Άτομα με αναπηρία το τελευταίο έτος της ζωής τους να έχουν τα οφέλη γρήγορη – AT Today

Άτομα με αναπηρία το τελευταίο έτος της ζωής τους να έχουν τα οφέλη γρήγορη – AT Today

November 30, 2022 0 Von admin

Εικόνα του Τμήματος Εργασίας και Συντάξεων

Το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων (DWP) ανακοίνωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι που πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους θα λάβουν ζωτικής σημασίας, γρήγορη οικονομική υποστήριξη, η οποία περιλαμβάνει άτομα που βασίζονται σε υποστηρικτικές τεχνολογίες.

Η γρήγορη πρόσβαση σε Προσωπική Ανεξάρτητη Πληρωμή (PIP), Επίδομα Διαβίωσης Αναπηρίας (DLA) και Επίδομα Παρακολούθησης (AA) θα επεκταθεί σε άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο έτος της ζωής τους.

Το PIP βοηθά με ορισμένες από τις επιπλέον δαπάνες που προκαλούνται από μια μακροχρόνια αναπηρία, κακή υγεία ή μια ανίατη ασθένεια. Τα οικονομικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά βασικών υποστηρικτικών τεχνολογιών για άτομα με μειωμένη κινητικότητα ή για την κάλυψη του κόστους ενός φροντιστή, για παράδειγμα.

Τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία PIP αποκάλυψαν ότι μόλις το 4% των αρχικών αποφάσεων ανατράπηκαν (αναθεωρήθηκαν υπέρ του ενάγοντος) σε ακρόαση του δικαστηρίου. Αυτό θα μπορούσε ίσως να υποδηλώνει τη διεξαγωγή δικαιότερων αξιολογήσεων PIP από επαγγελματίες, καθώς τα ποσοστά επιτυχίας του δικαστηρίου (υπέρ του ενάγοντα) στο παρελθόν ήταν πολύ υψηλότερα.

Χάρη στην πρόσφατη νομοθεσία, χιλιάδες ακόμη άτομα που πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους θα έχουν γρήγορη πρόσβαση σε οικονομική υποστήριξη μέσω του συστήματος παροχών.

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ έχει χορηγήσει Βασιλική Συγκατάθεση στο Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση (Ειδικοί Κανόνες για το Τέλος της Ζωής). Οι Ειδικοί Κανόνες για το Τέλος Ζωής αναφέρονταν προηγουμένως ως Ειδικοί Κανόνες για Τελική Ασθένεια.

Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που πιστεύεται ότι βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο της ζωής τους θα μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε ορισμένα οφέλη, έξι μήνες νωρίτερα από ό,τι στο παρελθόν.

Ο υπουργός Εξωτερικών για την Εργασία και τις Συντάξεις Mel Stride, βουλευτής δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι άνθρωποι τον τελευταίο χρόνο της ζωής τους να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και να λαμβάνουν γρήγορα την οικονομική υποστήριξη που χρειάζονται και αξίζουν.

«Η επέκταση αυτής της υποστήριξης επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να αμβλύνουμε τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν όσοι πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους και οι οικογένειές τους».

Οι Ειδικοί Κανόνες αλλαγές σε PIP, DLA και AA θα τεθούν σε ισχύ „το συντομότερο δυνατό“, σύμφωνα με το DWP.

Όσοι είναι επιλέξιμοι δεν θα απαιτείται να παρακολουθήσουν ιατρική αξιολόγηση και, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, θα λάβουν το υψηλότερο ποσοστό παροχών.