Αποφυγή τραυματισμών ενώ χορεύετε με ασφάλεια στο σπίτι

Αποφυγή τραυματισμών ενώ χορεύετε με ασφάλεια στο σπίτι

Januar 17, 2023 0 Von admin

Εάν προπονείστε στο σπίτι, ξέρετε ότι είναι μια πρόκληση να παρακολουθήσετε σωστά το μάθημα. Ακόμα κι αν έχετε διαμορφώσει το στούντιο του σπιτιού σας με μια ράβδο και μια αντιολισθηρή επιφάνεια, εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια στο σπίτι. Και αν είστε γονιός ενός παιδιού που παρακολουθεί μαθήματα εικονικά, θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα πάθουν κακό επειδή ο δάσκαλός του δεν το προσέχει.

Για να δώσω κάποια καθοδήγηση και να προσφέρω συμβουλές τόσο στους γονείς όσο και στους μαθητές, μίλησα με την Δρ Danelle Dickson, μια φυσιοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στον χορό και τον αθλητισμό. Η ίδια χορεύτρια, η Δρ. Ντίκσον έχει πάνω από δεκαπέντε χρόνια επαγγελματική εμπειρία σε συνεργασία με χορευτές και είναι πραγματικά παθιασμένη να μοιράζεται αυτά που ξέρει. Καθ‘ όλη τη διάρκεια αυτής της καραντίνας, συμμετείχε σε διαδικτυακές συνομιλίες Zoom, ζωντανές ερωτήσεις και απαντήσεις στο Facebook και στο Instagram και είναι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Reagan Lynn Photography © 2019 www.reaganlynnphotography.com

Εκτός του εικονικού κόσμου, οι πελάτες του Dr. Dickson είναι ερασιτέχνες, προεπαγγελματίες και επαγγελματίες χορευτές ηλικίας 8 ετών και άνω, σε όλα τα είδη. Μετά από μια αξιολόγηση κίνησης, εργάζεται με τους ασθενείς της σε διάφορες τεχνικές για τη βελτίωση της κινητικότητας, την αύξηση της δύναμης και την επανεκπαίδευση της λειτουργικής απόδοσης. Αυτό περιλαμβάνει οστεοπαθητικές τεχνικές, ασκήσεις διατάσεων και ενδυνάμωσης, νευρομυϊκό έλεγχο και ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις τεχνικής για να επιστρέψουν οι χορευτές γρήγορα στην τάξη/απόδοση.

Παρακαλώ σημειώστε: οι παρακάτω πληροφορίες είναι μόνο γενικές οδηγίες. Εάν έχετε συγκεκριμένα προβλήματα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Σας ευχαριστώ πολύ που συμφωνήσατε σε μια συνέντευξη!

Λι Πέρτιλ: Μπορείτε να μας δώσετε λίγο υπόβαθρο για την εκπαίδευση και την εμπειρία σας;

Danelle Dickson: Η εκπαίδευσή μου στον χορό εκτείνεται σε μερικά είδη: Κλασικό Μπαλέτο, Μοντέρνο (Γκράχαμ, Χόρτον), Τζαζ, Αφρικανικό, Φλαμένκο και Φολκ. Ξεκίνησα να χορεύω σε ηλικία 3 ετών και εκπαιδεύτηκα στο Κλασικό Μπαλέτο και το Μοντέρνο στη γενέτειρά μου Τρινιντάντ και Τομπάγκο, μέσω της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού στη σχολή μου, Caribbean School of Dancing. Έγινα ένα από τα ιδρυτικά μέλη της τοπικής εταιρείας χορού Metamorphosis Dance Company, και στη συνέχεια προχώρησα στην ένταξή μου στην αναγνωρισμένη εθνική ομάδα χορού Noble Douglas (NDDCI). Μετά τη μετανάστευση στις ΗΠΑ, χόρεψα στο κολέγιο και μετά μπήκα στο Rod Rodgers Dance Company στη Νέα Υόρκη μετά το κολέγιο. Χόρεψα επίσης με τοπικές παρέες στην περιοχή DC/MD αφού τελείωσα τη σχολή φυσικοθεραπείας. Ήμουν επίσης πολύ τυχερός που έλαβα διάφορες υποτροφίες για το Ballet Hispanico και το Alvin Ailey American Dance Theatre (AAADT). Δεν χορεύω πλέον συχνά, αλλά παίρνω μάθημα περιστασιακά για να διατηρώ τη φόρμα μου!

LP: Τι σας έκανε να θέλετε να γίνετε φυσιοθεραπευτής;

DD: Ενώ ήμουν σε μια καλοκαιρινή εντατική υποτροφία στο AAADT, τραυματίστηκα σε ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τίποτα για το σώμα μου και έκανα τα λάθος πρώτα βήματα για να προσπαθήσω να βοηθήσω τον τραυματισμό μου, κάτι που τον έκανε εντελώς χειρότερο! Όπως όλοι οι χορευτές, πανικοβλήθηκα εντελώς και ήμουν αποφασισμένος να το φτιάξω για να μπορέσω να παίξω… Εκείνο το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα σκληρό γιατί η γιαγιά μου στο σπίτι μου στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο είχε περάσει ακριβώς την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος και Δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην κηδεία της…Βρήκα μια φυσιοθεραπεύτρια και δούλεψε μαζί μου ώστε να μπορέσω να παίξω στο τέλος του εξαμήνου. Αυτή η εμπειρία έμεινε μαζί μου και παρουσίασε την καριέρα που ήταν η τέλεια ισορροπία μεταξύ της συνεργασίας με τον πληθυσμό για τον οποίο ένιωθα πάθος (χορευτές) και την επιθυμία να εργαστώ στον ιατρικό τομέα. Και εδώ είμαι 15 χρόνια μετά!

LP: Είμαι περίεργος γιατί ένας χορευτής πρέπει να αναζητήσει ένα PT που ειδικεύεται στο Dance PT και όχι ένα γενικευμένο PT ή ένα αθλητικό PT.

DD: Η ιατρική του χορού ή οι παραστατικές τέχνες/χορός Η φυσικοθεραπεία ασχολείται συγκεκριμένα με τις καταστάσεις ή τους τραυματισμούς που προέρχονται ή σχετίζονται με τον χορό.
Οι χορευτές έχουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες που δεν παρατηρούνται σε άλλα αθλήματα ή στον γενικό πληθυσμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας χορευτής πρέπει να αναζητήσει έναν ειδικό χορευτικής ιατρικής. Αυτοί οι επαγγελματίες δεν θα έχουν μόνο τις απαραίτητες εργασιακές γνώσεις για να σας περιποιηθούν, αλλά και την εκπαίδευση για να σας κάνουν αποτελεσματικά καλύτερους. Ακριβώς όπως δεν θα πηγαίνατε σε νευροχειρουργό εάν έχετε πρόβλημα στα νεφρά, το καλύτερο στοίχημά σας για επιτυχία θα πρέπει πάντα να είναι πρώτα ένας ειδικός ιατρικής χορού. Η λύση πρέπει πάντα να ταιριάζει στο πρόβλημα.

Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η επίσκεψη σε έναν ειδικό χορευτικής ιατρικής λόγω πρόσβασης, η επίσκεψη σε έναν έμπειρο ορθοπεδικό ή αθλητικό PT θα αρκεί για να σας βοηθήσει. Ωστόσο, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα χορευτικό PT για να φτάσετε στο 100%. Ευτυχώς, η τηλεϊατρική ή η τηλευγεία μπορούν να σας δώσουν πρόσβαση σε ένα, εάν δεν υπάρχει κάποιος φυσικά κοντά για να σας δει.

LP: Σας έχω ακούσει να λέτε ότι πιστεύετε ότι οι χορευτές πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν αθλητές. Μπορείτε να εξηγήσετε γιατί;

DD: Ναι το πιστεύω ολόψυχα! Οι χορευτές έχουν γενικά μια αποστροφή σε αυτόν τον όρο – τον ​​θεωρούμε προσβλητικό για τις καλλιτεχνικές μας ευαισθησίες και την ευγλωττία της τέχνης που παράγουμε. Ίσως ακόμη και να θεωρούμε τον αθλητισμό ως βάναυσο, σκληρό και ωμή χρήση του σώματος σε αντίθεση με αυτό που κάνουμε. Αναμφίβολα η ιστορία του μπαλέτου έχει συνυπολογίσει αυτή την προσωπικότητα που έχει υποθέσει ο χορός. Αλλά αυτή η αντίληψη ότι δεν ανήκουμε στον αθλητικό κόσμο συμβάλλει στην απόρριψη της φυσικής ικανότητας, δυσκολίας και ταλέντου που είναι απαραίτητα για να παράγουμε την τέχνη μας. Χρησιμοποιούμε το σώμα μας για να δημιουργήσουμε σχήματα και κινήσεις, να προκαλέσουμε συναισθήματα και να πούμε ιστορίες – επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε καλλιτέχνες. Ωστόσο, το μέσο μέσω του οποίου κάνουμε αυτά τα πράγματα είναι το σώμα μας. Αυτό απαιτεί χρόνια προπόνησης και τελειοποίηση σχημάτων και γραμμών και κινήσεων που σε καμία περίπτωση δεν είναι πεζές ή συνηθισμένες, και είναι μια ξεκάθαρη αθλητική ενασχόληση.

Προθέρμανση χορού μπαλέτου ευγένεια,Dancewear Central

LP: Ας μιλήσουμε για τραυματισμούς. Ποια θεωρείτε επαναλαμβανόμενα ζητήματα για μαθητές και χορευτές;

DD: Οι περισσότεροι χορευτές, όπως και οι περισσότεροι αθλητές, τείνουν να εργάζονται με πόνο για να πετύχουν τους στόχους τους. Οι χορευτές ζουν σε μια μοναδική κουλτούρα να μην μιλούν/κρύβουν τα τραύματά τους ή να μην αναγνωρίζουν πότε πονούν. Αυτό ανοίγει την πόρτα για χρόνιους τραυματισμούς και έναν κύκλο αντιμετώπισης τραυματισμών στη χειρότερη στιγμή: όταν είναι χρόνιοι, έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την ικανότητά τους να χορεύουν και ακόμη και να κάνουν καθημερινές δραστηριότητες και έχουν επίσης χρόνο να υποβαθμίσουν το ηθικό, τη στάση τους. και την ψυχική υγεία γύρω από τον τραυματισμό τους.

LP: Ενώ οι χορευτές είναι σπίτι, πώς μπορούν να προετοιμαστούν για να επιστρέψουν στο στούντιο ή στη σκηνή;

DD: Το μόνο πράγμα που αποκάλυψε το COVID-19 είναι η καινοτομία σε πολλούς κλάδους – η ιατρική δεν διαφέρει. Έχουμε στραφεί στη χρήση της τηλευγείας για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε ασθενείς και να παρέχουμε φροντίδα – και να έχουμε καλά αποτελέσματα! Οι χορευτές έχουν την επιλογή να δουν έναν φυσιοθεραπευτή μέσω τηλευγείας για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Για εκείνους τους χορευτές που έχουν τραυματισμό, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να φροντίσετε αυτούς τους τραυματισμούς ενώ έχετε ένα διάλειμμα από το κανονικό σας πρόγραμμα χορού! Επικοινωνήστε με το χορευτικό σας PT και αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο εκτός λειτουργίας για να ξεκουραστείτε, να θεραπεύσετε και να αποκαταστήσετε το πρόβλημά σας, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στο 100%. Για τους χορευτές που θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή και μπροστά από το παιχνίδι, η παραμονή στο σπίτι παρουσιάζει μοναδικά προβλήματα για τους χορευτές. Ένας σωστός χώρος χορού είναι πολύ διαφορετικός από τον χώρο διαβίωσης και μπορεί να παρουσιάζει μοναδικούς κινδύνους (π.χ. ολισθηρά δάπεδα που δεν είναι κατάλληλα για πουέντ, επιφάνειες με πλακάκια που είναι σκληρές στα πόδια και στις κνήμες κ.λπ.). Υπάρχουν μερικές λύσεις για αυτά τα προβλήματα (π.χ. απόκτηση ενός μικρού δαπέδου marley και μιας φορητής μπάρας στο σπίτι), αλλά είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι ο χώρος μπορεί να είναι περιορισμός. Η συμβουλή μου λοιπόν στους χορευτές είναι: προσαρμόστε τους στόχους σας και δουλέψτε πιο έξυπνα. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να επιβραδύνετε τη συχνότητα του μαθήματος χορού και το cross-train (δηλαδή να δουλέψετε διαφορετικά τη μυϊκή σας δύναμη και ευλυγισία, ώστε να τονίσει την ικανότητά σας να εργάζεστε στο χορό). Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από γενικά εργαλεία όπως Pilates, γιόγκα, ασκήσεις HIIT, έως προγράμματα εκπαίδευσης ειδικά για χορευτές όπως το πρόγραμμά μου Dansebridge Online. Αυτό επιτρέπει στους χορευτές να επικεντρωθούν σε μια κακώς χρησιμοποιούμενη πτυχή της προπόνησης που εξασφαλίζει μακροζωία, βέλτιστη απόδοση και φυσικά – το πάθος μου – πρόληψη τραυματισμών.

LP: Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέχουν στο σπίτι;

DD: Ναί! Υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος τραυματισμού σε μη βέλτιστα περιβάλλοντα εργασίας (π.χ. παιδιά και κατοικίδια στο δρόμο, έπιπλα, κακά δάπεδα). Τα μοτίβα τραυματισμών είναι δύσκολο να προβλεφθούν με τη διακύμανση στα οικιακά περιβάλλοντα, αλλά έχω δει τα πάντα, από νάρθηκες κνήμης, τραυματισμούς ποδιών και αστραγάλων και τραυματισμούς στα γόνατα. Νομίζω ότι μόλις υποχωρήσει ο COVID-19, θα κατανοήσουμε καλύτερα τα μοτίβα τραυματισμών όπως εκδηλώνονται στο σπίτι.

Μπαλέτο 5courtesy Rolands Lakis

LP: Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν το παιδί τους ή τους έφηβους χορευτές στο σπίτι; Τι πρέπει να τους ενθαρρύνουν ή να τους αποθαρρύνουν να κάνουν;

DD: Για τους γονείς, αυτή είναι η στιγμή να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με τα παιδιά σας! Γίνετε ενεργό μέλος της ομάδας χορού τους: μιλήστε με τους δασκάλους και τα παιδιά σας για ρεαλιστικούς στόχους και προσδοκίες και πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Νομίζω ότι η συζήτηση γύρω από την ψυχική υγεία είναι πιο σημαντική εδώ, καθώς πολλοί χορευτές βιώνουν κατάθλιψη, έλλειψη κινήτρων και απογοήτευση λόγω της αίσθησης ότι βρίσκονται πιο μακριά από την επίτευξη των στόχων τους. Η ανακατεύθυνση σε υγιή μοτίβα σκέψης, η λήψη καθαρού αέρα με ασφάλεια, η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η κατανόηση των στόχων που είναι ρεαλιστικοί αυτή τη στιγμή – χορός και άλλα – θα είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη των νεαρών χορευτών.

Reagan Lynn Photography © 2019 www.reaganlynnphotography.com

Η ίδια η Δρ Ντίκσον δραστηριοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της καραντίνας, δημιουργώντας έναν πλούτο διαδικτυακού περιεχομένου και προσφέροντάς το δωρεάν σε χορευτές, γονείς. και καθηγητές. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι η σειρά εκπαιδευτικών βίντεο χορού της που ονομάζεται „Anatomy of a Killer Tendu“. Αυτά τα βίντεο καθοδηγούν τους χορευτές σε πολλά βήματα για να βελτιώσουν την τένοντα τους. Έχει σχέδια για την παραγωγή περαιτέρω σειρών, ίσως Anatomy of a Developpe ή Split. Όπως λέει η ίδια: «Θα αφήσω τους χορευτές μου να μου πουν τι χρειάζονται!»

Επιπλέον, κάθε βράδυ της εβδομάδας, διοργανώνει ένα „Q&A with Dr. Dee“, το οποίο μεταδίδεται ζωντανά στην προσωπική της σελίδα στο Facebook και στο IG live της (όλα τα στοιχεία επικοινωνίας και οι σύνδεσμοι στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας). Όχι μόνο απευθύνεται σε κοινές ερωτήσεις που λαμβάνει από ασθενείς, αλλά προσκαλεί επίσης ειδικούς με τους οποίους συμβουλεύεται συχνά για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με αυτά τα θέματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε, απλώς συνδεθείτε στο Facebook ή στο IG live της. Εάν το χάσετε, μια επανάληψη είναι διαθέσιμη στο Facebook ή στο κανάλι του Dr. Dickson στο YouTube, Performance Plus Physical Therapy.

Ο Dr. Dickson μπορεί επίσης να κάνει μια κλήση Zoom για οποιαδήποτε ομάδα χορού, σχολή χορού ή εταιρεία που μπορεί να έχει ερωτήσεις που προτιμούν να κάνουν ιδιωτικά. Επικοινωνήστε μαζί της μέσω της ιστοσελίδας της.

Anatomy of a Killer Tendu – Δωρεάν σειρές βίντεο για να βελτιώσετε την τάση σας Dancebridge Online – Πρόγραμμα Crosstraining ειδικά για χορευτές
Χορεύοντας γύρω από Ελέφαντες – ένα podcast
Facebook – Dee Mel (Danelle Dickson)/ Ινσταγκραμ – @3ptdc /Twitter – @3ptdc Performance Plus Φυσικοθεραπεία – YouTube /Ιστότοπος – www.3ptdc.com

Παρακαλούμε ακολουθήστε, κάντε like ή κοινοποιήστε: