Γιατί η κρυπτογράφηση δεδομένων κατά τη χρήση είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των δεδομένων, η Vaultree συγκεντρώνει 12,8 εκατομμύρια δολάρια

Γιατί η κρυπτογράφηση δεδομένων κατά τη χρήση είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των δεδομένων, η Vaultree συγκεντρώνει 12,8 εκατομμύρια δολάρια

Dezember 8, 2022 0 Von admin

Ρίξτε μια ματιά στις συνεδρίες κατ‘ απαίτηση από τη Σύνοδο Κορυφής Low-Code/No-Code για να μάθετε πώς να καινοτομείτε με επιτυχία και να επιτύχετε αποτελεσματικότητα, αναβαθμίζοντας και κλιμακώνοντας τους πολίτες προγραμματιστές. Παρακολουθήσετε τώρα.


Η προστασία των δεδομένων όπου ζει και διασχίζει είναι θεμελιώδης για την ασφάλεια της επιχείρησης. Ωστόσο, πολλοί οργανισμοί βασίζονται σε ελλιπή κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας που προστατεύει μόνο τα δεδομένα που είναι κλειδωμένα σε απρόσιτες, αποσιωπημένες τοποθεσίες.

Ωστόσο, οι πάροχοι λύσεων αρέσουν Vaultreeη οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε 12,8 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος της σειράς χρηματοδότησης A με επικεφαλής την Molten Ventures και την Ten Eleven Ventures, στοχεύουν στην απλοποίηση της ασφάλειας δεδομένων με κρυπτογράφηση δεδομένων σε χρήση.

Αντί να κρυπτογραφεί τα δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας και να τα αποκρυπτογραφεί πριν από την επεξεργασία, το Vaultree επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας να διαχειρίζονται κρυπτογραφημένα δεδομένα από άκρο σε άκρο για να προσδιορίσουν πού αποκρυπτογραφήθηκαν. Αυτό προστατεύει τα στοιχεία και τα μυστικά δεδομένων κάτω από ένα πέπλο κρυπτογράφησης με δυνατότητα αναζήτησης (SE) και πλήρως ομομορφικής κρυπτογράφησης (FHE).

Ασφάλεια δεδομένων: Προστασία δεδομένων όπου ζουν και αναπνέουν

Η χρηματοδότηση έρχεται καθώς οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τη διέλευση δεδομένων μέσω του cloud, με Θαλής διαπιστώνοντας ότι το 83% των οργανισμών κρυπτογραφούν λιγότερα από τα μισά ευαίσθητα δεδομένα που διατηρούνται σε περιβάλλοντα multicloud.

Εκδήλωση

Ευφυής Σύνοδος Ασφάλειας

Μάθετε τον κρίσιμο ρόλο του AI & ML στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις ειδικές περιπτωσιολογικές μελέτες του κλάδου στις 8 Δεκεμβρίου. Εγγραφείτε για το δωρεάν πάσο σας σήμερα.

Κάνε εγγραφή τώρα

Η πραγματική ασφάλεια και η χρηστικότητα δεδομένων δεν μπορούν να επιτευχθούν σε περιβάλλοντα cloud με την προσπάθεια αποθήκευσης πληροφοριών σε λύσεις κρυπτογράφησης σε κατάσταση ηρεμίας, καθώς αυτές οι πληροφορίες πρέπει να αποκρυπτογραφηθούν για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία πληροφοριών.

Η ανάπτυξη κρυπτογράφησης δεδομένων σε χρήση καθιστά την ασφάλεια των δεδομένων πρακτική, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες από τα δεδομένα καθώς κινούνται σε όλο το δίκτυο, ενώ προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, έτσι ώστε ακόμη και αν ένας παράγοντας απειλής καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο, δεν θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει τις κρυπτογραφημένες πληροφορίες.

«Οι παραβιάσεις δεδομένων βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, οι επιθέσεις ransomware συμβαίνουν κάθε 11 δευτερόλεπτα. Τα παγκόσμια γεγονότα έχουν κλιμακώσει εκθετικά τον κίνδυνο κυβερνοπολέμου, οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένες μεθόδους για την υποκλοπή δεδομένων και οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας προτρέπουν τις εταιρείες να ενισχύσουν την άμυνα ασφαλείας τους», δήλωσε ο CEO και συνιδρυτής της Vaultree, Ryan Lasmaili.

«Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι τα δεδομένα εκτίθενται επί του παρόντος σε απλό κείμενο κατά τη διάρκεια παραβιάσεων και διαρροών δεδομένων και η μόνη διέξοδος είναι μια πραγματικά πλήρως κρυπτογραφημένη προσέγγιση, έτσι ώστε, εάν αποτύχει η πρώτη γραμμή άμυνας (τείχη προστασίας, ασφάλεια API και εφαρμογών, ευπάθεια trackers, κ.λπ.), τα δεδομένα είναι πλήρως κρυπτογραφημένα και άχρηστα για τους εισβολείς σε περίπτωση διαρροής», είπε ο Lasmaili.

Ο Lasmaili εξηγεί ότι ενώ οι περισσότερες εταιρείες κρυπτογραφούν δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας στον διακομιστή τους, αυτό όχι μόνο θυσιάζει την απόδοση του δικτύου, αλλά αφήνει τα δεδομένα μη κρυπτογραφημένα και ευάλωτα όταν χρήστες και εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε αυτά σε εφαρμογές.

Η αυξανόμενη αγορά κρυπτογράφησης δεδομένων σε χρήση

Η λύση του Vaultree εμπίπτει στο αγορά κρυπτογράφησης δεδομένωντο οποίο οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα φτάσει σε αξία 38,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030. Καθώς το τοπίο απειλών γίνεται πιο περίπλοκο, υπάρχει αυξανόμενος αριθμός προμηθευτών στο χώρο που στρέφονται στην κρυπτογράφηση δεδομένων σε χρήση για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Ένας τέτοιος πάροχος είναι Fortanix, με μια πλατφόρμα κρυπτογράφησης χρόνου εκτέλεσης που προσφέρει κρυπτογράφηση δεδομένων σε χρήση εκτελώντας εφαρμογές μέσα σε ένα αξιόπιστο περιβάλλον εκτέλεσης. Η Fortanix ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συγκεντρώνει 90 εκατομμύρια δολάρια στη σειρά C χρηματοδότηση.

Ένας άλλος πάροχος που εστιάζει στην κρυπτογράφηση δεδομένων σε χρήση είναι Soterosoftη οποία συγκέντρωσε 8 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος ενός επέκταση της χρηματοδότησης σποράς νωρίτερα αυτό το έτος, και παρέχει στις επιχειρήσεις μια λύση για την κρυπτογράφηση δεδομένων σε κίνηση και σε ηρεμία, είτε βρίσκονται σε εφαρμογές που αναπτύσσονται εντός εγκατάστασης είτε στο ιδιωτικό, δημόσιο ή υβριδικό νέφος.

Ο Lasmaili υποστηρίζει ότι η κύρια διαφορά της Vaultree από αυτούς τους ανταγωνιστές είναι η ταχύτητα και η απόδοση που προσφέρει κατά την επεξεργασία κρυπτογραφημένων δεδομένων. «Η επεξεργασία πλήρως κρυπτογραφημένων δεδομένων με ταχύτητες απόδοσης παρόμοιες με εκείνες της επεξεργασίας μη κρυπτογραφημένων δεδομένων είναι κάτι το οποίο είναι απαράμιλλο μέχρι τώρα, ειδικά σε περιβάλλοντα βάσεων δεδομένων ζωντανής παραγωγής», είπε ο Lasmaili.

Η αποστολή του VentureBeat πρόκειται να αποτελέσει μια ψηφιακή πλατεία της πόλης για τους τεχνικούς λήπτες αποφάσεων ώστε να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη μετασχηματιστική επιχειρηματική τεχνολογία και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Ανακαλύψτε τις Ενημερώσεις μας.