματιά σε ένα βιβλίο ιστορίας (ή ένα αντίγραφο του Ένας Πρακτικός Γάμοςπου πρέπει να διαβάσει όποιος σχεδιάζει γάμο) ανακαλύπτουμε ότι δεν είναι έτσι.

Τούτου λεχθέντος, ακόμα κι αν αφαιρέσετε το γεγονός ότι τα διαμαντένια δαχτυλίδια δεν ήταν mainstream μέχρι να τα φορέσουν οι γιαγιάδες μας, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς να παντρευτεί χωρίς ένα. Ευτυχώς, δεδομένου ότι η πανδημία ταρακούνησε πολλές από τις ιδέες μας για το τι «πρέπει» να είναι και είναι πιο αποδεκτό να σχεδιάζουμε έναν μη παραδοσιακό γάμο (στην πραγματικότητα, το ξεφύγαμε και δεν το μετανιώνουμε!), ελπίζουμε ότι αυτό το πλήγμα των προτύπων γάμου θα γίνει ο κανόνας και για τα κοσμήματά μας.

Το διαμάντι σας δεν είναι ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Από την αρχή, τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων κυκλοφόρησαν στο εμπόριο συναισθηματικά αλλά και πρακτικά. Σκεφτείτε με αυτόν τον τρόπο, τα διαμάντια ήρθαν στη μόδα πριν οι γυναίκες μπορέσουν να ανοίξουν τις δικές τους πιστωτικές κάρτες. Αν ήθελες τραπεζικό λογαριασμό, έπρεπε να έρθει μαζί σου ένας άντρας – πατέρας, αδελφός ή σύζυγος. Μόνο το 1974 οι γυναίκες μπορούσαν να ανοίξουν πιστωτικές κάρτες δικά τους με την ψήφιση του νόμου περί δίκαιης πιστωτικής ευκαιρίας.

Εάν ο σύζυγός σας πέθαινε, πιθανότατα δεν είχατε καμία μορφή εισοδήματος και ένα διαμάντι ήταν κάτι που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να τσιμπήσετε. Για τις γυναίκες που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μια δουλειά, να ανοίξουν το δικό τους πιστωτικό όριο ή να αγοράσουν ένα σπίτι μόνες τους – ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι ήταν εγγύηση όταν τόσοι άλλοι τρόποι απόκτησης περιουσιακών στοιχείων από μόνες τους ήταν αδύνατος.

Σε μια μεταφεμινιστική εποχή, υπάρχει μια πληθώρα ευκαιριών για να κάνουμε τη δική μας καριέρα, αλλά και να χτίσουμε τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία ως ανύπαντρες γυναίκες. Με πολλούς από εμάς να εργαζόμαστε τουλάχιστον για ένα μέρος της ζωής μας, μπορούμε να επενδύσουμε στις 401.000 πολιτικές μας με έναν εργοδότη, να αγοράσουμε το δικό μας σπίτι και να εστιάσουμε πραγματικά σε υλικά περιουσιακά στοιχεία, αντί για υποχρεώσεις.

Το δαχτυλίδι σου δεν σε καθορίζει

Έτσι, τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων είναι λιγότερο οικονομική ανάγκη, αλλά έχουν μεταμορφωθεί σε συναισθηματική. Η καρδιά μας πονάει στην ιδέα του τέλειου δαχτυλιδιού αρραβώνων από ροζ χρυσό για το αισθητικός. Αλλά, το βλέπουμε επίσης ως ένα απτό σύμβολο της αξίας της σχέσης μας.

Είτε μας αρέσει είτε όχι να το παραδεχτούμε, Τα διαμαντένια δαχτυλίδια είναι πλέον συνώνυμα της κατάστασής μας και μπορεί να αισθάνεται σαν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για μια τεράστια σειρά αγνώστων όταν συνάπτετε έναν γάμο.

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος τρόπος για να μεταφέρετε ότι η φορολογική σας κατάσταση πρόκειται να αλλάξει χωρίς μια κοντινή λήψη ενός δαχτυλιδιού στο δάχτυλό σας. Κατά την επιλογή ενός εναλλακτική λύση σε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι γίνονται πλέον πιο μοντέρνα, είναι ακόμα δύσκολο να ταρακουνήσει κανείς την αντίληψη ότι τα διαμάντια είναι τα πιο πολύτιμα – τόσο ως πέτρα όσο και για αυτόν που τα φοράει. Απηρχαιωμένος? Απολύτως.

Ένα διαμάντι δεν αλεξίσφαιρα τον γάμο σας

Για πολλούς από εμάς, χωρίς να το καταλαβαίνουμε – το να έχουμε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων είναι ένας τρόπος για να επισημάνουμε την κατάστασή μας. Μπορούμε να βάλουμε μια αξία δολαρίου στην αξία μας και, ενώ δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, να είμαστε ένα άρρητο ασφαλιστήριο συμβόλαιο έναντι των σημερινών ποσοστών διαζυγίων.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ της τιμής του δαχτυλιδιού των αρραβώνων σας και της επιτυχίας του γάμου σας. Μάλιστα, πρόσφατη δημοσκόπηση του CNBC το ανέφερε Το 54% των ζευγαριών δήλωσε χρέος ως συντελεστής του διαζυγίου τους. Εάν η μαμά σας σας πίεσε να αγοράσετε ένα καλό βράχο για να διασφαλίσει ότι έχετε κάτι που θα σας βοηθήσει να καλύψετε τα νομικά έξοδα στο δρόμο, θα δείτε γιατί είναι προτιμότερο να ζητάτε ένα αυτοκίνητο παρά ένα δαχτυλίδι.

Τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων δεν έχουν υψηλή αξία μεταπώλησης

Η πώληση σχεδόν οτιδήποτε εκτός από ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων είναι εύκολη και διαφανής. Εάν θέλατε να πουλήσετε την Toyota Corolla του 2012, θα μπορούσατε να βρείτε γρήγορα μια πληθώρα πόρων για να εξοικονομήσετε μια τιμή για το αυτοκίνητό σας. Θα μπορούσατε να συγκρίνετε τις τιμές του Blue Book, να ρωτήσετε γύρω σας, να επισκεφτείτε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ή να χρησιμοποιήσετε ένα γρήγορο διαδικτυακό εργαλείο για να προσδιορίσετε την αξία του. Συνολικά, θα μπορούσατε να αισθάνεστε σίγουροι ότι παίρνετε μια καλή τιμή ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να ξεφορτώσετε το αυτοκίνητό σας.

Οι τιμές για ένα αυτοκίνητο είναι εκ των προτέρων και συγκρίσιμες, καθιστώντας εύκολη την αγορά. Η αξία ενός χρησιμοποιημένου διαμαντένιου δαχτυλιδιού αρραβώνων, ωστόσο, είναι πολύ πιο υποκειμενική και πολύ λιγότερο διαφανής. Ακόμη και η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με το πόσο καλά διατηρούν την αξία τους τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων με την πάροδο του χρόνου απέχει πολύ από την τυπική γνώση.

Συνολικά, το δαχτυλίδι σας θα διατηρήσει μόνο το 20-60% της αξίας του

Οι διαδικτυακοί πόροι ποικίλλουν, αλλά μπορείτε να περιμένετε να πάρετε από 20% έως 60% της αρχικής τιμής εάν σκοπεύετε να μεταπωλήστε το δαχτυλίδι σας. Αν θέλετε να πουλήσετε το δαχτυλίδι αρραβώνων σας αργότερα, μπορεί να βρείτε μια απογοητευτική έλλειψη διαφάνειας και ένα πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που σχεδιάζατε.

20%. Σκέψου το. Εάν χρησιμοποιούμε το μέσο κόστος ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού αρραβώνων, 6.000 $ και ο γάμος σας καταρρέει. Μπορείτε να περιμένετε να πάρετε ένα ασήμαντο $1.200. Εξετάζοντας ακόμη και ένα νεότερο δικηγόρο διαζυγίου κοστίζει περίπου $100 την ώραθα ξεμείνετε από μετρητά για το δαχτυλίδι αρραβώνων πριν από την πρώτη σας ακρόαση.

Ειλικρινά, αν βλέπετε το δαχτυλίδι αρραβώνων σας ως επένδυση για να πουλήσετε σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε νότια, απλά δεν είναι. Όχι μόνο θα αντιμετωπίσετε έλλειψη διαφάνειας τιμών και ανταγωνιστικών επιλογών, αλλά θα καταλήξετε σε ένα απογοητευτικό διαζύγιο με ένα απογοητευτικό ταξίδι στο κοσμηματοπώλη. Τα διαμαντένια δαχτυλίδια αρραβώνων απλά δεν έχουν την αξία τους.

Ένας άλλος οικονομικός παράγοντας πίεσης στον προγραμματισμό του γάμου σας

Χωρίς να είμαι εντελώς αρνητικός, η μεγαλύτερη περίπτωση που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων είναι το άγχος που προκαλεί στα ζευγάρια. Ακόμα κι αν έχετε μια μακρά δέσμευση (συνήθως 18 μήνες ή περισσότερο), εκτός και αν τα πάτε ήδη καλά οικονομικά, αναμένεται να βρείτε πολλά μετρητά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο τυπικός αμερικάνικος γάμος κοστίζει τώρα από 24.000$ έως 28.000$ σύμφωνα με Έξυπνο κορίτσι Οικονομικών.

Ακόμη και με τη μέση δέσμευση, από την πρόταση μέχρι τη μεγάλη μέρα, διάρκειας περίπου 16 μηνών, αυτό είναι λίγο περισσότερο από ένα χρόνο εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να βρείτε περίπου 34.000 $. Με τον μέσο όρο των ΗΠΑ Millennial κερδίζοντας περίπου 71.566 $ ετησίωςκάποιος από εσάς θα χρειαστεί να αφαιρέσει σχεδόν το μισό του εισοδήματός σας για ένα χρόνο για να πληρώσει για μια μέρα.

Έτσι, έχετε τρεις επιλογές – να έχετε πλούσιους γονείς, να έχετε χρηματοδότηση με πιστωτική κάρτα ή να εξοικονομήσετε χρήματα για την αποπληρωμή των φοιτητικών δανείων ή να εξοικονομήσετε χρήματα για οτιδήποτε άλλο στο οποίο συνήθως δουλεύουν τα παντρεμένα ζευγάρια – όπως μωρά, σπίτια και συνταξιοδότηση. Είναι μια εξοικονόμηση αξίας ενός ολόκληρου έτους που έφυγε σε μια μέρα. Για πολλά ζευγάρια, αυτό είναι ένας τεράστιος οικονομικός παράγοντας πίεσης και η πίεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ακόμα και στα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια.

Εστίαση σε μια αληθινή επένδυση

Λοιπόν, τι να κάνετε αντί να ρίξετε 6.000 $ επειδή σας το είπε μια διαφημιστική καμπάνια του 1947; Επενδύστε το. Αυτά τα 6.000 $ μπορεί να μην φαίνονται πολλά τώρα, αλλά αν αφαιρέσετε τα συναισθήματα από την αγορά (φτου De Beers!) και το δείτε λογικά, μπορείτε να μετατρέψετε το περιουσιακό σας στοιχείο που υποτιμάται σε ένα που σχεδόν διπλασιάζεται σε αξία σε 10 χρόνια .

Εάν δυσκολεύεστε να πληρώσετε τα φοιτητικά σας δάνεια ή το μισθό διαβίωσης σε μισθό, η επένδυση σε κάτι όπως τα ταμεία συνταξιοδότησης ή ευρετηρίου μπορεί να φαίνεται σαν αστεία μακριά. (Τούτου λεχθέντος, χρειάζεστε πραγματικά μια πέτρα $6.000 στο χέρι σας για να αποδείξετε πόσο σοβαρή είναι η αγάπη σας;)

Αλλά αν ρίξετε μια ματιά στα μαθηματικά, έχετε δύο επιλογές με τα 6.000$ σας – μπορείτε να τα ξοδέψετε τώρα σε έναν βράχο ή να τα επενδύσετε για ένα γάμο.

Πρώτον, μπορείτε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι για 6.000 $ και να μείνετε με το 20-30% της αξίας του μετά από 10 χρόνια. Έτσι, $1.200 έως $2.400.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επενδύσετε αυτά τα 6.000 $ και με μέσο ποσοστό απόδοσης της αγοράς 7%, έχετε τώρα 11.802,91 $. Αυτό είναι 5.802,91 $ περισσότερα από όσα ξεκινήσατε.

Πώς να επενδύσετε τα μετρητά που εξοικονομήσατε σε ένα δαχτυλίδι χωρίς να προσθέσετε άγχος

Έτσι, μπορείτε να φορέσετε την „επένδυσή“ σας στο χέρι σας και να έχετε 2.400 $ για να την δείξετε ή μπορείτε απλά να επιλέξετε μια λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση σε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων και να έχετε 11.802 $. Αναρωτιέστε πού να το επενδύσετε; Ευτυχώς δεν είναι δύσκολο.

Εάν έχετε 401.000 στην εργασία σας, αυξήστε τις μηνιαίες συνεισφορές σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι είστε όσο πιο κοντά στο μέγιστο (από το 2022, μπορείτε ανώτατο όριο στα 20.500 $ το χρόνο) όσο το δυνατόν. Εάν έχετε Roth IRA, το το όριο είναι τώρα 6,00 $ ετησίως. Δεν πειράζει εάν είστε νέος στις επενδύσεις ή η ιδέα να αγοράσετε μετοχές είναι συντριπτική. Απλώς τα πρώτα σας βήματα, συνεργαζόμενοι με το HR για να συνεισφέρετε ένα μέρος από κάθε μισθό για τη συνταξιοδότηση. Το να κάνετε ένα μικρό βήμα με την πληρωμή σας στο σπίτι είναι το απλούστερο στοίχημά σας για επένδυση!

Λοιπόν, τι να αγοράσετε αντί για ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων; Κυριολεκτικά Οτιδήποτε

Εάν είστε στο TikTok από την πανδημία, πιθανότατα έχετε ακούσει για τα δαχτυλίδια αρραβώνων moissanite. Δεν διακρίνονται οπτικά από ένα διαμάντι και μπορεί να τελειώσουν 50% φθηνότερο από ένα διαμάντι. Με λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και λιγότερες ενοχές για ηθικές πρακτικές εξόρυξης – καλύπτει όλες τις βάσεις σας. Να είστε σίγουροι, αυτή η εναλλακτική λύση διαμαντιών έχει την αντοχή να αντέξει με την πάροδο του χρόνου και αφού γνωρίζουμε ότι η αξία μεταπώλησης ενός διαμαντιού είναι μύθος, θα είστε έτοιμοι για μια ζωή.

Για εμάς, δεν μου άρεσε η ιδέα ενός διαμαντιού, αλλά με έλκυαν πραγματικά οπάλια, φεγγαρόπετρες και περισσότερα ουράνια τόξα από όσα θα μπορούσε να προσφέρει ένα διαμάντι. Μετά από μήνες περιήγησης στο διαδίκτυο στο τηλέφωνό μου, βρήκα το τέλειο διαμαντένιο εναλλακτικό δαχτυλίδι αρραβώνων-α δαχτυλίδι αρραβώνων φεγγαρόπετρα σε στυλ αρ ντεκό σε ροζ χρυσό.

Το δαχτυλίδι αρραβώνων μου (όχι διαμάντι!) ήταν $466. Χρησιμοποιήσαμε τα 5.500 $ που εξοικονομήθηκαν για να χρηματοδοτήσουμε την φυγή μας και να επενδύσουμε στα συνταξιοδοτικά μας σχέδια. Επίσης υπέροχο; Δεν έχουμε χρέη και δεν βλέπω το δαχτυλίδι των αρραβώνων μου ως δείκτη της αξίας μου. Έχω μετρητά στην τράπεζα, αντί στο χέρι μου.

Έτσι, συνολικά, η επιλογή των δαχτυλιδιών αρραβώνων εξαρτάται από εσάς. Τι πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο;

Ένας βράχος που κρατά το 20% της αξίας του ή θα ενθουσιαζόσασταν περισσότερο με το να χρησιμοποιήσετε τα μετρητά για να μεγαλώσετε ή να τα ξοδέψετε τώρα για να κάνετε διακοπές στη Μπόρα Μπόρα σε ένα μπανγκαλόου πάνω από το νερό;