Γιατί να μεταφράσετε περιεχόμενο πολυτέλειας, μόδας και ομορφιάς;

Γιατί να μεταφράσετε περιεχόμενο πολυτέλειας, μόδας και ομορφιάς;

Februar 13, 2023 0 Von admin

Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν, ωστόσο ανεξάρτητα από το παγκόσμιο πλαίσιο, ένα είναι σίγουρο: η αγορά προϊόντων πολυτελείας και ομορφιάς αυξάνεται κάθε χρόνο. Έτσι, ο αριθμός των μεταφράσεων που απαιτούνται σε αυτό το πεδίο αυξάνεται λογικά. Από χρόνο σε χρόνο, οι χώρες που καταναλώνουν περισσότερο ποικίλλουν, αλλά η αύξηση των πωλήσεων πολυτελείας είναι παγκόσμια. Εκτός από την ανάπτυξη και την παραγωγή νέων προϊόντων, οι επωνυμίες σχεδιάζουν δημιουργικές εμπειρίες πελατών που απευθύνονται στους καταναλωτές σε πολλές χώρες.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο μας για να κατανοήσετε καλύτερα γιατί μεταφράζετε περιεχόμενο πολυτέλειας, μόδας και ομορφιάς, γύρω από τρεις ερωτήσεις:

  • Τι είναι η μετάφραση μόδας;
  • Γιατί υπάρχει ανάγκη για μεταφράσεις στις βιομηχανίες πολυτέλειας και ομορφιάς;
  • Τι είναι οι δημιουργικοί μεταφραστές;

Τι είναι η μετάφραση μόδας;

Υπάρχουν αμέτρητοι παίκτες της βιομηχανίας μόδας και ομορφιάς και προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων: ρούχα, δερμάτινα είδη, μακιγιάζ, κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, διακόσμηση σπιτιού, γυαλιά, καλλυντικά και φυσικά υψηλή ραπτική… όλα είναι πολύ συναρπαστικά! Εκτός από τις εταιρείες μόδας που χρησιμοποιούν απευθείας μεταφραστικά γραφεία, εταιρείες παραγωγής και γραφεία διεθνών επικοινωνιών που εργάζονται για επωνυμίες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν μεταφραστικές εταιρείες για εκστρατείες μάρκετινγκ –συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης, του branding και των δημοσίων σχέσεων. Οι οπτικοακουστικοί μεταφραστές είναι απαραίτητοι για τη δημιουργία και τη μετάφραση υπότιτλων για βίντεο μάρκετινγκ, παρουσιάσεις προϊόντων και διαφημίσεις.

Εάν η εταιρεία σας έχει υποστεί ψηφιακό μετασχηματισμό –ή βρίσκεται στη διαδικασία να το κάνει– με διεθνή εστίαση, η στρατηγική μάρκετινγκ περιλαμβάνει τη μετάφραση ψηφιακού περιεχομένου. Αυτό θα συμβάλει στην αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, η οποία θα γίνει πολύ θετική εάν το περιεχόμενο μεταφραστεί με ποιότητα και αξιοπιστία.

Η μετάφραση ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μόδα στα χέρια σας, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας. Σκεφτείτε για παράδειγμα τη γρήγορη μόδα: παρατηρούμε ότι οι ιστοσελίδες των κορυφαίων σε ρούχα και αξεσουάρ ομορφιάς διεκδικούν εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Πρέπει να μεταφράσετε προσεκτικά τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Αντίστοιχα, οι τομείς της ομορφιάς και της υγείας έχουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες. Και εδώ, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεταφραστές που είναι καλά γνώστες του θέματος. Πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη μετάφραση για δερματολογικά ή φαρμακευτικά εργαστήρια, καθώς και εργαστήρια καλλυντικών για μακιγιάζ.

Γιατί υπάρχει ανάγκη για μεταφράσεις στις βιομηχανίες πολυτέλειας και ομορφιάς;

Οι μεταφράσεις πολυτελείας και ομορφιάς –πολύ συχνά πολύγλωσσες– αντικατοπτρίζουν την παγκοσμιοποίηση του εμπορίου και χρησιμεύουν για την προώθηση και την πώληση εμπορικών σημάτων ή προϊόντων σε όλες τις ηπείρους. Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι οι πελάτες πηγαίνουν στα καταστήματα όλο και λιγότερο. Ή οι πελάτες πηγαίνουν στο κατάστημα για να επιλέξουν προϊόντα, τα οποία συγκρίνουν και δοκιμάζουν, και μετά παραγγέλνουν στον ιστό. Δεύτερον, δεν έχουν όλες οι μάρκες φυσικά καταστήματα παντού στον κόσμο. Γι‘ αυτό πρέπει να πουλάς σε έναν πολύγλωσσο ιστότοπο.

Είτε είστε μια μικρή επιχείρηση είτε μια μεγάλη εταιρεία, για να εξασφαλίσετε ένα καλό κοινό στο διαδίκτυο, πρέπει να φροντίσετε την ποιότητα της μετάφρασης. Η προσφορά μάρκετινγκ, τα φύλλα προϊόντων, οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης και επιστροφής, το ιστολόγιο του ιστότοπου, οι δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα ή τα ενημερωτικά δελτία, όλα πρέπει να είναι τέλεια μεταφρασμένα. Η δημιουργικότητα των ειδικών του μάρκετινγκ στη μετάφραση σε συνδυασμό με εκείνη των επωνυμιών μόδας και ομορφιάς επιτρέπει, για παράδειγμα, την επιτυχία μιας κυκλοφορίας προϊόντος ή μιας νέας συλλογής. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να τεθούν στο πλευρό κάποιου για να διασφαλιστεί το μάρκετινγκ και η δημοτικότητα των προϊόντων.

Ο στόχος σας είναι σίγουρα η μεγάλη φήμη για την επωνυμία σας, τα προϊόντα σας, με ισχυρή ψηφιακή παρουσία χάρη στη δημοτικότητα του ιστότοπού σας και των κοινωνικών σας δικτύων. Για να μην αναφέρουμε την απαραίτητη συμβολή των influencers, που αναλαμβάνουν το περιεχόμενο μάρκετινγκ των πολύγλωσσων μεταφράσεων σας!

Ένα προϊόν σταρ ή μια επέτειος μιας επωνυμίας, μερικές εποχιακές εκπτώσεις ή μια νέα συνεργασία; Για όλες τις ειδήσεις, πρέπει να σκεφτείτε τη μετάφραση.

Τι είναι οι δημιουργικοί μεταφραστές;

Μόλις ο ιστότοπος, η πλατφόρμα και η εφαρμογή σας είναι έτοιμες, πρέπει να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε αγοραστές. Πώς προσελκύετε όλους αυτούς τους διαδικτυακούς αγοραστές; Οι μεταφραστές μάρκετινγκ μόδας είναι απαραίτητοι.

Οι μεταφραστές που ειδικεύονται στη μόδα και την πολυτέλεια έχουν συνήθως ένα πραγματικό ταλέντο στη δημιουργική μετάφραση, γνωστή και ως «transcreation», δηλαδή η συστολή των δύο λέξεων: μετάφραση και δημιουργία. Αυτή η δημιουργική διαδικασία συνίσταται στη μετατροπή ενός ονόματος προϊόντος, ενός σλόγκαν ή ακόμα και μιας ολόκληρης καμπάνιας μάρκετινγκ σε άλλη γλώσσα. Οι μεταφραστές λαμβάνουν το στυλ και τον τόνο της επωνυμίας σας και προσαρμόζουν το κείμενο στη χώρα-στόχο, ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις πολιτιστικές συνήθειες και τις τοπικές προτιμήσεις των πελατών σας. Λογικά έχουν ευρεία γνώση και των δύο πολιτισμών. Για να προωθήσετε μια νέα αθλητική σειρά, μια νέα σειρά καλλυντικών ή μια συλλογή κοσμημάτων, δεν είναι μόνο να κατακτήσετε το λεξιλόγιο. Πρέπει να ξέρετε πώς να μιλάτε στην πελατεία-στόχο σύμφωνα με την πολιτισμική τους ευαισθησία.

Οι επαγγελματίες μεταφραστές γνωρίζουν καλά πώς να συμβαδίζουν με τις τάσεις και τις αξίες που έχουν σημασία: βιώσιμη μόδα, ανακυκλωμένα προϊόντα, προέλευση υλικών, οικολογικά υπεύθυνα και ηθικά σήματα και πρότυπα, μεταξύ άλλων. Μια άλλη ικανότητα που έχουν αυτοί οι μεταφραστές; Χρησιμοποιούν το μοντέρνο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται σε περιοδικά και κοινωνικά δίκτυα για θέματα μόδας και προσαρμοσμένο στη στοχευμένη αγορά. Το περιεχόμενο του ιστότοπου ή του καναλιού στα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να αρέσει στους επισκέπτες και να είναι σε φάση με τους νεαρούς πελάτες, καθώς προσέχουν τις τάσεις και καταναλώνουν καινοτομίες. Οι επωνυμίες πρέπει να γνωρίζουν πώς να στοχεύουν με επιτυχία τη γενιά της χιλιετίας. Έτσι, μπορείτε να βασιστείτε στους επαγγελματίες δημιουργικούς μεταφραστές της Cultures Connection για να κάνουν την επωνυμία σας να λάμψει διεθνώς!

Τέλος, οι επωνυμίες μόδας και πολυτελείας απολαμβάνουν να οργανώνουν ψηφιακές εμπειρίες που κάνουν μια μόνιμη εντύπωση. Επίσης διοργανώνουν θεαματικές εκδηλώσεις που μεταδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα. Τα μεγάλα ονόματα της πολυτέλειας και της μόδας χρησιμοποιούν διερμηνείς για συνεντεύξεις, συνεντεύξεις τύπου, επιδείξεις μόδας και εκδηλώσεις μάρκετινγκ. Οι πελάτες, οι διαμορφωτές τάσεων ή οι δημοσιογράφοι μπορούν να βασίζονται σε εξειδικευμένους διερμηνείς για να μεταφράσουν προφορικά τις συνεντεύξεις και τις μαρτυρίες τους ή για να κατανοήσουν τις διεθνείς επαφές τους.

Μάθετε για την πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο και σε πολλές γλώσσες! Ανακαλύψτε τις μεταφραστικές υπηρεσίες που παρέχει η Cultures Connection στη βιομηχανία της ομορφιάς και της πολυτέλειας!